Glutenfri Amerikanske pandekager
Af Min Madopskrift
Antal: ca. 20 stk.
Amerikanske pandekager er små og lidt høje tykke pandekager, som spises til traditionel morgenmad eller brunch.
Ingredienser glutenfri pandekager:
- 3 dl majsmel (150 g)
- 1 dl rismel (50 g)
- ca. ½ dl majsgryn (40 g)
- 3 tsk. rørsukker
- ½ tsk. kardemomme
- ca. 1 tsk. salt
- 1 spsk. bagepulver
- 3 dl soyamælk*
- 2 æg
- 3 spsk. madolie (raps, solsikke)
*Rismælk kan også bruges, men dejen kan blive lidt mere porøs i konsistensen.
Fremgangsmåde glutenfri pandekager:
Majsmel, rismel, majsgryn, sukker, kardemomme, salt og bagepulver blandes i en stor skål. Soyamælk, æg og olie røres let sammen i en anden skål. Hæld nu mælke/æggeblandingen op til melblandingen og pisk det sammen med “let hånd” og med et almindeligt piskeris.
Dejen bages med det samme eller sættes i køleskab.
Pandekagerne skal IKKE bages i fedtstof, men direkte på en varm pande. Det er VIGTIGT at bruge teflonpande eller anden pande med “slip let” overflade.
Brug en stor suppeske eller anden dyb ske og hæld dejen på panden i små passende portioner. Hvis din pande ikke er stor, bages en lille pandekage af gangen, men på en alm. stor pande, kan der sagtens være 2-3 stk. som vist på billedet nedenfor.
Pandekagerne bages i ca. 1½ min. på første side og ½ min. på den anden, før de tages af panden og lægges på et fad eller en tallerken, som gerne må være varme, så pandekagerne ikke bliver kolde. På en “slip let” overflade hænger pandekagerne aldrig fast og er derfor meget nemme at vende.
Banan og blåbærpandekager
Disse pandekager bliver dejlig lækre, når man blander 1-2 mosede modne bananer og et par spiseskefulde blåbær marmelade i dejen inden bagning. Hvis du så også steger dem i lidt kokosolie synger bliver smagen bare endnu bedre.
Note:
- For at sikre at salt/sukker forholdet er korrekt, laves altid en enkelt “smagepandekage”, før der bages hele portionen.
- Pandekagerne kan holde sig til næste dag og kan med fordel lunes på en brødrister.
Forslag til pålæg:
- Smør/margarine og ahornsirup er klassisk tilbehør og smager skønt.
- Vi ynder også at bruge røget laks, serrano skinke, marmelade, mørk pålægs-chokolade, honning eller med smør/margarine alene.
Tip!
- Mens pandekagerne endnu er lune smøres de med et tyndt lag smør/margarine og en skive mørk pålægschokolade lægges på. Chokoladen vil smelte efter kort tid og det smager himmelsk godt!
Kilde og billede er fra: Glutenfristart
Kommentarer
Ingen kommentarer