Daimkage med Chokolade og kakaoglasur
Af Min Madopskrift
1 høj kage i en bradepande 30 x 40 cm
Daimkage med ægte mørk chokolade og glasur af kakao. Meget blød og lækker kage.
Ingredienser Daimkage med Chokolade :
- 6 dl. sødmælk
- 200 gram mørk chokolade
- 6 tsk. vanillesukker
- 600 gram sukker
- 150 gram brun farin
- 450 gram flydende margarine (f.eks. Becel)
- 6 æg
- 675 gram hvedemel
- 6 tsk. bagepulver
Glasur:
- 150 gram flormelis
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 spsk.100% ægte kakao pulver
- 3 spsk. blandings smør. F.eks. kærgården
- 6 spsk. stærk kold kaffe
- 2 stk. Daim
Fremgangsmåde Daimkage med Chokolade :
Varm mælken lidt op, og kom chokoladen i og opløs den, så du får chokolademælk.
Rør farin og vanillesukker i, og tag gryden af bluset, og køl det ned.
Pisk nu æg og sukker til en luftig æggesnaps. Kom margarinen i og pisk det med.
Tilsæt nu chokolademælken og rør det sammen.
Bland mel og bagepulver, og vend og rør det i chokoladeblandingen.
Kom dejen i en smurt raspdrysset springform, og bag kagen på mildeste rille i ca. 34 minutter ved 175 grader.
Stik en strikkepind igennem dejen, hænger der dej ved, skal den have ekstra.
Stil kagen til afkøling.
Knus Daim chokoladen.
Rør glasuren sammen, og kom den en knuste daim i og smør glasuren på den kolde kage.
Drys den anden daim ovenpå.
Server
Emma
Interessant som sædvanlig!
Bjørn Nielsen
Mange tak 🙂