Mormors roulade
Fin gammel opskrift på roulade med Kakao eller Nutella. Server evt. Mormors roulade med friske bær.
Af Louise K. Elmbo
Ingredienser mormors roulade
- 3 æg
- 1,5 dl Kartoffelmel
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 100 g Nøddekerner, finthakkede
- ¼ L piskefløde
- 2 spsk. Kakao eller Nutella
- 2 spsk. Sukker
Fremgangsmåde mormors roulade
Æg og sukker piskes sammen til tykt skum.
Derefter tilsættes kartoffelmel, bagepulver, vaniljesukker som sigtes ned i æggemassen.
Dejen vendes ud på en velsmurt bradepande, og nøddekernerne drysses ovenpå, hvorefter den sættes i ovnen ved stærk varme, ca. 225 grader.
Rouladen bages i ca. 8 min til den er lysebrun og fin.
Når den er færdig i ovnen, vendes den ud på et nyt stykke bagepapir med sukker på (så nødderne vender nedad), hvorpå den afkøles.
Dernæst skal fløden piskes, og røres sammen med kakaoen og smøres ud på rouladen når den er afkølet, hvorefter den rulles let.
Rouladen må gerne stå på køl 30 min inden den serveres.
Servering
Server Mormors roulade som den er, eller tilsæt evt. lidt friske bær.
Prøv også Æble tarte tatin
Prøv også opskrift på kager
Tips til Mormors roulade
Du kan erstatte kakao med mørk chokolade
Kommentarer
Ingen kommentarer