Pandekager laktosefrie
Antal: 10 stk.
Af Julie Fie
Kender du det, du får gæster og én af gæsterne har laktose allergi – hvad gør man? Hvad kan man så overhovedet serverer?
Jo nu skal du se – her kommer din redning – her er nemlig en opskrift på pandekager som er laktosefrie og med hjemmelavet laktosefri vaniljeis til. VOLA! Aftenen er reddet og ved du hvad? Det smager nu ikke helt dårligt J
Det skal du bruge:
Til pandekagerne:
- 2 stk. Æg
- 150 g mel
- 25 g flormelis
- 2 spsk. Sukker
- 1 tsk. Vaniljesukker
- ½ tsk salt
- 3 dl laktosefri mælk
- 10 g blødt laktosefri smør
Til vaniljeisen (8 kugler):
- 4 stk. Æggeblomme, pasteuriseret
- 2 stk. pasteuriserede æggehvider
- 4 spsk. Sukker
- ¼ tsk. Vaniljepulver
- 2,3 dl Laktosefri piskefløde 38%
Sådan gør du:
Pandekagerne:
- Hæld mælk, æg, flormelis, vaniljesukker, sukker og salt i en skål og pisk det godt sammen. Derefter hælder du melet i lidt af gangen og pisker godt. Til sidst skal det bløde smør i og piskes godt.
- Tag en pande og smør den en lille smule til med noget fedtstof og kom dejen på panden når den er varm.
Vaniljeisen:
- Pisk æggeblommer med sukker og vanille i en skål.
- Pisk æggehvider i en anden skål og fløden i en tredje. Tilsidst vendes de forsigtigt sammen.
- Sæt i en flad bøtte i fryseren, hvor der røres hver halve time til den er frossen.
- OBS! : Man kan også undlade at røre, det vil give den klassiske konsistens, som er mindre cremet.
- … OG SIDSTE FINISH: Servér de varme pandekager med vaniljeisen og eventuelt noget hakket mørk chokolade (gerne det helt mørke 80 % hvis du kan lide det)
Nam – nam – nam
GOD FORNØJELSE – nu er der ihvertfald ingen fare for nogen får dårlig mave – så skal det da være fordi de har spist for meget J
Prøv også Sunde pandekager med havregryn, banan og appelsin
Mvh. Julie Fie Geisle
Madskribent på Minmadopskrift.
OBS!
* Har du spørgsmål, ris/ros eller bare gode råd til opskriften, er du velkommen til at sende mig en mail på; Juliefiegeisle@hotmail.com ELLERS må du også meget gerne give en kommentar til opskriften i kommentarfeltet under opskriften. Det ville vi sætte stor pris på – man kan jo altid blive bedre 🙂
** Kunne du derudover tænke dig at være en del af Min Madopskrift og har du selv nogle lækre opskrifter m.m. du gerne vil dele med os og andre her på siden? Så opret dig en bruger her på Min Madopskrift, og vær med til at dele dine gode idéer, opskrifter, ris/ros m.m. med os og andre brugere. Det er hyggeligt og sjovt og så får man på den måde også en masse ny inspiration og viden til madlavningen.
Vi ses!
Kommentarer
Ingen kommentarer