Trifli med rabarberkompot og vaniljeis
Af min madopskrift
Dessert til 12 personer
ย
Det er vigtigt, at rabarberne brugt til denne dessert, er sรธde og ikke for syrlige. Vin eller jordbรฆrrabarber kan anvendes. Denne dessert er meget velsmagende og en dansk klassisk dessert.
Ingredienser til trifli:
- 1,3 lย vand
- 220ย gย sukker (ca. 2,5 dl)
- 1000 gย jordbรฆrrabarber skรฅret i 5 cm skiver
- 5ย tsk.ย kartoffelmel
- 5ย tsk.ย koldt vand
- 125 gย hakkede, smuttede mandler
Ingredienser creme:
- 5ย รฆggeblommer pasteuriserede
- 7,5ย spsk.ย sukker
- 2,5ย spsk.ย maizena
- 1ย literย sรธdmรฆlk
- 350ย gย let knuste makroner (Kan undvรฆres, eller erstattes med kiks f.eks. digestive kiks eller bastogne kiks.)
Pynt til trifli:
- smuttede mandler i skiver og knuste makroner eller kiks
- Mynteblade friskhakket
Fremgangsmรฅde rabarberkompot:
Vand og sukker bringes i kog i en stor gryde med lรฅg. Tilsรฆt rabarberne og kog dem ved meget svag varme og under lรฅg i ca. 2 โ 3 min. Nรฅr rabarberne er helt mรธre, rรธres en jรฆvning af kartoffelmel og vand.
Tag nu rabarberne af varmen og rรธr jรฆvningen i. Vend mandlerne i rabarberkompotten og lad den kรธle af. F. eks udenfor med lรฅg pรฅ.
Fremgangsmรฅde creme:
Rรธr รฆggeblommer, sukker og maizena sammen i en gryde. Kom mรฆlken i. Varm blandingen op ved svag til jรฆvn varme og under konstant let piskning.
Creme brรฆnder meget let pรฅ, sรฅ hold pisk og hold รธje hele tiden.
Kog cremen i ca. 1 min eller til den er blevet cremet i konsistensen.
ย Lad cremen kรธle af i en skรฅl – rรธr i den af og til.
Vaniljeis:
Kรธb en god vaniljeis eller lav den selv.
Servering af trifli:
Begynd med en spiseske vaniljeis og lรฆg creme, knuste makroner (kiks) og rabarberkompot lagvis i glas (a ca. 2ยฝ dl).
Stil triflien tildรฆkket i kรธleskabet i ca. 1 time. og pynt med mynteblade
















Kommentarer
Ingen kommentarer