Luftige Glutenfri Pizzaboller
Af Min Madopskrift.
Antal: 12 stk.
Glutenfri pizzaboller med spinat kan spises direkte fra ovnen som de er eller med smør eller pålæg, eller bruges til madpakken med eller uden pålæg.
Pizzaboller uden gluten kan også laves med eller uden tomat, alt efter hvad man bedst kan lide eller tåle.
Ingredienser:
- 5 dl lunkent vand
- 20 g gær
- 1½ tsk. honning
- 1 lille tsk. salt
- 2 ⅓ spsk. FiberHUSK
- 2½ spsk. olivenolie
- 200 g frisk eller frossen spinat (skal anvendes optøet)
- ⅔ dl oliven – ca. 40 g
- 1 dl soltørrede tomater – ca. 70 g (kan udelades)
- 4 spsk. tomatkoncentrat (kan udelades)
- ½ tsk. oregano
- ½ tsk. timian
- 80 g kikærtemel
- 110 g majsmel
- ca. 275 g fuldkornsrismel
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i vandet og tilsæt honning. Lad det stå 4-5 min, indtil gæren begynder at bruse let.
Rør salt og olie i gærblandingen.
Tilsæt FiberHUSK og rør det sammen.
Lad det stå et par min til det gelerer.
Den friske spinat hakkes groft. Bruges der frosset spinat, skal den optøs først. Den optøede spinat knuges fri for vand. Bruges helbladet frosset spinat hakkes det groft.
Oliven og soltørrede tomater skæres i små tern.
Spinat, oliven, soltørrede tomater, tomatkoncentrat, oregano og timian tilsættes blandingen og det hele røres sammen.
Tilsæt kikærtemel, majsmel og ca. halvdelen af rismelet og kom det i en røremaskine og rør det sammen, til en blød sammenhængende dej.
Tilsæt nu rismel og rør indtil det bliver en rimelig fast dej. Det tager et par min i røremaskine.
Drys rismel på et bord, hæld dejen ud og ælt den nu med hænderne, indtil dejen er blank og smidig.
Tilsæt rismel til det bliver en spændstig dej, der lige slipper bordet. Den skal dog ikke være lige så mættet med mel som en alm. hvededej til boller og franskbrød.
Sæt dejen til at hæve i ca. 30 min.
Tril dejen til en pølse og del den i ca. 12 stykker.
Rul stykkerne til boller, med begge hænder, en i hver hånd, så du får to boller og læg dem på bageplade med bagepapir.
Pres bollerne lidt flade med håndfladen så de egner sig som sandwichboller som der kan kommes fyld i.
Lad dem hæve på køkkenbordet under et klæde i ca. 1 til 2 timer.
Bag dem i ca. 15 – 20 min. ved 200 °C eller ved 180 °C i varmluftovn.
Stik en strikkepind igennem bollerne, hænger der dej ved, er de ikke færdige.
Tag bollerne ud og lad dem køle af på en bagerist.
TIPS
Erstat spinat med grønkål i Pizzabollerne.
Erstat timian og oregano med rosmarin eller basilikum eller lav et miks.
Ønskes større boller. så del dejen i 8 stykker og tryk dem flade og forlæng bagetiden.
Pizzaboller er velegnet til frysning
Kilde og billede er fra: glutenfristart.dk
Kommentarer
Ingen kommentarer