Stenalderbrød er meget nemt at lave. Opskriften er nem og ligetil og ingredienserne er nemme at få fat i. Det færdige stenalderbrød har samme konsistens som rugbrød. Smager pragtfuldt kun med koldt smør!
Stenalderbrød
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
- 1½ dl sesamfrø
- 1½ dl solsikkefrø
- 1½ dl græskarkerner
- 2 dl mandler
- 2 dl valnødder
- 1 dl vand
- 3 æg
Sådan gør du
- Alle ingredienser blandes sammen i en stor skål (Mandler og valnødder skal ikke hakkes).
- Smør en brødform med lidt kokosolie og hæld dejen i.
- Bag den i 1 time ved 160 grader.
- Server stenalderbrød med smør og hjemmelavet marmelade til.
Ernærnærings fakta
Prøv også hjemmebagt groft rugbrød med surdej
Når vi laver vores stenalderbrød, laver vi det helt uden hørfrø, som du kan se i opskriften. Det er fordi, at hørfrø er svære at tygge og så går de bare igennem hele systemet uden, at vi optager næringsstofferne i hørfrøet. Så vores erfaring er, at lav stenalderbrødet med store kerner, som man knuser lidt inden man kommer dem i dejen, så alle nærings- og smagsstoffer frigives.
Tips:
Vil man lave en lidt sødere udgave af “Camillas Stenalderbrød” kan man i stedet for græskarkerne komme rosiner eller grofthakkede tørrede abrikoser i.
Christian
Det ser lækkert ud, jeg tror jeg vil prøve at lave den med rosinerne, det lyder umiddelbart godt. glutenfriliv-dk