Stenalderbrød er meget nemt at lave. Opskriften er nem og ligetil og ingredienserne er nemme at få fat i. Det færdige stenalderbrød har samme konsistens som rugbrød og smager pragtfuldt med koldt smør eller pålæg ovenpå.
Prøv også stenalderbrød bedste opskrift eller hjemmebagt groft rugbrød med surdej
Gå til
Derfor skal du lave stenalderbrød
Stenalderbrød, også kendt som Paleo-brød, er en type brød, der er lavet ved hjælp af ingredienser, som var tilgængelige for vores forfædre i den palæolitiske æra.
Dette inkluderer nødder, frø og kokosmel, som alle er glutenfrie og lave i kulhydrater.
Mange vælger at lave stenalderbrødet, fordi det er et sundt alternativ til traditionelt brød med højt indhold af raffinerede kulhydrater og forarbejdede ingredienser.
Stenalderbrød er også velegnet til personer med glutenintolerance eller cøliaki, da det er glutenfrit.
Stenalderbrødet er relativt nemt at lave og kan tilpasses til individuelle smagspræferencer.
Nogle mennesker tilføjer krydderier som kanel eller rosmarin til deres brød, mens andre tilføjer honning eller ahornsirup for sødme.
Samlet set er stenalderbrød en sund og nærende mulighed, som kan nydes af alle, der ønsker at træffe sundere valg i deres kost.
Hørfrø
Når vi laver vores stenalderbrød, laver vi det helt uden hørfrø, som du kan se i opskriften.
Det er fordi, at hørfrø er svære at tygge og så går de bare igennem hele systemet uden, at vi optager næringsstofferne i hørfrøet.
Så vores erfaring er, at lav stenalderbrødet med store kerner, som man knuser lidt inden man kommer dem i dejen, så alle nærings- og smagsstoffer frigives.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 60 min. Samlet tid er ca. 1 time og 10 min. Opskrift giver 1 brød.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
1½ dl sesamfrø
1½ dl solsikkefrø
1½ dl græskarkerner
2 dl mandler
2 dl valnødder
1 dl vand
3 æg
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Alle ingredienser blandes sammen i en stor skål. (Mandler og valnødder skal ikke hakkes).
Smør en brødform med lidt kokosolie og tilsæt dejen til formen.
Bag stenalderbrød i ca. i 1 time ved 160 grader.
Sættes til afkøling på en bagerist.
Stenalderbrødet kan skæres i skiver, når det er kølet helt ned.
🍽Servering
Server stenalderbrød med smør og hjemmelavet marmelade til.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Vil man lave en lidt sødere udgave kan man i stedet for græskarkerne tilsætte rosiner eller grofthakkede tørrede abrikoser.
Opskrift med noter
Stenalderbrød glutenfri
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 1½ dl sesamfrø
- 1½ dl solsikkefrø
- 1½ dl græskarkerner
- 2 dl mandler
- 2 dl valnødder
- 1 dl vand
- 3 stk. æg
Sådan gør du
- Alle ingredienser blandes sammen i en stor skål (Mandler og valnødder skal ikke hakkes).
- Smør en brødform med lidt kokosolie og hæld dejen i.
- Bag den i 1 time ved 160 grader.
- Server stenalderbrød med smør og hjemmelavet marmelade til.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Christian
Det ser lækkert ud, jeg tror jeg vil prøve at lave den med rosinerne, det lyder umiddelbart godt. glutenfriliv-dk