Engelske flødekartofler med ostesauce
Af Min Madopskrift
Til 4 personer
Meget kraftig og velsmagende flødekartofler med et strejf af muskat.
Ingredienser Flødekartofler med ostesauce:
- 1,5 kg kopper tynde skiver kartofler
- 3 spsk. smør
- 4 spsk. mel
- 3 dl sødmælk
- 2 dl fløde
- 1 tsk. salt
- Lidt peber
- Lidt revet muskatnød
- 1 knivspids cayennepeber
- 2 dl revet cheddar ost
- 1 dl revet ost, til at drysse på toppen
- Stødt paprika
Fremgangsmåde Flødekartofler med ostesauce:
Tag en lille kasserolle og blødgør og smelt smørret forsigtigt og blend i mel.
Tilføj den kolde mælk og fløde mens der røres med et piskeris.
Krydr med salt, peber, revet muskatnød og cayennepeber.
Kog saucen på lavt blus indtil den er glat og i kogning, under konstant omrøring med et piskeris.
Reducer varmen og rør osten i.
Placer ca. halvdelen af de tynde skivede kartofler i et smurt fad.
Hæld halvdelen af ostesaucen over kartofler.
Gentag med det andet lag af kartofler og ostesauce.
Drys den resterende ost på toppen.
Top med stødt paprika som giver kartoflerne en flot farve.
Bages utildækket i ca. 1 time ved 175 grader i ovnen. på midterste rippe.
Kommentarer
Ingen kommentarer