Ovngratinerede kartofler
Af min madopskrift
Til 4 personer
-
Kartofler gratineret
- Kartofler gratineret
Brug gode danske kartofler til Kartofler gratinerede. Gratinerede kartofler er et sundt og godt tilbehør til al slags kød.
Ingredienser kartofler gratinerede:
1500 g. rå kartofler skåret i skiver
6 fed knuste hvidløg
1 Løg
½ l fløde
25 gr. smør
Salt og peber
¼ tsk. meget fint revet muskatnød.
Fremgangsmåde Kartofler gratinerede:
Tag nogle gode kartofler (f.eks. vildmose kartofler). Skræl dem, og skær dem i tynde skriver på ca. 3 mm.
Læg derefter kartoflerne lagvis i et smurt ildfast fad med løg,salt, peber, muskatnød og hvidløg.
Hæld fløde over. Fordel smørklatter på kartoflerne. Dæk fadet med folie.
Stil det i ovnen ca. 40 min. ved 200 grader.
Fjern folie de sidste 20 min. af stegetiden, og skru op til 220 grader, så kartoflerne kan blive gyldne.
Tips
Hvis man bruger forkogte kartofler til Kartofler gratinerede, kan tiden i ovnen nedsættes med ca. en halv time.
En del af fløden kan erstattes med revet ost.
Skriv en kommentar