Kartoffelbåde med kryddersalt
Af min madopskrift
Kartoffelbåde til 4 personer
Man kan lave kartoffelbåde med og uden forkogning. Bruger du rå kartofler, skæres kartoflen ud i 4 både med det samme.
Bruger du forkogte kartofler, forkortes tiden i ovnen.
Ingredienser Kartoffelbåde:
- 1,5 til 2 kg. Kartofler
- Salt eller krydder salt
(Groft salt, sellerifrø, sort kommen, karry/bukkehornsfrø, chili, fennikel, gurkemeje, hvidløg, koriander, nelliker, peber, spidskommen) - Smør eller olie
Fremgangsmåde Kartoffelbåde med forkogning:
Skræl kartoflerne og skær dem i både. Hver kartoffel giver 4 både.
Fyld en stor gryde halvt op med vand, og tilsæt 1 tsk. salt. Sæt vandet i kog. Når vandet koger tilsættes kartoflerne, og der skrues ned for varmen.
Tip
Salt kan udelades.
Forkogning af gamle kartofler:
Kartoflerne skal nu simre i ca. 9 min. Derefter slukkes for varmen, og kartoflerne ligger yderligere 9 min. i vandet.
Derefter tages kartoflerne op og køler helt ned.
Nye kartofler:
Vigtigt! Nye kartofler skal ikke forkoges, men skæres i skiver og kommes derefter i ovnen!
Tip.
Det er også muligt at koge kartoflerne hele. Når de så er kølet ned, skæres kartoflerne ud i 4 både.
Fremgangsmåde kartoffelbåde i ovn:
Læg kartoffelbåde i en skål og tilsæt smør. Krydr med salt eller kryddersalt. Rør rundt i skålen.
Forvarm ovnen til 220 °C
Bag kartoffelbåde i ovnen til de er sprøde og møre. Det tager ca. 30 minutter. Men hold øje, der er stor forskel på bagetiden på forkogte kartofler kontra rå kartofler.
Tips
Forkogte kartofler giver mere sprøde og bløde kartofler end de råstegte.
Timian og paprika er perfekte krydderier til kartoffelbåde
Kommentarer
Ingen kommentarer