Pommes Chef kartofler – Min Madopskrift
Af min madopskrift
Sprødstegte kartofler til 4 personer
Hemmeligheden ved Pommes Chef kartofler er, at de skal ligge ⅓ op på kartoffelskiven foran, så der kommer luft under kartoffelskiverne, og kartoffelskiver derved kan blive sprøde på begge sider, men alligevel bløde indeni.
Man kan godt lave pommes Chef kartofler uden forkogning. Det vil sige, man skærer kartofler i 6 skiver og lægger dem i lag med det samme.
Eller man kan bruge kogte kartofler man f.eks. har i overskud fra dagen i forvejen og derved forkorte tiden i ovnen.
Ingredienser Pommes Chef Kartofler:
- 1,5 – 2 kg. Mellemstore kartofler skåret i skiver på den langs, så skiver bliver store (Ca. 6 skiver per kartoffel)
- 1 spsk. timian
- 1 spsk. paprika
- Smør, rapsolie eller olivenolie dryppet over i dråber
- Salt og peber
Fremgangsmåde Pommes chef kartofler:
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Hver kartoffel giver 6 skiver. Læg nu kartoffelskiver i en skål og tilsæt lidt smør eller olie, eller kom dem på bagepladen med det samme og krydr så.
Krydr med salt, masser af timian og paprika.
Rør rundt i skålen.
Ved første skive skal man huske at begynde med den buede forside og lægge den nedad, så den næste kartoffelskive bliver løftet.
Læg den næste kartoffel ⅓ op over den første, så der opstår en luftlomme under kartoflen, hvor varmen kan få fat, og give den gyldne farve og sprødhed vi ønsker.
Forsæt til hele pladen er fuld. Har du kartofler i overskud, kan du skubbe kartoffel skiver lidt tættere sammen.
Forvarm ovnen til 220 °C
Bag kartoffelskiver i ovnen til de er sprøde og møre.
Det tager ca. 30 minutter, men bemærk der er stor forskel på bagetiden på rå og kogte kartofler.
Tag Pommes Chef Kartofler ud og server dem straks.
Nye kartofler:
Vigtigt! Nye kartofler skal ikke forkoges!
Fremgangsmåde kogning af gamle kartofler:
Fyld en stor gryde halvt op med vand, og tilsæt 1 tsk. salt. Sæt vandet i kog. Når vandet koger tilsættes kartoflerne, og der skrues ned for varmen.
Kartoflerne skal nu simre i ca. 9 min. Derefter slukkes for varmen, og kartoflerne ligger yderligere 9 min. i vandet.
Derefter tages kartoflerne op og køler helt ned og gemmes gerne til næste dag.
Tips
Det er også muligt at koge kartoflerne hele. Når de så er kølet ned, skæres kartoflen ud i 6 skiver.
Salt kan udelades ved kogning af kartofler.
Forkogte kartofler giver mere sprøde og bløde kartofler end de råstegte og tiden i ovnen forkortes væsentligt.
Kommentarer
Ingen kommentarer