Som tilbehør til Weber grill eller anden grill, kan man købe et rotisseri, på dette rotisseri kan der købes en kurv, som man kan komme diverse rodfrugter i og lave de skønneste sprøde rodfrugter der er sprøde udenpå og saftige indeni. Det er også oplagt, at lave Pommes frites på Rotisseri, da de bliver super sprøde uden at der også hænger overflødigt olie ved. Man får heller ikke så meget smag af olien, da den drypper af under tilberedningen, så man får mere velsmagende og fedtfattige pommes frites på et rotisserie.
Prøv også færdiglavede frosne pommes frites på rotisseri
Gå til
Sådan virker et rotisseri
Kurven drejer rundt så varmen og olien bliver fordelt hele vejen rundt om pommes. Du kan lave de lækreste Pommes frites i en kurv på et rotisseri, hvis du følger denne opskrift. Ydermere kan du lave de lækreste sprøde fedtfattige pommes frites på rotisserie.
👨🏻🍳 Hjemmelavede Pommes frites på Rotisseri
Du kan både lave store og små stave, men de store bliver de bedste, da de bedre kan klare varmen uden at tørre ud. Det er en god ide at lave stavene lige store, så alle frites bliver færdige på en gang.
Pas på pommes ikke får for lang tid, da de så bliver tørre, slatne og runkne. Pommes frites kan blive lidt sorte i enderne, så skær dem væk hvis dette sker.
Den perfekte pommes frites
Den perfekte pommes frites konsistens er, sprøde udenpå og bløde og saftige indeni. Dette får man, hvis man tilbereder dem hurtigt og ved høj varme. Jo længere de er i kurven og på grillen, jo tørre og slatne bliver de, så beregn mellem 30 og 45 minutter og gerne mindre på grillen. Men pas på, jo højere varme, jo større er chancen også for, at de bliver sorte på tynde steder, som i enderne.
Krydderier
Der kan selvfølgelig kommes krydderier på pommes inden de kommer i rotisserie. Timian, paprika og groft salt giver ekstra smag og giver pommes ekstra smag, Du kan også lade de klargjorte rå pommes ligge i olivenolie og krydderier og trække en time eller mere før de skal i kurven.
Opskrift med noter
Fedtfattige Pommes Frites lavet i kurv på rotisseri
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- 1 Pommes Frites jern kan udelades
Ingredienser
- 800 g Bagekartofler
- 1 spsk. Salt
- 2 spsk. Olivenolie (eller anden velegnet olie)
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og pres dem gennem et pommes frites jern.
- Har du ikke et pommes frites jern, skærer du kartoflerne ud i lange ensartede tykkelser.
- Skær evt. de tynde ender væk. (Da de kan blive lidt mørke).
- Skyl frites i koldt vand.
- Tag en stor frysepose og kom de rå pommes frites i posen.
- Tilsæt olie og salt og bland det hele godt rundt i posen.
- Hvis du ønsker lidt krydderier skal de tilsættes nu. Paprika er meget velegnet.
- Sæt posen til side i ti minutter, så olien og saltet kan sætte sig godt fast.
- Hæld pommes frites i kurven og sæt det på et rotisseri.
- Tænd, så det drejer rundt.
- Det kommer lidt an på hvilken grill du har hvilken fremgangsmåde du så skal vælge. Hvis din grill varmer meget, skal du ikke tænde alle blus.
- Hvis du ikke har varme nok på, kan det tage op til 60 minutter inden de er færdige. De vil blive tørre jo længere de er i kurven.
- Tænd evt. den yderste ring, så pommes frites bliver bagt på indirekte varme. Eller begynd med fuld varme på yderste blus og middel blus på midten, så du får kraftigst varme yderst.
- Den bedste måde er direkte og høj varme, da du på denne måde får den mest sprøde og saftige pommes frites. Jo længere tid i grillen jo mere tør bliver pommes frites.
- Sæt temperaturen til ca. 200 grader til 220 grader.
- Efter 20 minutter, kigger du til pommes frites og ser om de er gyldne og sprøde.
- Er de ikke blevet let gyldne skal varmen skrues op.
- Efter 30 minutter, skal frites helst være gyldne og næsten færdige.
- Den perfekte konsistens: pommes frites skal være sprøde uden på og bløde og saftige indeni.
- Servér straks og drys et godt lag groft salt ovenpå.
Noter
- Du kan lave dine pommes frites af forkogte kolde kartofler. Her vil bagetiden være mindre, og du vil derfor få ekstra sprøde pommes frites.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 min. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid er ca. 30 min. Samlet tid er ca. 40 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 800 g Bagekartofler
- 1 spsk. Salt
- 2 spsk. Olivenolie (eller anden velegnet olie)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skræl kartoflerne og pres dem gennem et pommes frites jern.
- Har du ikke et pommes frites jern, skærer du kartoflerne ud i lange ensartede tykkelser.
- Skær evt. de tynde ender væk. (Da de kan blive lidt mørke).
- Skyl frites i koldt vand.
- Tag en stor frysepose og kom de rå pommes frites i posen.
- Tilsæt olie og salt og bland det hele godt rundt i posen.
- Hvis du ønsker lidt krydderier skal de tilsættes nu. Paprika er meget velegnet.
- Sæt posen til side i ti minutter, så olien og saltet kan sætte sig godt fast.
- Hæld pommes frites i kurven og sæt det på et rotisseri.
- Tænd, så det drejer rundt.
- Det kommer lidt an på hvilken grill du har hvilken fremgangsmåde du så skal vælge. Hvis din grill varmer meget, skal du ikke tænde alle blus.
- Hvis du ikke har varme nok på, kan det tage op til 60 minutter inden de er færdige. De vil blive tørre jo længere de er i kurven.
- Tænd evt. den yderste ring, så pommes frites bliver bagt på indirekte varme. Eller begynd med fuld varme på yderste blus og middel blus på midten, så du får kraftigst varme yderst.
- Den bedste måde er direkte og høj varme, da du på denne måde får den mest sprøde og saftige pommes frites. Jo længere tid i grillen jo mere tør bliver pommes frites.
- Sæt temperaturen til ca. 200 grader til 220 grader.
- Efter 20 minutter, kigger du til pommes frites og ser om de er gyldne og sprøde.
- Er de ikke blevet let gyldne skal varmen skrues op.
- Efter 30 minutter, skal frites helst være gyldne og næsten færdige.
- Den perfekte konsistens: pommes frites skal være sprøde uden på og bløde og saftige indeni.
- Servér straks og drys et godt lag groft salt ovenpå.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Du kan lave dine pommes frites af forkogte kolde kartofler. Her vil bagetiden være mindre, og du vil derfor få ekstra sprøde pommes frites.
❓ FAQ
Ja, hvis man bruger et rotisseri med kurv.
Et rotisseri er et stang med holdere der drejer rundt, så det man griller bliver sprødt på alle sider.
Kommentarer
Ingen kommentarer