Danmarks bedste Kartoffelmos med rodfrugter
Til 4 personer
Kartoffelmos med rodfrugter, er en yderst delikat og cremet rodfrugt mos som smager mildt og godt.
Pastinak giver lidt sødme og delikat smag. Gulerødder eller sød kartoffel, er også med til, at give smag til mosen.
Du kan servere rodfrugt mosen som erstatning for den klassiske kartoffelmos.
Af Min Madopskrift
- Kartoffelmos med rodfrugter serveret med bøf, løg og ristede flæsketerninger
Ingredienser Kartoffelmos med rodfrugter
- 500 g kartofler
- 250 g pastinak eller persillerod
- 250 g gulerødder eller sød kartoffel
- 2 dl mælk
- 50 g smør
- Salt og peber
Fremgangsmåde Kartoffelmos med rodfrugter
Skræl kartofler, pastinak og gulerødder og skær dem i skiver.
Kog dem møre i vand ca. 30 min.
Hæld vandet fra.
Pisk mosen med en elpisker.
Tilsæt mælk og smør og pisk til mosen har passende cremet konsistens uden klumper.
Smag til med salt og peber.
Giv mosen en ekstra kold klat smør, hvis den skal være ekstra lækker.
Prøv også opskrift på klassisk kartoffelmos
Tips til Kartoffelmos med rodfrugter
Du kan stege rodfrugt mosen på panden dagen efter og servere stegte pølser til.

tina nymann
Er sat på menuen til weekenden! Mums! 🙂