• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Kartofler - Kartoffel opskrifter

    Brunede kartofler

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 5 måneder siden

    Brunede kartofler

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total1
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Her er den gode gammeldags opskrift på brunede kartofler, lavet af små pillekartofler. Brunede kartofler er klassisk tilbehør til flæskesteg med brun sauce. Men de søde karamel kartofler serveres også ved retter med grønkål, svinekød med og retter med brun sauce. Men de brunede karamale kartofler, kan også blot serveres sammen med en klat smør, som erstatter den brune sauce. Mange børn kan ikke lide brun sauce, og der vil en smørklat være et godt alternativ.

    Prøv også, sådan laver du perfekte ris

    Gå til
    • Kolde kartofler
    • Sådan laver du nemt brunede kartofler
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    Kolde kartofler

    Det er vigtigt når man laver brunede kartofler, at man har kogt og pillet dem i god tid, da de skal køle helt ned, inden de kan bruges til de brunet kartofler. Du kan evt. koge dem dagen før de skal bruges.

    Sådan laver du nemt brunede kartofler

    Det er ret nemt, at lave brunet kartofler, hvis man følger vores opskrift. Man skal bare ikke komme smørret for tidligt på, for så binder sukkeret ikke rigtig fast i kartoflerne og smagen bliver heller ikke helt så god. Det er nemlig karamellen, som sukkeret bliver til, som giver den gode krydrede smag.

    📋 Opskrift

    Brunede kartofler

    Brunede kartofler

    Opskrift på perfekt brunede kartofler der smager sødt og krydret.
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 10 min
    Arbejdstid 5 min
    Samlet tid 25 min
    Ret Tilbehør til mad
    Køkken Dansk
    Antal 4 personer
    Kalorier 24 %

    Udstyr

    • Stor stegepande

    Ingredienser
      

    • 1200 g kartofler (små kogte pillede )
    • 150 g sukker
    • 60 g smør

    Sådan gør du
     

    • Først koges kartoflerne, til de næsten færdige. (De må gerne være faste, da de kommer på en varm pande, og derved kan skille af, hvis de har kogt for længe.
    • Hæld kogevandet fra og kom iskoldt vand over kartoflerne, så de er kølet ned og nemmere og pille.
    • Så skal kartoflerne pilles og grimme øjne og urenheder fjernes.
    • Sæt de pillede kartofler i køleskabet og tag dem først ud når de er helt kolde.
    • Tag en stor stegepande. Sæt temperaturen på middelkraftig varme.
    • Drys sukkeret ud på hele den tørre pande og lad det smelte langsomt uden at røre.
    • Når sukkeret har fået farve tilsættes smør. Lad det bruse op og rør rundt.
    • Kom de kolde pillekartofler på panden og vend dem flittigt rundt i sukkermassen ved at skubbe panden frem og tilbage. Du kan også bruge en paletkniv.
    • Tag de brunede kartofler op af panden når de er gyldne og varme efter ca. 10 minutter.

    Noter

    En perfekt brun kartoffel skal være fast indeni og sød udenpå med en krydret eftersmag.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 484kcal (24%) | Kulhydrater: 90g (30%) | Protein: 6g (12%) | Fedt: 12g (18%) | Mættet fedt: 8g (50%) | Flerumættet fedt: 1g | Enkelumættet fedt: 3g | Trans fedt: 1g | Fiber: 7g (29%) | Sukker: 40g (44%) | Vitamin A: 381IU (8%) | Vitamin C: 59mg (72%) | Calcium: 40mg (4%) | Jern: 2mg (11%)
    Keyword Brunede kartofler, karamel kartofler, kartofler med sukker
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargøring ca. 10 min. Arbejdstid ca. 10 min. Samlet tid ca. 25 min. Opskrift til 8 personer.

    🥘 Ingredienser

    Ingredienser brunede kartofler

    • 1200 g små kogte pillede kartofler
    • 150 g sukker
    • 60 g smør

    🔪 Sådan gør du

    1. Først koges kartoflerne, til de næsten færdige. (De må gerne være faste, da de kommer på en varm pande, og derved kan skille af, hvis de har kogt for længe.
    2. Hæld kogevandet fra og kom iskoldt vand over kartoflerne, så de er kølet ned og nemmere og pille.
    3. Så skal kartoflerne pilles og grimme øjne og urenheder fjernes.
    4. Sæt de pillede kartofler i køleskabet og tag dem først ud når de er helt kolde.
    5. Tag en stor stegepande. Sæt temperaturen på middelkraftig varme.
    6. Drys sukkeret ud på hele den tørre pande og lad det smelte langsomt uden at røre.
    7. Når sukkeret har fået farve tilsættes smør. Lad det bruse op og rør rundt.
    8. Kom de kolde pillekartofler på panden og vend dem flittigt rundt i sukkermassen ved at skubbe panden frem og tilbage. Du kan også bruge en paletkniv.
    9. Tag de brunede kartofler op af panden når de er gyldne og varme efter ca. 10 minutter.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Du skal bruge rigtig smør og ikke kærgården eller lign.

    ❓ FAQ

    Kan man bruge glaskartofler til brunede kartofler?

    Ja, men smagen er ikke nær så god, som de kartofler du piller selv.

    Kan man forberede noget til brunede kartofler?

    Ja, du kan koge pillekartoflerne dagen før, så de er kolde når de skal bruges.

    Del meget gerne
    • Total1
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Hel and på rotisseri i gasgrill
    Mormors klejner med fløde »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Kartofler - Kartoffel opskrifter, Tilbehør til mad Tags: kartofler

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind