• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Kartofler - Kartoffel opskrifter

    Flødekartofler cremede og lækre

    Af Julie Fie Opdateret 14 timer siden

    Flødekartofler i ovn med revet ost i ildfast fad

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total3
    • 3
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Jeg er personligt selv typen, som er helt vild med, altid at overdrive med mængderne – jo mere jo bedre :-D. Derfor har jeg, til jer, som ligesom mig, aldrig kan få for meget ost på mine nachos, for meget chokolade sovs på isen eller fløde i pastaen, lavet den perfekte gang FLØDEKARTOFLER! 🙂

    I denne ret er der hverken sparret på fløden, osten eller mornay sovsen – ganske enkelt. Flødekartofler den fede version, skal man i hvert fald nok IKKE servere, til folk som er på kur 😉

    GLÆD DIG – det er virkelig en oplevelse!

    Se også min opskrift på Kylling med bacon og flødeost

    Gå til
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ
    Kartofler skåret i skiver i fad og drysset med revet ost til flødekartofler
    Kartofler skåret i skiver i fad og drysset med revet ost til flødekartofler

    📋 Opskrift

    Flødekartofler den fede version

    Flødekartofler cremede og lækre

    Opskrift på flødekartofler hvor der ikke er sparet på fløden
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 20 min
    Tilberedningstid 1 t
    Arbejdstid 10 min
    Samlet tid 1 t 30 min
    Ret Tilbehør
    Køkken Dansk
    Antal 8 personer
    Kalorier 23 %

    Ingredienser
      

    • 2 kg kartofler
    • 200 g mornaysauce
    • 200 g ost (revet)
    • 2 fed hvidløg
    • ¼ l fløde
    • ¼ tsk. muskatnød (revet)
    • ½ stk. øl
    • 2 tsk. salt og lidt friskkværnet peber

    Sådan gør du
     

    • Tænd ovnen på 200 grader.
    • Først skræller du alle kartoflerne og skærer dem i skiver med tykkelse efter egen smag.
    • Jeg kan godt lige at skiverne er tynde, mens andre godt kan lide dem tykke, så tykkelsen er op til dig selv.
    • Herefter lægger du de skårede kartofler i et ildfast fad og fordeler dem lige i fadet. Riv lidt muskatnød over og vend det hele rundt.
    • Så kommer du mornay saucen og fløden hen over (sørg for at der kommer lige meget over det hele).
    • Hvis du vil have øl og hvidløg i, tilsættes dette også med det samme.
    • Krydder nu godt med salt og peber og kom det så ind midt i ovnen.
    • Nu skal flødekartoflerne bare stå i cirka 1 time til de er perfekte med en gylden overflade!
    • Osten kommer du på, cirka 20 min. før retten er færdig. det skal ikke have så længe, ellers bliver det alt for sprødt når retten, skal have så længe. 🙂 Drys revet ost over og tryk osten lidt ned i kartoflerne.
    • Mens kartoflerne er i ovnen kan du passende lave tilbehør, dække bord eller gøre dig selv klar, til gæsterne kommer 🙂

    Noter

    1. Det gode, ved at lave retten til et mindre antal personer, er at man er sikker på, at der er rester – jeg garanterer dig – de er lige så gode dagen efter! 🙂
    2. Kartoflerne kan serveres med en lækker steg til.
    3. Hvis du kigger lidt på hjemmesiden, har vi rigtig mange gode forslag på steg, både i ovn eller på grill.
    4. OBS! – Jeg plejer til tider at komme ½ dåse øl samt 1-2 fed hvidløg i. Det smager VIRKELIG lækkert og giver retten et ekstra pift.
    5. Øllen er ligesom når du kommer det i pandekager. Det kan ikke smages, men tilsætter retten en rigtig god smag.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 467kcal (23%) | Kulhydrater: 47g (16%) | Protein: 12g (24%) | Fedt: 27g (42%) | Mættet fedt: 14g (88%) | Flerumættet fedt: 1g | Enkelumættet fedt: 5g | Fiber: 6g (25%) | Sukker: 3g (3%) | Vitamin A: 715IU (14%) | Vitamin C: 50mg (61%) | Vitamin D: 1µg (7%) | Vitamin E: 1mg (7%) | Vitamin K: 6µg (6%) | Calcium: 229mg (23%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 47µg (12%) | Jern: 2mg (11%) | Mangan: 1mg (50%) | Magnesium: 67mg (17%) | Fosfor: 276mg (28%) | Alkohol: 1g
    Keyword Flødekartofler, Flødekartofler den fede version, Flødekartofler med fløde
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargør ca. 20 minutter. Arbejdstid ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 60 min. Samlet tid er ca. 20 min. Opskrift til 4 personer.

    🥘 Ingredienser

     Det skal du bruge til Flødekartofler den fede version
    • 2 kg kartofler
    • 200 g mornaysauce
    • 200 g ost (revet)
    • 2 fed hvidløg
    • ¼ l fløde
    • ¼ tsk. muskatnød (revet)
    • ½ stk. øl
    • 2 tsk. salt og lidt friskkværnet peber

    🔪 Sådan gør du

    Sådan gør du til Flødekartofler den fede version

    1. Tænd ovnen på 200 grader.
    2. Først skræller du alle kartoflerne og skærer dem i skiver med tykkelse efter egen smag.
    3. Jeg kan godt lige at skiverne er tynde, mens andre godt kan lide dem tykke, så tykkelsen er op til dig selv.
    4. Herefter lægger du de skårede kartofler i et ildfast fad og fordeler dem lige i fadet. Riv lidt muskatnød over og vend det hele rundt.
    5. Så kommer du mornay saucen og fløden hen over (sørg for at der kommer lige meget over det hele).
    6. Hvis du vil have øl og hvidløg i, tilsættes dette også med det samme.
    7. Krydder nu godt med salt og peber og kom det så ind midt i ovnen.
    8. Nu skal flødekartoflerne bare stå i cirka 1 time til de er perfekte med en gylden overflade!
    9. Osten kommer du på, cirka 20 min. før retten er færdig. det skal ikke have så længe, ellers bliver det alt for sprødt når retten, skal have så længe. 🙂 Drys revet ost over og tryk osten lidt ned i kartoflerne.
    10. Mens kartoflerne er i ovnen kan du passende lave tilbehør, dække bord eller gøre dig selv klar, til gæsterne kommer 🙂

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Det gode, ved at lave retten til et mindre antal personer, er at man er sikker på, at der er rester – jeg garanterer dig – de er lige så gode dagen efter! 🙂
    • Kartoflerne kan serveres med en lækker steg til.
    • Hvis du kigger lidt på hjemmesiden, har vi rigtig mange gode forslag på steg, både i ovn eller på grill.
    • Jeg håber du bliver lige så glad for denne form for flødekartofler som jeg er.
    • Men pas på med at spis for meget – alt det fedt kan godt give ondt i maven 😉
    • OBS! – Jeg plejer til tider at komme ½ dåse øl samt 1-2 fed hvidløg i. Det smager VIRKELIG lækkert og giver retten et ekstra pift.
    • Øllen er ligesom når du kommer det i pandekager. Det kan ikke smages, men tilsætter retten en rigtig god smag.

    Rigtig god fornøjelse!

    Mvh. Julie Fie

    Madskribent på Min Madopskrift

    • Har du spørgsmål, forslag, ris/ros til opskriften er du velkommen til at skrive en kommentar under opskriften eller sende mig en mail på:

    Juliefiegeisle@hotmail.com – Jeg er altid åben overfor kritik/idéer til noget nyt og spændende 🙂

    Flødekartofler i ovn med revet ost i ildfast fad
    Flødekartofler efter en time i ovn
    Del meget gerne
    • Total3
    • 3
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Valnøddeboller
    Omelet med avocado og flødeost »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Kartofler - Kartoffel opskrifter, Tilbehør til mad Tags: fløde, hvidløg, kartofler, muskatnød, ost, øl

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind