Jeg er personligt selv typen, som er helt vild med, altid at overdrive med mængderne – jo mere jo bedre :-D. Derfor har jeg, til jer, som ligesom mig, aldrig kan få for meget ost på mine nachos, for meget chokolade sovs på isen eller fløde i pastaen, lavet den perfekte gang FLØDEKARTOFLER! 🙂
I denne ret er der hverken sparret på fløden, osten eller mornay sovsen – ganske enkelt. Flødekartofler den fede version, skal man i hvert fald nok IKKE servere, til folk som er på kur 😉
GLÆD DIG – det er virkelig en oplevelse!
Se også min opskrift på Kylling med bacon og flødeost
Gå til

📋 Opskrift
Flødekartofler cremede og lækre
Ingredienser
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Først skræller du alle kartoflerne og skærer dem i skiver med tykkelse efter egen smag.
- Jeg kan godt lige at skiverne er tynde, mens andre godt kan lide dem tykke, så tykkelsen er op til dig selv.
- Herefter lægger du de skårede kartofler i et ildfast fad og fordeler dem lige i fadet. Riv lidt muskatnød over og vend det hele rundt.
- Så kommer du mornay saucen og fløden hen over (sørg for at der kommer lige meget over det hele).
- Hvis du vil have øl og hvidløg i, tilsættes dette også med det samme.
- Krydder nu godt med salt og peber og kom det så ind midt i ovnen.
- Nu skal flødekartoflerne bare stå i cirka 1 time til de er perfekte med en gylden overflade!
- Osten kommer du på, cirka 20 min. før retten er færdig. det skal ikke have så længe, ellers bliver det alt for sprødt når retten, skal have så længe. 🙂 Drys revet ost over og tryk osten lidt ned i kartoflerne.
- Mens kartoflerne er i ovnen kan du passende lave tilbehør, dække bord eller gøre dig selv klar, til gæsterne kommer 🙂
Noter
- Det gode, ved at lave retten til et mindre antal personer, er at man er sikker på, at der er rester – jeg garanterer dig – de er lige så gode dagen efter! 🙂
- Kartoflerne kan serveres med en lækker steg til.
- Hvis du kigger lidt på hjemmesiden, har vi rigtig mange gode forslag på steg, både i ovn eller på grill.
- OBS! – Jeg plejer til tider at komme ½ dåse øl samt 1-2 fed hvidløg i. Det smager VIRKELIG lækkert og giver retten et ekstra pift.
- Øllen er ligesom når du kommer det i pandekager. Det kan ikke smages, men tilsætter retten en rigtig god smag.
Ernærnærings fakta
⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
Klargør ca. 20 minutter. Arbejdstid ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 60 min. Samlet tid er ca. 20 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser
Det skal du bruge til Flødekartofler den fede version
- 2 kg kartofler
- 200 g mornaysauce
- 200 g ost (revet)
- 2 fed hvidløg
- ¼ l fløde
- ¼ tsk. muskatnød (revet)
- ½ stk. øl
- 2 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
🔪 Sådan gør du
Sådan gør du til Flødekartofler den fede version
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Først skræller du alle kartoflerne og skærer dem i skiver med tykkelse efter egen smag.
- Jeg kan godt lige at skiverne er tynde, mens andre godt kan lide dem tykke, så tykkelsen er op til dig selv.
- Herefter lægger du de skårede kartofler i et ildfast fad og fordeler dem lige i fadet. Riv lidt muskatnød over og vend det hele rundt.
- Så kommer du mornay saucen og fløden hen over (sørg for at der kommer lige meget over det hele).
- Hvis du vil have øl og hvidløg i, tilsættes dette også med det samme.
- Krydder nu godt med salt og peber og kom det så ind midt i ovnen.
- Nu skal flødekartoflerne bare stå i cirka 1 time til de er perfekte med en gylden overflade!
- Osten kommer du på, cirka 20 min. før retten er færdig. det skal ikke have så længe, ellers bliver det alt for sprødt når retten, skal have så længe. 🙂 Drys revet ost over og tryk osten lidt ned i kartoflerne.
- Mens kartoflerne er i ovnen kan du passende lave tilbehør, dække bord eller gøre dig selv klar, til gæsterne kommer 🙂
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Det gode, ved at lave retten til et mindre antal personer, er at man er sikker på, at der er rester – jeg garanterer dig – de er lige så gode dagen efter! 🙂
- Kartoflerne kan serveres med en lækker steg til.
- Hvis du kigger lidt på hjemmesiden, har vi rigtig mange gode forslag på steg, både i ovn eller på grill.
- Jeg håber du bliver lige så glad for denne form for flødekartofler som jeg er.
- Men pas på med at spis for meget – alt det fedt kan godt give ondt i maven 😉
- OBS! – Jeg plejer til tider at komme ½ dåse øl samt 1-2 fed hvidløg i. Det smager VIRKELIG lækkert og giver retten et ekstra pift.
- Øllen er ligesom når du kommer det i pandekager. Det kan ikke smages, men tilsætter retten en rigtig god smag.
Rigtig god fornøjelse!
Mvh. Julie Fie
Madskribent på Min Madopskrift
- Har du spørgsmål, forslag, ris/ros til opskriften er du velkommen til at skrive en kommentar under opskriften eller sende mig en mail på:
Juliefiegeisle@hotmail.com – Jeg er altid åben overfor kritik/idéer til noget nyt og spændende 🙂
Skriv et svar