Kylling med rosenkål, ris eller nudler
Af Min Madopskrift
Til 4 personer
Ingredienser:
- 300 g rosenkål
- 2 stk. røde peberfrugter
- 300 g kylling inderfilet
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. ingefær, groftrevet
- 1 stk. chili, fintsnittet
- Salt og peber
Dressing:
1 spsk. mørk sesamolie
¼ dl fiskesauce
Saften af en limefrugt og lidt reven skal
2 tsk. sukker
2 fed knust hvidløg
1 tsk. Sambal oelek
Tilbehør:
- Friske mynteblade eller friskhakket icebergsalat
- 1 snittet rødløg
- 50 g ristede pinjekerner, cashew eller hasselnødder eller evt. kan bruges færdig peanuts
- Ris eller nudler
Fremgangsmåde:
Fjern de yderste blade på rosenkålen. Del rosenkål i halve eller kvarte eller snit dem groft. Skær peberfrugter i lidt grove stykker.
Dup kyllingefileterne tørre og skær dem i mundrette stykker.
Varm olien i en wok eller jerngryde og steg ingefær og chili under omrøring i et par minutter.
Kom rosenkål, peberfrugter og kyllingefileter i wokken og steg videre ca. 15 minutter ved god varme, mens du hele tiden rører rundt.
Krydr med salt og peber.
Rør alle ingredienser til dressingen sammen. Rør indtil sukkeret er helt opløst og smag til.
Vend dressingen i retten, pynt med friske mynteblade eller fintsnittet icebergsalat, rødløg og et godt drys ristede kerner eller nødder.
Server med ris eller nudler og sæt en skål med de ristede kerner ved.
Kommentarer
Ingen kommentarer