• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Julemad og julebag

    Andesteg i ovn

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 4 måneder siden

    And i ovn

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total79
    • 75
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Andesteg i ovn er en af de mest traditionelle danske opskrifter, som kan spores langt tilbage i tiden. And serveres her med hvide kogte kartofler, små brunede kartofler, lun rødkål, ribs gele, franske kartofler og andesauce.

    Der har altid været and på menuen i Danmark, og særligt i gamle dage, hvor man fangede dem i naturen.

    Et godt råd angående ænder er, at hvis du står med en and som har gået udenfor på bondemandens marker, skal den stege længere tid på lavere grader. Dette fordi, at en fritgående and har større og kraftigere muskler og kød, som skal mørnes i ovnen.

    Opskriften her er til en almindelig and. Prøv også langtidsstegt and

    Gå til
    • Køkkenhygiejne
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    Køkkenhygiejne

    Når man laver en andesteg i ovn, kan det godt være et stort projekt, da ænder er ret fedtholdige, så man skal virkelig passe på, ellers er der fedt i hele ovnen og i køkkenet. Sørg for at holde god køkkenhygiejne, når menuen står på and.

    And i ovn
    And stegt i ovn, er en herlig gammel ret

    📋 Opskrift

    And i ovn

    Andesteg stegt i ovn

    Opskrift på andesteg stegt i ovnen
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 3 t
    Arbejdstid 10 min
    Samlet tid 3 t 20 min
    Ret Julemad
    Køkken Dansk
    Antal 8 Personer
    Kalorier 25 %

    Ingredienser
      

    • 1 stk. and (ca. 3 – 4 kg)
    • 150 g svesker (stenfrie)
    • 4 stk. madæbler
    • 1 stk. løg
    • 2 stk. gulerødder
    • 1 bundt persille (eller timian)
    • 1 tsk. salt
    • 1 knivspids peber

    Sådan gør du
     

    • En dybfrossen and, skal den optøs i køleskabet i ca. to døgn. Husk at sætte den i et fad nederst og på en bakke, så saften ikke drypper på øvrige madvarer.
    • En frisk and, kan bruges med det samme.
    • Ovnen tændes på 225°. Indmaden, blod, sener og overskydende fedt fjernes. Anden skylles grundigt og tørres. Husk god køkkenhygiejne, når du skal tilberede fjerkræ.
    • Hænder, knive og skærebræt vaskes grundigt i kogende vand, før berøring med andre fødevarer.
    • Anden gnides med groft salt og peber.
    • Æbler skylles, skrælles og skæres i både. Sammen med sveskerne kommes de i anden.
    • Sæt evt. kødnåle i, og luk ende stykket, så indmaden bliver i anden. Fjern kødnåle når anden er færdig.
    • Anden lægges på ovn risten med ryggen opad. Bradepanden placeres nedenunder. Andestegen placeres nederst i ovnen og brunes – efter bruning vendes anden med brystet opad.
    • Varmen sættes ned til 160 gr. Andestegen skal derefter steges i ca. 2½ 3 timer, til væsken er lys uden blod, og anden indvendigt har opnået en kernetemperatur på mindst 75°. Så farlige bakterier dræbes.
    • Brug stegetermometer, der stikkes ind i det tykkeste stykke kød.
    • Ca. 10 minutter før anden er færdig stegt hældes stegeskyen fra til sauce. Anden sættes tilbage i ovnen og der skrues op for varmen til 225°, hvor anden bruner i ca. 10 minutter med åben ovndør.
    • Hold øje med, at anden ikke bliver for brun. Lad andestegen hvile ca. 10 minutter, inden udskæring.
    • Hvis anden når, at blive lidt kold, kan stykkerne holdes lune i oven, inden servering.
    • Andesauce
    • Skum fedtet af stegeskyen. Hæld en god portion stegesky i en kasserolle sammen med kråse, persille/timian, hjerte, hals og vingespidser. Lad det simrer med låg i en lille time.
    • Sigt og jævn.

    Noter

    • Til And tilbydes hvide kogte kartofler, små brunede kartofler, lun rødkål, ribs gele, franske kartofler og andesauce.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 492kcal (25%) | Kulhydrater: 28g (9%) | Protein: 12g (24%) | Fedt: 38g (58%) | Mættet fedt: 13g (81%) | Flerumættet fedt: 5g | Enkelumættet fedt: 18g | Fiber: 4g (17%) | Sukker: 18g (20%) | Vitamin A: 2915IU (58%) | Vitamin C: 9mg (11%) | Vitamin D: 1µg (7%) | Vitamin E: 1mg (7%) | Vitamin K: 23µg (22%) | Calcium: 34mg (3%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 23µg (6%) | Jern: 3mg (17%) | Mangan: 1mg (50%) | Magnesium: 30mg (8%) | Fosfor: 167mg (17%)
    Keyword Andesteg i ovn
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Forberedelsestid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 3 timer og 20 min. Opskrift til 8 personer.

    🥘 Ingredienser

    • 1 stk. and ca. 3 – 4 kg
    • 150 g svesker stenfrie
    • 4 stk. madæbler
    • 1 stk. løg
    • 2 stk. gulerødder
    • 1 bundt persille eller timian
    • 1 tsk. salt
    • 1 knivspids peber

    🔪 Sådan gør du

    1. En dybfrossen and, skal den optøs i køleskabet i ca. to døgn. Husk at sætte den i et fad nederst og på en bakke, så saften ikke drypper på øvrige madvarer.
    2. En frisk and, kan bruges med det samme.
    3. Ovnen tændes på 225°. Indmaden, blod, sener og overskydende fedt fjernes. Anden skylles grundigt og tørres. Husk god køkkenhygiejne, når du skal tilberede fjerkræ.
    4. Hænder, knive og skærebræt vaskes grundigt i kogende vand, før berøring med andre fødevarer.
    5. Anden gnides med groft salt og peber.
    6. Æbler skylles, skrælles og skæres i både. Sammen med sveskerne kommes de i anden.
    7. Sæt evt. kødnåle i, og luk ende stykket, så indmaden bliver i anden. Fjern kødnåle når anden er færdig.
    8. Anden lægges på ovn risten med ryggen opad. Bradepanden placeres nedenunder. Andestegen placeres nederst i ovnen og brunes – efter bruning vendes anden med brystet opad.
    9. Varmen sættes ned til 160 gr. Andestegen skal derefter steges i ca. 2½ 3 timer, til væsken er lys uden blod, og anden indvendigt har opnået en kernetemperatur på mindst 75°. Så farlige bakterier dræbes.
    10. Brug stegetermometer, der stikkes ind i det tykkeste stykke kød.
    11. Ca. 10 minutter før anden er færdig stegt hældes stegeskyen fra til sauce. Anden sættes tilbage i ovnen og der skrues op for varmen til 225°, hvor anden bruner i ca. 10 minutter med åben ovndør.
    12. Hold øje med, at anden ikke bliver for brun. Lad andestegen hvile ca. 10 minutter, inden udskæring.
    13. Hvis anden når, at blive lidt kold, kan stykkerne holdes lune i oven, inden servering.
    14. Andesauce
    15. Skum fedtet af stegeskyen. Hæld en god portion stegesky i en kasserolle sammen med kråse, persille/timian, hjerte, hals og vingespidser. Lad det simrer med låg i en lille time.
    16. Sigt og jævn.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Til And tilbydes hvide kogte kartofler, små brunede kartofler, lun rødkål, ribs gele, franske kartofler og andesauce.

    ❓ FAQ

    Hvad kan man fylde sin and med ?

    I denne opskrift bruger vi de traditionelle ingredienser. Til jul kan man komme kanel, appelsin og nelliker med i fyldet.

    Del meget gerne
    • Total79
    • 75
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Julemad og julebag
    Risalamande »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Julemad og julebag, Kylling og andet fjerkræ Tags: And, æbler, gulerødder, løg, persille, svesker, timian

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind