Paprikagryde med kylling og bacon er en af de mest populære retter herhjemme. Der er umami i maden fra både bacon og cocktailpølser. Og der selvfølgelig flere grunde til, at retten er så populær. For det første er den nem at lave, da den stort set passer sig selv. Den er billig og så smager paprika med kylling og bacon simpelthen bare godt. Prøv denne opskrift her, hvis du kan lide mad med meget smag.
Prøv også pikantkylling i fad
Gå til
Nem paprikagryde
Herunder finder er opskriften, som er lige til at gå til. Særligt børn og de unge er vilde med denne ret. Så den er helt perfekt at servere for unge gæster. Paprikagryde kan laves på ca. 30 minutter.
📖 Opskrift
Paprikagryde med kylling og bacon
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
- 150 gram bacon (i skiver)
- 2 stk. løg
- 600 g kyllingefileter
- 1 dåse tomater (hakkede )
- 6 stk. cocktail tomater (små søde friske skåret halvt over )
- 1 dåse koncentreret tomatpure (lille)
- 2 spsk. paprika
- ¼ liter piskefløde
- 1 spsk. honning (eller sukker)
- 1 spsk. vineddike
- 1 tsk. Salt og knivspids peber
- 150 g cocktailpølser
- 100 gram champignons
Pynt
- 1 spsk. persille ( eller basilikum, hakket)
Sådan gør du
- Skær bacon i tynde skiver. Skær løg i halve ringe og svits det sammen i en gryde.
- Skær kyllingekødet i stykker og svits det sammen med.
- Kom koncentreret tomatpure i og svits det med i ca. 1 minut.
- Tilsæt paprika og svits det med i ca. 1 min.
- Kom de hakkede tomater og sukker i.
- Kom halverede cocktailtomater i.
- Tilsæt vineddike og lad ret simre i 15 minutter.
- Hvis der bruges cocktailpølser, svitses de nu i ca. 4 min. sammen med champignons og hældes derefter op i en skål og tilsættes paprikagryden 10 min, før den er færdig.
- Hæld fløden i gryderetten, kog yderligere ca. 5-7 min. og smag til med salt og peber.
- Server paprikagryden med ris. Pynt med lidt med hakket persille eller basilikum. Server en skål dejlig frisklavet salat med lidt syrlig smag til.
Noter
- Svits evt. cocktailpølser, som kommes i 10 minutter før retten er færdig! Giver en herlig smag.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Forberedelsestid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser
- 150 gram bacon i skiver
- 2 stk. løg
- 600 g kyllingefileter
- 1 dåse tomater hakkede
- 6 stk. cocktail tomater små søde friske skåret halvt over
- 1 dåse koncentreret tomatpure lille
- 2 spsk. paprika
- ¼ liter piskefløde
- 1 spsk. honning eller sukker
- 1 spsk. vineddike
- 1 tsk. Salt og knivspids peber
- 150 g cocktailpølser
- 100 gram champignons
🥗Tilbehør
🥬Pynt
- 1 spsk. persille eller basilikum, hakket
🔪 Sådan gør du
- Skær bacon i tynde skiver. Skær løg i halve ringe og svits det sammen i en gryde.
- Skær kyllingekødet i stykker og svits det sammen med.
- Kom koncentreret tomatpure i og svits det med i ca. 1 minut.
- Tilsæt paprika og svits det med i ca. 1 min.
- Kom de hakkede tomater og sukker i.
- Kom halverede cocktailtomater i.
- Tilsæt vineddike og lad ret simre i 15 minutter.
- Hvis der bruges cocktailpølser, svitses de nu i ca. 4 min. sammen med champignons og hældes derefter op i en skål og tilsættes paprikagryden 10 min, før den er færdig.
- Hæld fløden i gryderetten, kog yderligere ca. 5-7 min. og smag til med salt og peber.
- Server paprikagryden med ris. Pynt med lidt med hakket persille eller basilikum. Server en skål dejlig frisklavet salat med lidt syrlig smag til.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Svits evt. cocktailpølser, som kommes i 10 minutter før retten er færdig! Giver en herlig smag.
❓ FAQ
Retten kan laves i forvejen og varmes op når den skal spises.
Kommentarer
Ingen kommentarer