Blommekompot er hurtig og nemt at lave, så hvis du har overflod af lækre søde blommer, er blommekompot virkelig godt at lave, og kompotten kan serveres til mange forskellige måltider.
Til morgenmad eller et mellemmåltid er blommekompot perfekt, og bruges den som topping med mysli gøres enhver kedelig yoghurt lækker, så den vil hurtig blive spist op.
I denne opskrift, har vi brugt den franske grøn/gule reine claude blomme, som er utroligt sød og har en helt fantastisk lækker smag, men andre blommer er også velegnede.
Blommekompot kan serveres til retter med vildt, men også til andesteg, hvor der serveres brun sauce.
Blommekompotten giver lige den ekstra søde og lidt syrlige smag, som passer så godt til vildtsauce.
Prøv også blommekompot med vanilje
Gå til
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 30 min. Arbejdstid ca. 5 min. Samlet tid ca. 30 min. Opskrift giver ca. 600 gram.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Kompot
- Skyl blommer grundigt og skær dem igennem på langs. Fjern sten.
- Riv det gule af citronen. Pres saften.
- Kom vandet i gryden. Hak blommerne groft og kom dem i gryden sammen med halvdelen af sukkeret og citronsaften. Tilsat al citronskal.
- Kog det hele langsomt op under låg og lad det simre i ca. 20 minutter eller indtil skindet på blommerne er kogt lidt ud i kompot.
- Hvis du har en stavblender, kan du blende det hele sammen på ca. 1 minut. Det gør vi.
- Smag til med resten af sukker og citronsaft og tag det af komfuret, når smagen er let sød og mild. Kompotten må gerne have lidt syrlighed.
- Kom kompotten i et skoldet glas og sæt det i køleskabet.
🍽Servering
- Blommekompot serveres koldt fra køleskabet, og bruges ofte, som smagsforstærker til især ost, da kompotten smager fantastisk lækkert ovenpå en ostemad.
- Blommekompotten er også velegnet, som erstatning til marmelade eller syltetøj. Kompot også velegnet som tilbehør til brun sauce og fed mad, da det er knap så sødt som marmelade.
- Til morgenmad eller et mellemmåltid er kompot perfekt, da den kan bruges som topping sammen med mysli og gør enhver kedelig yoghurt naturel lækker
Opskrift med noter
Blommekompot
Bedøm gerne opskriften
Sådan gør du
Kompot
- Skyl blommer grundigt og skær dem igennem på langs. Fjern sten.
- Riv det gule af citronen. Pres saften.
- Kom vandet i gryden. Hak blommerne groft og kom dem i gryden sammen med halvdelen af sukkeret og citronsaften. Tilsat al citronskal.
- Kog det hele langsomt op under låg og lad det simre i ca. 20 minutter eller indtil skindet på blommerne er kogt lidt ud i kompot.
- Hvis du har en stavblender, kan du blende det hele sammen på ca. 1 minut. Det gør vi.
- Smag til med resten af sukker og citronsaft og tag det af komfuret, når smagen er let sød og mild. Kompotten må gerne have lidt syrlighed.
- Kom kompotten i et skoldet glas og sæt det i køleskabet.
Servering
- Blommekompot er særdeles velegnet til retter med brun sauce.
- Blommekompot er også særdeles velegnet som morgenmad eller lille mellemmåltid, hvor blommekompot kan bruges, som topping på f.eks. skyr og yoghurt naturel sammen med mysli.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Blommekompot er særdeles velegnet til retter med brun sauce.
- Blommekompot er også særdeles velegnet som morgenmad eller lille mellemmåltid, hvor blommekompot kan bruges, som topping på f.eks. skyr og yoghurt naturel sammen med mysli.
❓ FAQ
Som erstatning for marmelade. Til morgenmad eller et mellemmåltid er kompot perfekt, og bruges den som topping med mysli gøres enhver kedelig yoghurt lækker.
Kompot laves på kortere tid og der bruges mindre sukker, så smagen er mindre sød. Da kompot kun gemmes i køleskabet er det ikke nødvendigt, at bruge meget sukker.
Ja, kom kompotten i en skål med låg eller fryseposer.
14 dage i køleskabet, hvis der er mindst 30 % sukker i kompotten og der ikke kommer urenheder i glasset.
Kommentarer
Ingen kommentarer