Denne opskrift giver en rigtig dejlig æblegele med vanilje som kan bruges til desserter, pandekager, grød, yoghurt eller is. Smagen er dejlig mild og sød hvis du har brugt søde æbler og farven bliver gylden hvis du har brugt røde æbler.
For at få succes med æblegele skal der bruges æbler som ikke er helt modne, da de er fulde af pektin, som får æblesaften til at stivne. Med denne opskrift får du gele der stivner og det er tilmed en nem æblegele at lave. Æblegele med vanilje hører efteråret til, og der er ikke noget bedre, en at åbne et glas æblegele om vinteren og nyde duften fra den gyldne æblegele og tænke tilbage på sommeren. Prøv også hjemmelavet æblemost i saftpresser
Gå til
Æblegele vil ikke stivne
Hvis din æblegele ikke vil stivne er det højst sandsynligt fordi, at de æbler der er brugt, har været for modne og indholdet af pektin, for lille. Men, det er der råd for, der kan nemlig købes færdigt pektin. Det hedder “geleringspulver til Gele” og kan købes i supermarkeder.
Sådan redder du din gele
Hæld den tynde æblegele op i en gryde og kog den forsigtigt op og tilføj pektin som anvist og følg anvisningen på posen. Køl derefter gele ned igen og når geleen har stuetemperatur opbevares æblegele i køleskabet.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 60 min. Opskrift til 2 glas.
🥘 Ingredienser
- 1 kg Æbler Ca. 10 store æbler (ikke fuldt modne) og gerne røde
- 4 dl Vand
- 300 g Sukker
- 1 stk. Vaniljestang
🔪 Sådan gør du
- Skyl æblerne grundigt. Fjern skurv og urenheder. Fjern blomsten i toppen og stilken – men ikke kernehus, da den er fuld af pektin og smag.
- Skær derefter æbler igennem og og ud i grove stykker med kernehuset. Kom æbler og vand i en stor gryde og kog det langsomt op. Når det koger, skruer du ned og lader æbler småkoge under låg i ca. 30 minutter eller indtil æbler er møre. Hæld indholdet fra gryden gennem en si eller et rent viskestykke.
- Vask gryden og hæld den siede æblesaft tilbage i gryden.
- Flæk vaniljestang på langs og skrab vaniljekornene ud med en kniv. Kom vaniljekorn, sukker og resterne af vaniljestangen i gryden med æblesaften og rør godt rundt. Kog op og lad det småkoge under låg i 10 ca. minutter. Sæt straks til afkøling.
- Fjern skidt og skum, æblegele skal være helt ren.
- Stik en teske ned og se om æblesaften stivner. Når æblesaften er blevet lidt geleagtig tages vaniljestangen op.
- Hæld geleen på pæne glas der er skoldet i kogende vand og derefter skyllet i atamon.
- Stil æblegele i køleskabet.
📖 Opskrift
Æblegele med vanilje
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
- 1 kg Æbler (Ca. 10 store æbler (ikke fuldt modne) og gerne røde)
- 4 dl Vand
- 300 g Sukker
- 1 stk. Vaniljestang
Sådan gør du
- Skyl æblerne grundigt. Fjern skurv og urenheder. Fjern blomsten i toppen og stilken – men ikke kernehus, da den er fuld af pektin og smag.
- Skær derefter æbler igennem og og ud i grove stykker med kernehuset. Kom æbler og vand i en stor gryde og kog det langsomt op. Når det koger, skruer du ned og lader æbler småkoge under låg i ca. 30 minutter eller indtil æbler er møre. Hæld indholdet fra gryden gennem en si eller et rent viskestykke.
- Vask gryden og hæld den siede æblesaft tilbage i gryden.
- Flæk vaniljestang på langs og skrab vaniljekornene ud med en kniv. Kom vaniljekorn, sukker og resterne af vaniljestangen i gryden med æblesaften og rør godt rundt. Kog op og lad det småkoge under låg i 10 ca. minutter. Sæt straks til afkøling.
- Fjern skidt og skum, æblegele skal være helt ren.
- Stik en teske ned og se om æblesaften stivner. Når æblesaften er blevet lidt geleagtig tages vaniljestangen op.
- Hæld geleen på pæne glas der er skoldet i kogende vand og derefter skyllet i atamon.
- Stil æblegele i køleskabet.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Skriv en kommentar