Brombær-vindruemarmelade med grønne druer
Opskrift giver ca. 1.2 kilo marmelade
Af Min Madopskrift
Brombær med vindruer er nok ikke så almindeligt som blommer med vindruer. Den søde saft fra vindruerne erstatter lidt af sukkeret og tilføjer en rigtig god smag til marmeladen.
Denne opskrift er en som vi har lavet nogen gange og gerne vil dele med andre, som synes det kan være sjovt, at eksperimentere med nye marmelader.
Hvis du ikke har mod på at blande vindruer med brombær, så prøv at blande lidt vindruer sammen med mirabeller, når du laver mirabellemarmelade.
Ingredienser brombær/vindruemarmelade (ca. 1,2 liter)
- 750 gram brombær,
- 250 gram vindruer uden kerner,
- 1 dl vand,
- 450 gr. melis,
- 2 tsk. rød Melatin. (Læs anvisningen på posen)
- Atamon
- Atamonskyllede glas
- Vanilje (Ekstra se nederst)
- Citronsaft (Ekstra se nederst)
Fremgangsmåde
- Skyl brombær og vindruer grundigt. Der er meget skidt ved brombær, pga. levested.
- De skyllede bær, druer, og vand varmes langsomt under låg, til det safter.
- Det hele koges 5-10 min, til bær og druer bliver lidt blødere og afgiver deres saft.
- Det meste af sukkeret drysses i og koges med l0 min. Fjern skum og urenheder nu, hvis der er noget.
- Melatin og resten af sukkeret blandes godt og drysses let under omrøring i den kogende frugt. Pas på med at hælde det hele i på en gang, så der kommer klumper.
- Marmeladen koges yderligere 2 min. Tag gryden af varmen og hæld 1 tsk. Atamon i (Kig på anvisningen på flasken)
- Hæld blandingen op i Atamonskyllede glas og bind til.
Atamonskyllede glas
- Varmt vand tilsat 2 tsk. Atamon, som hældes op i de glas som skal bruges. Ryst blandingen og forsæt til alle glas er skyllet. (Se anvisningen på glasset)
Tips
- Marmeladen skal trække cirka 14 dage på glasset, før smagen rigtig kommer frem. Sæt brombærmarmeladen mørkt og tørt.
- Smag på marmeladen inden den kommer i glas. Er den for syrlig kommes ekstra sukker i. Er den lidt for sød, kommes lidt citronsaft i.
- Hvis man ønsker lidt vaniljesmag kommes der lidt vaniljesukker eller kornene fra en halv stang vanilje.
- Smag til med saften fra en halv citron.
Kommentarer
Ingen kommentarer