Brombærmarmelade med chili
Giver Ca. 2 kg færdig marmelade
Af Min Madopskrift
Brombærmarmelade med vanilje, citron, og chili, er en spændene og meget velsmagende marmelade, som du ikke kan købe i nogen butik.
Hjemmelavet brombærmarmelade med chili, smager skønt på brød og kan derudover serveres, ved retter af vildt.
Ingredienser brombærmarmelade med vanilje og chili:
- 2 kg brombær,
- 1 dl vand,
- 1 vaniljestang
- Saft og skal (Det gule) af 1 økologisk citron,
- 1 kg. melis,
- 4 tsk. rød Melatin. (Læs anvisningen på posen)
- Atamon
- Atamonskyllede glas
Fremgangsmåde brombærmarmelade med vanilje og chili:
- Skyl brombær grundigt og fjern visne blomster og brombær, som ikke ser pæne ud. Der er meget skidt ved brombær, pga. levested.
- Riv det gule af citronen. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
- Tag en stor gryde og kom de skyllede bær, vand og citronsaft og skal op i gryden.
- Kom også både kornene og vaniljestang med op i gryden, og varm det langsomt under låg, til det safter.
- Bærrene koges 5-10 min, til de bliver lidt blødere og afgiver deres saft.
- Det meste af sukkeret drysses i. Fjern skum og urenheder nu, hvis der er nogen.
- Tag det af varmen, og lad det hele stå til næste dag med låg på, så marmeladen kan trække og smagen blive bedre.
- Næste dag:
- Kog marmeladen op. Melatin og resten af sukkeret blandes godt og drysses let under omrøring i den kogende frugt. Pas på med at hælde det hele i på en gang, så der kommer klumper. (Læs anvisningen på posen)
- Marmeladen koges yderligere 2 min. Tag gryden af varmen og hæld 1 tsk. Atamon i (Kig på anvisningen på flasken)
- Hvis du ønsker en fin lind brombærmarmelade, tager du dit piskeris og pisker i ca. 1 minut eller til du har en ensartet marmelade.
Pas på du ikke sprøjter varm marmelade på dig. - Hæld blandingen op i Atamonskyllede glas og bind til.
- Atamonskyllede glas er: varmt vand tilsat 2 tsk. Atamon, som hældes op i de glas som skal bruges. Ryst blandingen og forsæt til alle glas er skyllet. (Se anvisningen på glasset)
- Marmeladen skal trække cirka 14 dage på glasset, før smagen rigtig kommer frem. Sæt brombærmarmeladen mørkt og tørt.
Prøv også brombærmarmelade med vanilje
Tips til brombærmarmelade med vanilje og chili:
Vi har tilsat en lille håndfuld groft hakkede blade fra Stevia planten og reduceret sukkeret med 100 gram, uden det gik ud over sødmen. Hvis det er marmelade du skal gemme, kan dette nok ikke lade sig gøre, da der skal være meget sukker i marmeladen, for at den kan holde sig.
Pisk marmeladen inden den kommer på glas. Giver en mere ensartet marmelade uden klumper.
Kommentarer
Ingen kommentarer