Kalvespidsbryst eller oksespidsbryst (Langtidsstegt) med spidskål
Af min madopskrift
Tid ca. 8 timer Fremgangsmåde 2
Se fremgangsmåde 1 her: Oksespidsbryst med citron og rosmarin
Ingredienser Kalvespidsbryst:
- 1 stk. spidsbryst
- 1 mørk øl
- 1 spsk. timian
- 1 spsk. rosmarin
- Smør
- Citronskal og saft (Økologisk)
- Karse
- Salt
- Peber
Fremgangsmåde Kalvespidsbryst:
Svits spidsbryst på alle sider på en varm pande i lidt smør. Læg derefter spidsbryst i et ildfast fad.
Hæld mørk øl over, og krydr med krydderier.
Pak spidsbryst ind i stanniol, så det dækker oversiden og sæt ovnen til 60 grader, og steg i ca. 5 timer.
Vend stegen om.
Derefter hældes evt. mere væde ved og temperaturen hæves til 80 grader.
Efter ca. 2 – 3 timer, mærkes der på stegen, om den ser færdig ud.
Hæld stegeskyen fra, og giv spidsbrystet 220 grader i ca. 10 minutter.
Tilbehør til Kalvespidsbryst:
- 1 stk. spidskål
- Sød chili sovs
- Salt og peber
Fremgangsmåde tilbehør:
Skær spidskål i strimler og svits på panden i rapsolie eller olivenolie og lidt af fedtstoffet fra spidsbryst.
Når spidskålen er ved at være klar, gives en klat smør og sød chili sovs tilsættes og svitses med et par minutter.
Smag til med salt og peber
Tilbyd brasede kartofler til.
Kommentarer
Ingen kommentarer