• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Oksekød og kalvekød

Mør cuvette eller culottesteg

Af Bjørn Nielsen Opdateret 4 år siden

Cuvettesteg med flødekartofler og grønt

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total120
  • 109
  • 3
  • 2
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0

Nem opskrift på mør cuvette eller culottesteg

Til 4 personer

 

Af Min Madopskrift

Vi har lavet en nem og enkel opskrift på mør cuvettesteg. Vi laver cuvette  i ovn og med flødekartofler med revet ost. Cuvettesteg er en meget velsmagende udskæring, problemet er, at cuvette ofte er lidt sej i kødet.

Her er en opskrift som er enkel og let at følge, for at få cuvettestegen mør og rosa på. Opskriften kan også bruges til culotte stegen.

De braiserede grøntsager, kan bruges i andre retter også. Spidskål kan erstattes med kinakål, hvis man lige har det i køleskabet. Braiserede grøntsager, smager fantastisk! Prøv det endelig en dag!

Cuvettesteg efter en time i ovn
Cuvettesteg efter en time i ovn
Cuvettesteg efter grillning i ovn
Cuvettesteg efter grillning i ovn, kan spises med det samme
Cuvettesteg i tynde skiver
Cuvettesteg mør og saftig, skåret i tynde skiver
Cuvettesteg med flødekartofler og grønt
Cuvettesteg med flødekartofler og grøntsager
Cuvettesteg med hvidløg
Cuvettesteg med hvidløg klar til ovn

 

Ingredienser
  • Cuvettesteg ca. 1.5 kg.
  • Salt og peber
  • 3 fed hvidløg
Ingredienser flødekartofler
  • 2 kg. Kartofler
  • 4 dl piskefløde
  • Muskatnød revet
  • 100 gram revet ost
Tilbehør braiseret grøntsager
  • ½ fennikel
  • 1 løg
  • ½ aubergine
  • ½ squash
  • ¼ spidskål
  • Sød chilisauce
  • Smør
  • Olie
  • Marokkansk krydderi, Ras el Hanout
  • Salt og peber
Fremgangsmåde cuvettesteg
  1. Begynd med at tage stegen ud af vakuumposen en time før tilberedning. Derefter kigges stegen efter for hinder på bagsiden og på fedtsiden. Fjern hinder så der kun er fedt tilbage. Fjern også overflødigt fedt. Det er hinderne som gør cuvetten sej. Der er også en hinde under fedtlaget. Man kan skære al fedt af, og derefter fjerne hinden og derefter lægge fedt tilbage.
  2. Rids oversiden af stegen dybt (0,5 til 1 cm) og i tern. Kødsaften skal nok blive i kødet, og smagen trænger ind i kødet, og det er det vi vil have.
  3. Derefter gnides cuvetten med rigelig hvidløg på oversiden, som gnubbes godt ned i stegen.
  4. Krydr med peber, og læg kødet i et ovnfast fad.
  5. Sæt ovnen på 90 grader og sæt stegen ind. Du kan hæve temperaturen til 100 grader efter 30 min hvis du er i tidsnød. Men ellers lad nu cuvettesteg hygge sig på de 90 grader. Husk at vende stegen et par gange, så kødsaften fordeles.
  6. Efter halvanden time er temperaturen i stegen ved at være høj. Kommer selvfølgelig an på hvilken ovn man har, men kig efter stegen. Tag stegen ud, når temperaturen i kernen er ca. 58 grader.
  7. Lad nu stegen hvile minimum en halv time.
  8. Derefter sættes den ind i ovnen på 200 grader. Når kernetemperaturen er 60 grader, grilles den i ca. 2 minutter.
  9. Du har nu en lækker saftig mør rosa cuvettesteg, som kan spises med det samme.
Fremgangsmåde flødekartofler
  1. Tag nogle gode kartofler (f.eks. vildmose kartofler). Skræl dem, og skær dem i tynde skriver på ca. 3 mm.
  2. Kom derefter kartoflerne i et smurt ildfast fad.
  3. Riv muskatnød hen over. Kom salt og friskrevet peber hen over. Kom revet ost henover og hæld fløden i, og rør rundt.
  4. Pres osten godt ned i kartoflerne, da osten ellers kan blive hård. Fordel smørklatter på kartoflerne.
  5. Stil fadet i ovnen ca. 40 min. ved 200 grader. Efter ca. 20 minutter røres der rundt i fadet, for at fordele det hele, så smagen rigtigt kan komme frem.
  6. De sidst 10 minutter skrues op til 220 grader, så kartoflerne kan blive gyldne.
  7. Stik en kniv i kartoflerne og mærk om de er blevet møre efter 40 minutter. Er de møre tages de ud, ellers bliver de i ovnen til de er klar.
Fremgangsmåde braiserede grøntsager
  1. Skær løg i halve ringe. Fennikel snittes groft. Aubergine og squash skæres i skiver og halveres. Spidskål snittes groft.
  2. Hæld olie på en varm pande og kom grøntsagerne på og svits dem i ca. 5 minutter. Skru ned for varmen og forsæt braiseringen i ca. 5 minutter på en middelvarm pande.
  3. Når grøntsagerne har fået farve kommes Ras el Hanout i og steger med 1 minut. Derefter tilsættes sød chili sauce der også steger med i et par minutter.
  4. Kom salt og friskkværnet peber hen over.
  5. Derefter serveres braiserede grøntsager.

Mere fra samme kategori:

Vinterboller - Yoghurtboller med ingefær
Smoothie med lime og cola
Gylden drik - antiinflammatorisk drik
Oksekød i hoisin sauce og ris
Langtidsstegt ribbensteg
Kagecreme og vaniljecreme
Del meget gerne
  • Total120
  • 109
  • 3
  • 2
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0

Mere fra Oksekød og kalvekød

  • Pizzasnegle med oksekød
    Pizzasnegle med krydret oksekød 
  • Hakkebøffer med røsti kartofler og gulerodssalat
    Hakkebøffer med brun sauce og røsti kartofler
  • Oksekød med grøntsager i karry
    Oksekød med grøntsager i karrysauce
  • Vintergryde med rodfrugter og kartoffelmos
    Vintergryde med champignons

Skrevet i: Alle madopskrifter, Langtidsstegning, Oksekød og kalvekød Tags: Mør cuvette eller culottesteg, Nem opskrift på mør cuvette eller culottesteg

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·