Oksefilet, helstegt med årstidens urter og rodfrugter
Af min madopskrift.
Ingredienser Oksefilet helstegt
- 1 kg. Afpudset oksefilet
- ½ tsk. salt
- Groft kværnet peber
- Hvidløg
- Chili
- Blomkål
- Jordskokker
- 1 spsk. smør eller olie
Fremgangsmåde Oksefilet helstegt
Rids kødet. Gnid kødet med salt og peber. Brun oksefileten ca. 1 min. på alle sider på en pande med lidt smør eller olie.
Gnid 2 pressede hvidløg ind på overfladen.
Læg stegen i en bradepande og sæt stegen i ovnen ved 170 – 190 grader.
Der lægges de rodfrugter ind som ønskes. Vi har brugt jordskokker og blomkål og chili. Sæt bagekartofler som er ridset med et kryds, ind i ovnen.
Efter ca. en halv time, hældes der et glas vand ned til stegen og rodfrugterne.
Steg fileten til den ønskede kerne temperatur nås.
Bruges der stegetermometer skal centrumtemperaturen være:
52-60 grader for rødt kød
60-64 for rosa kød
65-70 for gennemstegt kød
Stegen skal stå ca. 20 til 30 min og trække, inden servering.
Sovs:
Se afsnit om sauce
Tilbehør: Bagt kartoffel * med bagte rodfrugter.
Ved udskæring og servering af kød, skæres den tværgående sene som ses på billedet væk.
Til denne ret: Brug stegetermometer.
* Se artikel om at få den perfekte bagekartoffel
Kommentarer
Ingen kommentarer