Vores ingredienser til et lækkert fiskebord får du her. Et fiskebord serveres ofte til frokost, da fisk og skaldyr ligger “let” i maven, men du kan sagtens servere denne menu om aftenen også, evt. som en forret. Under vores opskrift “forslag til et enkelt fiskebord” finder du flere forslag til fisk og skaldyr til et lækkert fiskebord. Prøv også stenbiderrogn på ristet rugbrød
Gå til
Fiskebord opskrift
Du skal bruge de bedste ingredienser og friske fiskefileter for bedste resultat. Køb store XL rejer, da de små er uden smag. Lav din egen fiskefars eller køb en færdiglavet hvis du vil spare lidt tid. De færdiglavede er ofte af en ret god kvalitet.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 40 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 8 stk. Rødspættefileter Fiskefileter store
- 800 g Rejer store
- 2 stk. Citron
- 600 g Fiskefars til fiskefrikadeller
- 100 g Stenbiderrogn Kan erstattes af kaviar
- 400 g Laks koldrøget
- 400 g Laks varmrøget
- 2 stk. Avocado modne
- 4 stk. Æg Smilende
- 1 stk. Salat
- 8 stk. Asparges lange med hoveder fra glas
- 12 stk. Rugbrød ristet
- 1 dl Smør og olivenolie
- 1 dl Hvedemel
- 1 tsk. Salt og knivspids peber
- 2 stk. æg små æg til pisket æg
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tø rejerne op i god tid.
- Kom mel, salt og peber i en skål og bland det sammen. Pisk æg i en anden skål. Vend først fiskefileter i skålen med pisket æg og derefter i skålen med mel. Sæt dem derefter på en tallerken. Varm en pande op med godt med smør og olivenolie og steg fiskefileter gyldne og sprøde.
- Rør farsen sammen til fiskefars og form fiskefrikadellerne og steg dem gyldne og sprøde i smør og olivenolie
- Kog æg i ca. 6 minutter eller til de er smilende. Læg dem straks i koldt vand.
- Rist rugbrød på begge sider på en tør pande eller rist dem i ovnen.
- Skyl og klargør salaten, så bladene ligger klar. Avokadoen ved at tage stenen ud og skrabe frugtkødet ud, så du kan skære det i skiver.
- Læg to lange asparges på koldrøget laks og rul dem sammen. Anret dem på en smuk tallerken.
- Sæt et stykke varmrøget laks ved siden af.
- Rejerne anrettes på toppen af et salatblad på tallerkenen, sammen med citronbåde og stenbiderrogn eller kaviar på toppen.
- Pil æg og anret dem ved siden af rejer.
- Sæt skiver af frisk blød avokado ved siden af.
- Anret fiskefileter på tallerkenen. Anret fiskefrikadeller på tallerkenen.
- Pynt tallerkner med salat og citronbåde og server straks.
💭 Tips
Vi elsker fisk og skaldyr, og hver sommer er vi rundt på restauranter og få det store fiskebord. Ofte bliver vi dog skuffet over især fiskefileterne, da de oftest bliver stegt i rigeligt smør. Det er også lækkert, men passer man ikke på, branker smørret og smagen sætter sig med det samme i fisken, som får en grim bismag af branket smør. Smørret må aldrig blive brunt, når du steger en fisk på panden i ægte smør. Det skal være klart og gyldnet under hele stegningen.
Opskrift med noter
Forslag til et enkelt fiskebord
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 8 stk. Rødspættefileter (Fiskefileter store)
- 800 g Rejer (store)
- 2 stk. Citron
- 600 g Fiskefars (til fiskefrikadeller)
- 100 g Stenbiderrogn (Kan erstattes af kaviar)
- 400 g Laks (koldrøget)
- 400 g Laks (varmrøget)
- 2 stk. Avocado (modne)
- 4 stk. Æg (Smilende)
- 1 stk. Salat
- 8 stk. Asparges (lange med hoveder fra glas)
- 12 stk. Rugbrød (ristet)
- 1 dl Smør og olivenolie
- 1 dl Hvedemel
- 1 tsk. Salt og knivspids peber
- 2 stk. æg (små æg til pisket æg)
Sådan gør du
- Tø rejerne op i god tid.
- Kom mel, salt og peber i en skål og bland det sammen. Pisk æg i en anden skål. Vend først fiskefileter i skålen med pisket æg og derefter i skålen med mel. Sæt dem derefter på en tallerken. Varm en pande op med godt med smør og olivenolie og steg fiskefileter gyldne og sprøde.
- Rør farsen sammen til fiskefars og form fiskefrikadellerne og steg dem gyldne og sprøde i smør og olivenolie
- Kog æg i ca. 6 minutter eller til de er smilende. Læg dem straks i koldt vand.
- Rist rugbrød på begge sider på en tør pande eller rist dem i ovnen.
- Skyl og klargør salaten, så bladene ligger klar. Avokadoen ved at tage stenen ud og skrabe frugtkødet ud, så du kan skære det i skiver.
- Læg to lange asparges på koldrøget laks og rul dem sammen. Anret dem på en smuk tallerken.
- Sæt et stykke varmrøget laks ved siden af.
- Rejerne anrettes på toppen af et salatblad på tallerkenen, sammen med citronbåde og stenbiderrogn eller kaviar på toppen.
- Pil æg og anret dem ved siden af rejer.
- Sæt skiver af frisk blød avokado ved siden af.
- Anret fiskefileter på tallerkenen. Anret fiskefrikadeller på tallerkenen.
- Pynt tallerkner med salat og citronbåde og server straks.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer