Ferskensaft er kun aktuel at lave, hvis man har ferskentræer i sin have. Ferskentræer har det med at give så store mængder frugt, som hvis man ikke forærer frugten væk, falder ned og bliver nedfaldsfrugt. Det er synd, for ferskensaft er en dejlig sød saft som kan bruges til koncentreret saft, men også til aperitif, hvis man blander det i kold hvidvin.
Gå til
Opskrift med noter
Ferskensaft
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Saftkoger
Ingredienser
Sådan gør du
- Pluk ferskner, skyl og rens dem for insekter og blade.
- Tag saftkoger i tre dele og fyld den nederste gryde helt op med varmt vand.
- Sæt delen med slangen ovenpå, og læg slangen i en dyb tallerken og sæt derefter den hullede del til bær eller frugt oveni.
- Fyld gerne den hullede del helt op med ferskner og tryk dem ned så låget kan lægges på.
- Læg låget på, sæt klemmen på slangen, og skru varmen op på Max. Når vandet koger, skrues der så langt ned, at vandet stadig koger lidt kraftigt.
- Når saften begynder at løbe ned i slangen, er det vigtigt at begynde at tappe af. Er der for meget saft inde i gryden løber det over. Efter ca. en halv time kan der tappes lidt over en halv liter saft af. Denne saft hældes tilbage over fersknerne i den hullede del, for at få de øverste bær til at sprænges og afgive deres saft. Hæld derefter den aftappede saft i en stor gryde, evt. en suppegryde.
- Lad ikke slangen stå åben, men åben og luk for den med klemmen. Lader du den stå åben lukker du trykket ud af gryden, og saften løber ikke til som det skal.
- Hold øje med at gryden med vand ikke koger tør, da saftprocessen så stopper. Det kan også ødelægge den nederste gryde. Tilsæt kogende vand, hvis gryden løber tør.
- Når saften begynder at blive lysere kan der ikke komme mere smag og saft ud af fersknerne og det er på tide at slukke.
- Skyl citroner og riv det gule skal ned i gryden. Pres saften ud af citroner og hæld det i en skål. Kog det hele op og smag saften til med citronsaften.
- Derefter sis saften og der beregnes hvor meget saft der er. Der tilsættes ca. 500 gram sukker til hver liter saft.
- Tilsæt atamon efter kogning, da atamon mister sin virkning ved 100 grader. Tilsæt atamon efter brugsanvisning på flasken.
- Kom saften på atamon skyllede flasker.
- Ferskensaften fortyndes med iskoldt vand i forholdet 1:3 eller efter smag.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 60 min. Opskrift til 6 liter safft
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 10 kg Ferskner
- 2 stk. Citron
- ½ kg sukker per liter siet saft (Eller mindre)
- Atamon
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Pluk ferskner, skyl og rens dem for insekter og blade.
- Tag saftkoger i tre dele og fyld den nederste gryde helt op med varmt vand.
- Sæt delen med slangen ovenpå, og læg slangen i en dyb tallerken og sæt derefter den hullede del til bær eller frugt oveni.
- Fyld gerne den hullede del helt op med ferskner og tryk dem ned så låget kan lægges på.
- Læg låget på, sæt klemmen på slangen, og skru varmen op på Max. Når vandet koger, skrues der så langt ned, at vandet stadig koger lidt kraftigt.
- Når saften begynder at løbe ned i slangen, er det vigtigt at begynde at tappe af. Er der for meget saft inde i gryden løber det over. Efter ca. en halv time kan der tappes lidt over en halv liter saft af. Denne saft hældes tilbage over fersknerne i den hullede del, for at få de øverste bær til at sprænges og afgive deres saft. Hæld derefter den aftappede saft i en stor gryde, evt. en suppegryde.
- Lad ikke slangen stå åben, men åben og luk for den med klemmen. Lader du den stå åben lukker du trykket ud af gryden, og saften løber ikke til som det skal.
- Hold øje med at gryden med vand ikke koger tør, da saftprocessen så stopper. Det kan også ødelægge den nederste gryde. Tilsæt kogende vand, hvis gryden løber tør.
- Når saften begynder at blive lysere kan der ikke komme mere smag og saft ud af fersknerne og det er på tide at slukke.
- Skyl citroner og riv det gule skal ned i gryden. Pres saften ud af citroner og hæld det i en skål. Kog det hele op og smag saften til med citronsaften.
- Derefter sis saften og der beregnes hvor meget saft der er. Der tilsættes ca. 500 gram sukker til hver liter saft.
- Tilsæt atamon efter kogning, da atamon mister sin virkning ved 100 grader. Tilsæt atamon efter brugsanvisning på flasken.
- Kom saften på atamon skyllede flasker.
- Ferskensaften fortyndes med iskoldt vand i forholdet 1:3 eller efter smag.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Hvis du henkoger saft, behøver du ikke bruge atamon.
❓ FAQ
Ja
Kommentarer
Ingen kommentarer