Kyllingefond og hønsefond
Giver ca. 1.5 liter fond
Af Min Madopskrift
Lav din egen fond da det er nemt og billigt, da du jo har skroget, hvis du køber en hel kylling. Du skal bruge en landkylling, fritgående kylling eller økologisk fritgående kylling for bedste resultat.
Ingredienser
- 1 rå eller kogt kyllingeskrog, økologisk
- 1 løg, grofthakket
- 1 porre, grofthakket
- 2 gulerødder
- 1 stilk bladselleri eller 1 spsk. rodselleri
- 1 laurbærblad
- 1 lille dusk persille
- ½ tsk. salt
- 2 liter vand
Fremgangsmåde
- Klip kyllingeskroget i stykker og kom delene i en stor suppegryde.
- Skyl og klargør alle grøntsager og skær dem i grove stykker.
- Kom resten af ingredienser i gryden.
- Bring det i kog uden låg og skum løbende.
- Skru ned for varmen og det simre med låge lidt lettet, så noget af dampen slipper væk i 2 ½ time.
- Tag en sigte beklædt med et rent viskestykke og hæld fonden igennem.
- Sæt fonden til afkøling og kom den derefter i køleskabet. Frys det af fonden der ikke bruges ned i frysepose.
Prøv også hjemmelavet hønsebouillon
Tips
- Du kan tilsætte de grøntsager du bedst kan lide til fonden.
- Jo mere du koger fonden ind, jo kraftigere bliver smagen.
Kommentarer
Ingen kommentarer