Gordon bleu med Pommes Chef kartofler
Af Min Madopskrift
Til 4 personer
Fadkoteletter af svin er et billigt stykke kød, som ligger i de fleste kølediske, rundt omkring i supermarkederne. Det kan være et meget kedeligt og smagsløst stykke kød. Og det kan være svært at få det til at smage godt og se indbydende ud. Men man kan sagtens få et lækkert og billigt måltid ud af fadkoteletter. Du kan lave dem som Gordon bleu.
Ingredienser Gordon bleu af fadkotteletter:
- 700 g fadkoteletter af svin, med eller uden ben (4 stk.)
- 4 skiver mager kogt røget skinke
- 4 skiver mellemlagret god ost. F. eks. Emmentaler 45+ eller anden kraftig ost.
- 1 spsk. Gorgonzola (Kan udelades).
- 1 æg
- Rasp
- Salt peber
- Margarine og olie til stegning
Tilbehør:
Pommes chef kartofler, stegte grøntsager og agurkesalat.
Fremgangsmåde Gordon bleu af fadkotteletter:
Skær koteletter næsten igennem på langs. De må ikke skæres helt igennem, men skæres så meget at de kan åbnes. Læg så en skive skinke og ost i hver kotelet ( Og evt. en tsk. Gorgonzola ost i hver) og luk den åbne side med en stor kødnål.
Krydr koteletter med salt og peber på begge sider.
Tag en dyb tallerken og pisk ægget sammen et minuts tid.
Vend kødet i æg og rasp og lad det trække ca. fem minutter.
Kom margarine og olie på panden og lad det bruse op. Steg nu kødet ca. fem minutter på hver side ved middel varme.
Hold øje med at raspen ikke branker, så er varmen for høj.
Kødnåle fjernes og kødet anrettes på et fad, overhældt med stegesmørret.
Servering:
Serveres med Pommes chef kartofler og stegte grøntsager. Hæld lidt af stegeskyen fra koteletter over Gordon Bleu og kartofler.
Lav evt. en mayonnaise dip til Pommes Chef kartofler.
Tips
Gorgonzola osten giver en en lidt kraftigere ostesmag.
Kommentarer
Ingen kommentarer