• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Opskrifter » Alle madopskrifter

Mørbradbøffer med butternut squash

Af Bjørn Nielsen Opdateret 2 år siden

Mørbradbøffer med butternut squash og coleslaw på spisebord

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Det salte og møre kød fra svinemørbraden giver en god pikant smag, til den lidt søde smag i butternut squashen. Vi serverer også en rigtig lækker coleslaw til mørbradbøffer med butternut squash. Det er en god og sund hovedret, som er rigtig nem at lave. Det er vigtigt, at græskaret får en høj varme under bagningen, ellers vil den ikke blive mør. Stik evt. en gaffel i frugtkødet og mærk om kødet er mørt.

Prøv også mørbradbøffer med brun sauce

Gå til
  • Butternut i ovn
  • ⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
  • 🥘 Ingredienser
  • 🔪 Sådan gør du
  • 📖 Opskrift
  • Ingredienser brugt i opskriften

Butternut i ovn

Når du laver dine butternut i ovn, er det vigtigt, at du snitter dem indvendigt, så varmen bedre fordeles. På denne måde er du sikker på, at dine butternut bliver møre og lækre.

⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal

Tilberedningstiden 6 min. og samlet tid er 30 min. Til 4 personer.

🥘 Ingredienser

  • 800 g Svinemørbrad
  • 4 spsk. Olivenolie
  • 1 tsk. Salt

Butternutsquash i ovn

  • 1 stk. Butternut squash
  • 1 spsk. Honning
  • 1 spsk. Rosmarin frisk
  • 1 spsk. Timian frisk
  • 1 spsk. Paprika stødt
  • 2 fed Hvidløg
  • 4 spsk. olivenolie
  • ¼ tsk. Cayennepeber

Coleslaw

  • ½ stk. Spidskål Se noter
  • 4 stk. Gulerødder
  • 2 stk. Æbler

Dressing

  • 6 spsk. cremefraiche
  • ½ stk. Citron
  • 1 spsk. Soya
  • 1 fed Hvidløg
  • 1 spsk. Chilisauce sød
  • 1 spsk. Honning
  • 1 knivspids Salt og peber

🔪 Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 220°.
  2. Skyl og skrub butternut squashen med en børste, så den er helt fri for skidt. Græskar ligger på jorden har jordbakterier og dem vil vi gerne undgå.
  3. Del butternut squashen på langs med en stor kniv. Pas på, da den kan være svær, at skære igennem. Skrab kernerne ud fra bunden med en spiseske og fjern frugthinden.
  4. Skær nogle små snit ned i frugtkødet med ca. 2 cm mellemrum. Det er her alle de lækre krydderier skal trække ned i og give smag. Læg dem på en bageplade med frugtkødet op.
  5. Hak rosmarin og timian groft. Pil og hak hvidløgsfed. Tag en bagepensel og fordel olivenolie ovenpå butternut squashens frugtkød. Gør det samme med honning. Drys hakket rosmarin, timian hvidløg og chili ovenpå. Til sidst drysses paprika og lidt salt og peber ovenpå.
  6. Giv butternut squash ca. 30 minutter i ovnen eller til de er møre. Efter 15 minutter tages bagepensel og der pensles ovenpå, så det hele fordeles igen. Kom evt. lidt olivenolie på pensel, hvis de er bagt tørre på overfladen. Skær de bagte butternut squash ud i de ca. 2 cm. forskårne stykker.

Coleslaw med spidskål

  1. Fjern grimme blade og skyl spidskål. Snit spidskål og snit den fint. Kom det snittede kål op i et dørslag og skyl det hele godt. Slyng eller dup det hele tørt. Kom det i en skål.
  2. Skræl gulerødder og riv gulerødderne fint på et rivejern. Skyl æbler og skær dem ud i 4 både og fjern kernehuset. Hak eller skær æbler ud i små stykker.
  3. Kom det hele op i skålen og vend det godt sammen.
  4. Bland og rør de resterende ingredienser til dressingen sammen i en anden skål.

Mørbradbøffer

  1. Skær svinemørbrad i ca. 3-4 cm. tykke skiver og krydr den med salt og peber.
  2. Kom olivenolie på stegepanden og var det op.
  3. Svits mørbradbøffer 2 minutter på hver side. Sluk varmen og læg folie over panden og lad dem trække i ca. 5 minutter.

🍽Servering

  • Servér og anret mørbradbøffer med cremede bagte butternut squash og lækker pikant coleslaw på tallerken.

💭 Tips

  • Du kan også skære butternut squash ud i aflange pommes og vende dem i olivenolie, salt og peber og servere butternut pommes til.
  • Retten er ikke fryseegnet, så det er bedre at gemme rester til dagen efter.
  • Du kan erstatte butternut squash med en eller to store søde kartofler.
  • Hvis spidskålen er lille, skal du bruge det hele.

📖 Opskrift

Mørbradbøffer med butternut squash og coleslaw på spisebord

Mørbradbøffer med butternut squash i ovn

Opskrift på Mørbradbøffer med butternut squash lavet i ovn. Sprød udenpå og blød og cremet indeni.
Din skærm er tændt hele tiden

Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
Klargør 5 min
Tilberedningstid 6 min
Arbejdstid 15 min
Samlet tid 26 min
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 30 %

Ingredienser
  

  • 800 g Svinemørbrad
  • 4 spsk. Olivenolie
  • 1 tsk. Salt

Butternutsquash i ovn

  • 1 stk. Butternut squash
  • 1 spsk. Honning
  • 1 spsk. Rosmarin (frisk)
  • 1 spsk. Timian (frisk)
  • 1 spsk. Paprika (stødt)
  • 2 fed Hvidløg
  • 4 spsk. olivenolie
  • ¼ tsk. Cayennepeber

Coleslaw

  • ½ stk. Spidskål (Se noter)
  • 4 stk. Gulerødder
  • 2 stk. Æbler

Dressing

  • 6 spsk. cremefraiche
  • ½ stk. Citron
  • 1 spsk. Soya
  • 1 fed Hvidløg
  • 1 spsk. Chilisauce sød
  • 1 spsk. Honning
  • 1 knivspids Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 220°.
  • Skyl og skrub butternut squashen med en børste, så den er helt fri for skidt. Græskar ligger på jorden har jordbakterier og dem vil vi gerne undgå.
  • Del butternut squashen på langs med en stor kniv. Pas på, da den kan være svær, at skære igennem. Skrab kernerne ud fra bunden med en spiseske og fjern frugthinden.
  • Skær nogle små snit ned i frugtkødet med ca. 2 cm mellemrum. Det er her alle de lækre krydderier skal trække ned i og give smag. Læg dem på en bageplade med frugtkødet op.
  • Hak rosmarin og timian groft. Pil og hak hvidløgsfed. Tag en bagepensel og fordel olivenolie ovenpå butternut squashens frugtkød. Gør det samme med honning. Drys hakket rosmarin, timian hvidløg og chili ovenpå. Til sidst drysses paprika og lidt salt og peber ovenpå.
  • Giv butternut squash ca. 30 minutter i ovnen eller til de er møre. Efter 15 minutter tages bagepensel og der pensles ovenpå, så det hele fordeles igen. Kom evt. lidt olivenolie på pensel, hvis de er bagt tørre på overfladen. Skær de bagte butternut squash ud i de ca. 2 cm. forskårne stykker.

Coleslaw med spidskål

  • Fjern grimme blade og skyl spidskål. Snit spidskål og snit den fint. Kom det snittede kål op i et dørslag og skyl det hele godt. Slyng eller dup det hele tørt. Kom det i en skål.
  • Skræl gulerødder og riv gulerødderne fint på et rivejern. Skyl æbler og skær dem ud i 4 både og fjern kernehuset. Hak eller skær æbler ud i små stykker.
  • Kom det hele op i skålen og vend det godt sammen.
  • Bland og rør de resterende ingredienser til dressingen sammen i en anden skål.

Mørbradbøffer

  • Skær svinemørbrad i ca. 3-4 cm. tykke skiver og krydr den med salt og peber. Kom olivenolie på stegepanden og var det op. Svits mørbradbøffer 2 minutter på hver side. Sluk varmen og læg folie over panden og lad dem trække i ca. 5 minutter.

Servering

  • Servér og anret mørbradbøffer med cremede bagte butternut squash og lækker pikant coleslaw på tallerken.

Noter

  • Du kan erstatte butternut squash med en eller to store søde kartofler.
  • Hvis spidskålen er lille, skal du bruge det hele.

Ernærnærings fakta

Kalorier: 597kcal (30%) | Kulhydrater: 28g (9%) | Protein: 44g (88%) | Fedt: 35g (54%) | Mættet fedt: 6g (38%) | Trans fedt: 1g | Fiber: 5g (21%) | Sukker: 9g (10%) | Vitamin A: 20251IU (405%) | Vitamin C: 49mg (59%) | Calcium: 127mg (13%) | Jern: 4mg (22%)
Keyword Svinemørbrad med butternut squash
Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

Ingredienser brugt i opskriften

På billedet herunder, kan du læse alle de ingredienser som du skal bruge til mørbradbøffer med butternut squash. Du kan selvfølgelig rette eller ændre i opskriften, som det nu passer ind.

Ingredienser til svinemørbrad med butternut squash og coleslaw

Mere fra samme kategori:

Napoleonshatte
Dyrk i potter og baljer
Skyr med vanilje og mango med mysli
Ølkage med mørk øl
Kylling med grøntsager i ovn
Hjemmelavet solbærsaft på gammeldags måde
Del meget gerne
  • Total1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Mere fra Alle madopskrifter

  • Salat Nicoise
    Salat Nicoise med asparges
  • Svinemørbrad med kartoffelmos
    Svinemørbrad med kartoffelmos
  • Hollandsk pandekage
    Pandekager med bacon og æg
  • Koteletter med bacon og asparges
    Koteletter med bacon og pasta

Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Dansk mad, Fedtfattig, Mad på 30 minutter, Svinekød og flæskekød Tags: æbler, Butternut squash, cayennepeber, citron, gulerødder, honning, hvidløg, paprika, Rosmarin, Spidskål, Svinemørbrad, timian

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·