Sund og enkel ret bestående af råkostsalat, smørsauce til kartofler og lækre sprøde frikadeller. Lav rigeligt med frikadeller og smørsauce. Frikadeller med råkostsalat og hvide kartofler bør kunne laves på ca. 30 minutter + tiden farsen hviler i køleskabet.
📋 Opskrift med noter
Frikadeller med råkost salat og hvide kartofler
Hjælp andre ved at give opskriften stjerner når du har lavet den
Ingredienser
Ingredienser Frikadeller
- 500 g Svinekød hakket (Eller med halvt kalvekød)
- 1.5 kg. Kartofler (Små)
- 2 stk. Løg
- 1 stk. Æg
- 1 bundt Persille
- 1 bundt Timian
- 2 dl. Havregryn
- 1 dl. Sødmælk
- 1 stk. Peberfrugt (Rød)
- 1 kop Maltøl (Eller pilsner)
- 2 sosk Smør (Og olivenolie)
- 1 tsk. Salt og knivspids peber
Ingredienser råkostsalat
- 4 stk Gulerødder
- 1 stk Æble
- 1 stk Appelsin
- 2 dl. Rosiner
- 2 spsk. Citronsaft
Sådan gør du
- Klargør grøntsager.
- Rør hakket kød, finthakket løg, fint hakket persille og timian, finthakket rød peber, havregryn, øl, æg, salt og peber, sammen i en skål og sæt på køl og lad det hvile i en time.
- Imens laves råkost.
- Skyl æble og riv det ned i en skål.
- Pres citronsaft over, så revet æble ikke bliver misfarvet.
- Skræl gulerødder og riv dem ned i skålen.
- Skræl appelsin og skær den i tynde både.
- Form fars til frikadeller og steg dem gyldne og sprøde i rigeligt smør og lidt olie.
- Kog kartofler møre.
Servering
- Server kartofler med smørsauce, råkost og de sprøde frikadeller.
Noter
- I stedet for hvide kogte kartofler, laver vi næsten altid ovnkartofler. Det er kun hvis kartoflerne er helt nye, at vi koger dem og spiser dem sådan.
- Kartoffelmos vil også være rigtigt godt tilbehør til sprøde frikadeller.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også frikadeller med spidskål
Kommentarer
Ingen kommentarer