Blødkogt æg
Antal: 4 personer
Af Min Madopskrift
Et perfekt blødkogt æg, skal have en kogt fast hvide og en blød blomme der ikke må være fast. Spis blødkogte æg i et æggebæger. Slå eller pil skallen af toppen af ægget og drys lidt salt over. Spises med en teske.
Sådan får du perfekt blødkogt æg hver gang. Kogetiden varierer dog lidt fra små til store æg.
Ingredienser til Perfekt blødkogt æg
- Æg
Fremgangsmåde blødkogt æg
- Tag en gryde og kom så meget koldt vand i, at det vil dække æggene ¾. Hvis du kommer mere vand i, vil ægge hoppe op og ned under kogningen. Derved er risikoen for at skallen sprænger, større.
- Kom så æggene i med en spiseske.
- Der skal ikke kommes salt i vandet. Tænd nu op på højeste blus og lad vandet koge op.
- Når vandet så småt koger, tager du tid.
- Sæt nu blusset ned på laveste punkt.
- Læg låg på.
- Små æg skal have ca. 4 minutter
- Mellemstore æg skal have ca. 5 minutter
- Store æg skal koges i ca. 6 minutter.
Se også smilende æg og hårdkogt æg
Tips til blødkogt æg
- Kommer du ægget i når vandet koger, er der større sandsynlighed for, at flere af æggene vil sprænge.
Kommentarer
Ingen kommentarer