Blødkogt æg
Antal: 4 personer
Af Min Madopskrift
Et perfekt blødkogt æg, skal have en kogt fast hvide og en blød blomme der ikke må være fast. Spis blødkogte æg i et æggebæger. Slå eller pil skallen af toppen af ægget og drys lidt salt over. Spises med en teske.
- Æg til blødkogte æg i gryde dækkes med ¾ vand
Sådan får du perfekt blødkogt æg hver gang. Kogetiden varierer dog lidt fra små til store æg.
Ingredienser til Perfekt blødkogt æg
- Æg
Fremgangsmåde blødkogt æg
- Tag en gryde og kom så meget koldt vand i, at det vil dække æggene ¾. Hvis du kommer mere vand i, vil ægge hoppe op og ned under kogningen. Derved er risikoen for at skallen sprænger, større.
- Kom så æggene i med en spiseske.
- Der skal ikke kommes salt i vandet. Tænd nu op på højeste blus og lad vandet koge op.
- Når vandet så småt koger, tager du tid.
- Sæt nu blusset ned på laveste punkt.
- Læg låg på.
- Små æg skal have ca. 4 minutter
- Mellemstore æg skal have ca. 5 minutter
- Store æg skal koges i ca. 6 minutter.
Se også smilende æg og hårdkogt æg
Tips til blødkogt æg
- Kommer du ægget i når vandet koger, er der større sandsynlighed for, at flere af æggene vil sprænge.
Skriv en kommentar