• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Artikler

    Påskefrokost og påskemiddag opskrifter

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 1 måned siden

    Sild med Æble og fennikelsalat

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total12
    • 10
    • 1
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Påskefrokost er en tradition mange holder hvert år og gerne i f.eks. sommerhuset med den nærmeste familie. I Danmark er der tradition for, at man fejrer påsken med god mad. Ofte er det kolde påskebord med snaps en typisk påskefrokost og påskemiddag.

    Prøv også Alt til et lækkert frokostbord

    Gå til
    • Tradition
    • Det typiske påskefrokost bord
    • 📋 Opskrift
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ
    • Retter der kan serveres til påske

    Tradition

    Påskefrokosten er traditionsrig på samme måde som julefrokoster, dvs. der er en hel masse ting man “bør” servere til en påskefrokost. Herunder finder du vores forslag til, det store kolde påskebord med lune retter. Hertil ost og frugt.

    Det typiske påskefrokost bord

    Det typiske påskefrokost og påskemiddag bord er det store kolde bord, med æg, rejer, marinerede sild, karrysild og snaps. Dertil tilbydes også citronsodavand og øl, som f.eks. påskebryg. Serveres varm mad som hovedret er lam meget anvendt. Måske du også vil se Alt til et lækkert frokostbord.

    Sild med Æble og fennikelsalat
    Dejligt stykke med sild

    📋 Opskrift

    Sild med Æble og fennikelsalat

    Påskefrokost retter

    Opskrift på det store kolde påskebord efterfulgt af lune retter. Dernæst ostebord og dessert.
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 3 stemmer
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 20 min
    Arbejdstid 10 min
    Samlet tid 40 min
    Ret Frokost
    Køkken Dansk
    Antal 10 Personer
    Kalorier 95 %

    Ingredienser
      

    Ingredienser til det store kolde påskebord

    • 800 g Rugbrød
    • 400 g Sild (Marinerede)
    • 400 g Sild (Karry)
    • 50 g Kapers (Til sild)
    • 2 stk. Løg (Løgringe til sild)
    • 1 bundt Dild
    • 200 g Karrysalat
    • 1 stk. Agurk
    • 100 g Peberrod (Revet)
    • 8 stk. Æg (Kogte)
    • 400 g Rejer (Store)
    • 2 stk. Citron (Skåret i skiver og både)
    • 1 bakke Karse
    • 1 stk. Æble (Skåret i tynde skiver)
    • 1 bundt Purløg
    • 50 g Kaviar
    • 4 stk. Avocado (Skåret i skiver)
    • 50 g Stenbiderrogn
    • 20 g Sild (Benfri (Til æggemad))
    • 50 g Mayonnaise
    • 200 g Tunsalat
    • 200 g Laks (Varmrøget)
    • 200 g Laks (Koldrøget)
    • 20 g Dildsennep
    • 200 g Hønsesalat
    • 200 g Laksesalat
    • 200 g Skinke
    • 50 g Asparges
    • 50 g Italiensk salat
    • 1 stk. Salt og peber
    • 8 stk. Franskbrød (Til Laks og rejer)
    • 50 g Smør

    Ingredienser til påskefrokost: Lune retter

    • 8 stk. Fiskefileter (Lune med remoulade)
    • 400 g Leverpostej (Varm hjemmelavet med bacon)
    • 16 stk. Bacon (I skiver og ristet sprøde)
    • 8 stk. Æg (Halve og lune)
    • 100 g Rejer (Til æg (kolde))
    • 50 g Kaviar (Til æg (kolde))
    • 16 stk. Frikadeller (Lune)

    Drikkelse til påskebord

    • 1 fl Snaps (Gerne dildsnaps)
    • 4 liter Vand (Iskoldt)
    • 8 stk. Øl (Påskebryg)
    • 8 stk. Sodavand (Til børnene og andre som ikke drikke øl)

    Ingredienser til dessert

    • 400 g Ost (Forskellige )
    • 1 pk Kiks (Forskellige )
    • 50 g Smør
    • 500 g Vindruer
    • 2 stk. Melon

    Sådan gør du
     

    Fremgangsmåde kolde retter.

    • Server altid de kolde retter først.
    • Anret de forskellig sild sammen med godt brød, dild, skiver af æble, kapers, karrysalat og løgringe. Server evt. en snaps.
    • Når sild er spist anrettes resten på påskebordet og placeres pænt og rigtigt. Dvs. sørg for, f.eks. at rejer og mayonnaise står tæt.
    • Anret de kolde ingredienser på bordet i passende skåle og tallerkener.
    • Når de kolde retter er spist, serveres alle de lune retter.

    Fremgangsmåde lune retter

    • Anret de forskellige ingredienser på fade og tallerkener. Server alle de lune retter sammen.

    Dessert og ost

    • Sørg for, at frugten er kold og skåret ud i passende stykker og anrettet på passende tallerkener. Anret resten.

    Noter

    • Kaviar kan erstattes af stenbiderrogn
     

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1906kcal (95%) | Kulhydrater: 156g (52%) | Protein: 79g (158%) | Fedt: 82g (126%) | Mættet fedt: 27g (169%) | Flerumættet fedt: 16g | Enkelumættet fedt: 29g | Trans fedt: 1g | Fiber: 15g (63%) | Sukker: 74g (82%) | Vitamin A: 5604IU (112%) | Vitamin C: 48mg (58%) | Vitamin D: 14µg (93%) | Vitamin E: 8mg (53%) | Vitamin K: 60µg (57%) | Calcium: 561mg (56%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 330µg (83%) | Jern: 8mg (44%) | Mangan: 1mg (50%) | Magnesium: 201mg (50%) | Fosfor: 1158mg (116%) | Koffein: 59mg | Alkohol: 36g
    Keyword Påskefrokost, Påskefrokost retter, Påskemiddag
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
    Smørrebrød
    Forskelligt højt belagt smørrebrød

    🥘 Ingredienser

    Ingredienser til det store kolde påskebord

    • 800 g Rugbrød
    • 400 g Sild (Marinerede)
    • 400 g Sild (Karry)
    • 50 g Kapers (Til sild)
    • 2 stk. Løg (Løgringe til sild)
    • 1 bundt Dild
    • 200 g Karrysalat
    • 1 stk. Agurk
    • 100 g Peberrod (Revet)
    • 8 stk. Æg (Kogte)
    • 400 g Rejer (Store)
    • 2 stk. Citron (Skåret i skiver og både)
    • 1 bakke Karse
    • 1 stk. Æble (Skåret i tynde skiver)
    • 1 bundt Purløg
    • 50 g Kaviar
    • 4 stk. Avocado (Skåret i skiver)
    • 50 g Stenbiderrogn
    • 20 g Sild (Benfri (Til æggemad))
    • 50 g Mayonnaise
    • 200 g Tunsalat
    • 200 g Laks (Varmrøget)
    • 200 g Laks (Koldrøget)
    • 20 g Dildsennep
    • 200 g Hønsesalat
    • 200 g Laksesalat
    • 200 g Skinke
    • 50 g Asparges
    • 50 g Italiensk salat
    • 1 stk. Salt og peber
    • 8 stk. Franskbrød (Til Laks og rejer)
    • 50 g Smør

    Ingredienser til påskefrokost: Lune retter

    • 8 stk. Fiskefileter (Lune med remoulade)
    • 400 g Leverpostej (Varm hjemmelavet med bacon)
    • 16 stk. Bacon (I skiver og ristet sprøde)
    • 8 stk. Æg (Halve og lune)
    • 100 g Rejer (Til æg (kolde))
    • 50 g Kaviar (Til æg (kolde))
    • 16 stk. Frikadeller (Lune)

    Drikkelse til påskebord

    • 1 fl Snaps (Gerne dildsnaps)
    • 4 liter Vand (Iskoldt)
    • 8 stk. Øl (Påskebryg)
    • 8 stk. Sodavand (Til børnene og andre som ikke drikke øl)

    Ingredienser til dessert

    • 400 g Ost (Forskellige )
    • 1 pk Kiks (Forskellige )
    • 50 g Smør
    • 500 g Vindruer
    • 2 stk. Melon

    🔪 Sådan gør du

    Fremgangsmåde kolde retter

    1. Server altid de kolde retter først.
    2. Anret de forskellig sild sammen med godt brød, dild, skiver af æble, kapers, karrysalat og løgringe. Server evt. en snaps.
    3. Når sild er spist anrettes resten på påskebordet og placeres pænt og rigtigt. Dvs. sørg for, f.eks. at rejer og mayonnaise står tæt.
    4. Anret de kolde ingredienser på bordet i passende skåle og tallerkener.
    5. Når de kolde retter er spist, serveres alle de lune retter.

    Fremgangsmåde lune retter

    1. Anret de forskellige ingredienser på fade og tallerkener.
    2. Server alle de lune retter sammen.

    Dessert og ost

    1. Sørg for, at frugten er kold og skåret ud i passende stykker og anrettet på passende tallerkener.
    2. Anret resten.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Kaviar kan erstattes af stenbiderrogn

    Retter der kan serveres til påske

    Braiseret lammeskank, rosmarinkartofler og dampkogte urter

    Italiensk påsketærte

    Lakseruller og tunmousseruller

    Cupcakes med chokolade

    Entrecote steak i ovn med sauce bearnaise

    Smørrebrød opskrifter

    Lammekoteletter med mynte

    Smoothie med lime og cola

    Smørrebrød til fest
    Smørrebrød til en påskefrokost er et oplagt valg
    Del meget gerne
    • Total12
    • 10
    • 1
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Oksespidsbryst med citron og rosmarin
    Lammeskank braiseret, rosmarin kartofler og dampkogte urter »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Artikler, Æg og rogn, Dansk mad Tags: Agurk, Asparges, Avocado, æg, Bacon, citron, dild, Fisk, Franskbrød, kapers, Karse, Kaviar, laks, løg, Melon, ost, øl, Peberrod, Purløg, rejer, Rødspætte, Rugbrød, Sennep, Sild, Snaps, stenbiderrogn, Svinekød, Tun, Vindruer

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind