• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Opskrifter » Artikler

Påskefrokost og påskemiddag opskrifter

Af Bjørn Nielsen Opdateret 2 uger siden

Sild med Æble og fennikelsalat

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total19
  • 15
  • 2
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0

Påskefrokost er en tradition mange holder hvert år og gerne i f.eks. sommerhuset med den nærmeste familie. I Danmark er der tradition for, at man fejrer påsken med god mad, snaps, øl og sodavand.

En typisk påskefrokost og påskemiddag består ofte af det helt store kolde påskebord, som smørrebrød, serveret med iskold snaps til.

Men lune retter som leverpostej, frikadeller. flæskesteg med rødkål og medister, serveres også.

Prøv også Alt til et lækkert frokostbord

Gå til
  • Tradition
  • Det typiske påskefrokost bord
  • 🥘 Ingredienser
  • 🔪 Sådan gør du
  • 💭❓ Tips og FAQ
  • Retter der kan serveres til påske
  • 📖 Opskrift

Tradition

Påskefrokosten er traditionsrig på samme måde som julefrokoster, dvs. der er en hel masse ting man “bør” servere til en påskefrokost.

Herunder finder du vores forslag til, det store kolde påskebord med lune retter. Hertil ost og frugt.

Det typiske påskefrokost bord

Det typiske påskefrokost og påskemiddag bord er det store kolde bord, med æg, rejer, marinerede sild, karrysild og snaps.

Dertil tilbydes også citron sodavand og øl, som f.eks. påskebryg. Serveres varm mad som hovedret er lam meget anvendt.

Måske du også vil se Alt til et lækkert frokostbord.

Sild med Æble og fennikelsalat
Dejligt stykke med sild
Smørrebrød
Forskelligt højt belagt smørrebrød

🥘 Ingredienser

Ingredienser til det store kolde påskebord

  • 800 g Rugbrød
  • 400 g Sild (Marinerede)
  • 400 g Sild (Karry)
  • 50 g Kapers (Til sild)
  • 2 stk. Løg (Løgringe til sild)
  • 1 bundt Dild
  • 200 g Karrysalat
  • 1 stk. Agurk
  • 100 g Peberrod (Revet)
  • 8 stk. Æg (Kogte)
  • 400 g Rejer (Store)
  • 2 stk. Citron (Skåret i skiver og både)
  • 1 bakke Karse
  • 1 stk. Æble (Skåret i tynde skiver)
  • 1 bundt Purløg
  • 50 g Kaviar
  • 4 stk. Avocado (Skåret i skiver)
  • 50 g Stenbiderrogn
  • 20 g Sild (Benfri (Til æggemad))
  • 50 g Mayonnaise
  • 200 g Tunsalat
  • 200 g Laks (Varmrøget)
  • 200 g Laks (Koldrøget)
  • 20 g Dildsennep
  • 200 g Hønsesalat
  • 200 g Laksesalat
  • 200 g Skinke
  • 50 g Asparges
  • 50 g Italiensk salat
  • 1 stk. Salt og peber
  • 8 stk. Franskbrød (Til Laks og rejer)
  • 50 g Smør

Ingredienser til påskefrokost: Lune retter

  • 8 stk. Fiskefileter (Lune med remoulade)
  • 400 g Leverpostej (Varm hjemmelavet med bacon)
  • 16 stk. Bacon (I skiver og ristet sprøde)
  • 8 stk. Æg (Halve og lune)
  • 100 g Rejer (Til æg (kolde))
  • 50 g Kaviar (Til æg (kolde))
  • 16 stk. Frikadeller (Lune)

Drikkelse til påskebord

  • 1 fl Snaps (Gerne dildsnaps)
  • 4 liter Vand (Iskoldt)
  • 8 stk. Øl (Påskebryg)
  • 8 stk. Sodavand (Til børnene og andre som ikke drikke øl)

Ingredienser til dessert

  • 400 g Ost (Forskellige )
  • 1 pk Kiks (Forskellige )
  • 50 g Smør
  • 500 g Vindruer
  • 2 stk. Melon

🔪 Sådan gør du

Fremgangsmåde kolde retter

  1. Server altid de kolde retter først.
  2. Anret de forskellig sild sammen med godt brød, dild, skiver af æble, kapers, karrysalat og løgringe. Server evt. en snaps.
  3. Når sild er spist anrettes resten på påskebordet og placeres pænt og rigtigt. Dvs. sørg for, f.eks. at rejer og mayonnaise står tæt.
  4. Anret de kolde ingredienser på bordet i passende skåle og tallerkener.
  5. Når de kolde retter er spist, serveres alle de lune retter.

Fremgangsmåde lune retter

  1. Anret de forskellige ingredienser på fade og tallerkener.
  2. Server alle de lune retter sammen.

Dessert og ost

  1. Sørg for, at frugten er kold og skåret ud i passende stykker og anrettet på passende tallerkener.
  2. Anret resten.

💭❓ Tips og FAQ

  • Kaviar kan erstattes af stenbiderrogn

Retter der kan serveres til påske

Braiseret lammeskank, rosmarinkartofler og dampkogte urter

Italiensk påsketærte

Lakseruller og tunmousseruller

Cupcakes med chokolade

Entrecote steak i ovn med sauce bearnaise

Smørrebrød opskrifter

Lammekoteletter med mynte

Smoothie med lime og cola

Smørrebrød til fest
Smørrebrød til en påskefrokost er et oplagt valg

📖 Opskrift

Sild med Æble og fennikelsalat

Påskefrokost retter

Opskrift på det store kolde påskebord efterfulgt af lune retter. Dernæst ostebord og dessert.
Din skærm er tændt hele tiden

Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!

5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
Klargør 10 min
Tilberedningstid 20 min
Arbejdstid 10 min
Samlet tid 40 min
Ret Frokost
Køkken Dansk
Antal 10 Personer
Kalorier 95 %

Ingredienser
  

Ingredienser til det store kolde påskebord

  • 800 g Rugbrød
  • 400 g Sild (Marinerede)
  • 400 g Sild (Karry)
  • 50 g Kapers (Til sild)
  • 2 stk. Løg (Løgringe til sild)
  • 1 bundt Dild
  • 200 g Karrysalat
  • 1 stk. Agurk
  • 100 g Peberrod (Revet)
  • 8 stk. Æg (Kogte)
  • 400 g Rejer (Store)
  • 2 stk. Citron (Skåret i skiver og både)
  • 1 bakke Karse
  • 1 stk. Æble (Skåret i tynde skiver)
  • 1 bundt Purløg
  • 50 g Kaviar
  • 4 stk. Avocado (Skåret i skiver)
  • 50 g Stenbiderrogn
  • 20 g Sild (Benfri (Til æggemad))
  • 50 g Mayonnaise
  • 200 g Tunsalat
  • 200 g Laks (Varmrøget)
  • 200 g Laks (Koldrøget)
  • 20 g Dildsennep
  • 200 g Hønsesalat
  • 200 g Laksesalat
  • 200 g Skinke
  • 50 g Asparges
  • 50 g Italiensk salat
  • 1 stk. Salt og peber
  • 8 stk. Franskbrød (Til Laks og rejer)
  • 50 g Smør

Ingredienser til påskefrokost: Lune retter

  • 8 stk. Fiskefileter (Lune med remoulade)
  • 400 g Leverpostej (Varm hjemmelavet med bacon)
  • 16 stk. Bacon (I skiver og ristet sprøde)
  • 8 stk. Æg (Halve og lune)
  • 100 g Rejer (Til æg (kolde))
  • 50 g Kaviar (Til æg (kolde))
  • 16 stk. Frikadeller (Lune)

Drikkelse til påskebord

  • 1 fl Snaps (Gerne dildsnaps)
  • 4 liter Vand (Iskoldt)
  • 8 stk. Øl (Påskebryg)
  • 8 stk. Sodavand (Til børnene og andre som ikke drikke øl)

Ingredienser til dessert

  • 400 g Ost (Forskellige )
  • 1 pk Kiks (Forskellige )
  • 50 g Smør
  • 500 g Vindruer
  • 2 stk. Melon

Sådan gør du
 

Fremgangsmåde kolde retter.

  • Server altid de kolde retter først.
  • Anret de forskellig sild sammen med godt brød, dild, skiver af æble, kapers, karrysalat og løgringe. Server evt. en snaps.
  • Når sild er spist anrettes resten på påskebordet og placeres pænt og rigtigt. Dvs. sørg for, f.eks. at rejer og mayonnaise står tæt.
  • Anret de kolde ingredienser på bordet i passende skåle og tallerkener.
  • Når de kolde retter er spist, serveres alle de lune retter.

Fremgangsmåde lune retter

  • Anret de forskellige ingredienser på fade og tallerkener. Server alle de lune retter sammen.

Dessert og ost

  • Sørg for, at frugten er kold og skåret ud i passende stykker og anrettet på passende tallerkener. Anret resten.

Noter

  • Kaviar kan erstattes af stenbiderrogn
 

Ernærnærings fakta

Kalorier: 1906kcal (95%) | Kulhydrater: 156g (52%) | Protein: 79g (158%) | Fedt: 82g (126%) | Mættet fedt: 27g (169%) | Flerumættet fedt: 16g | Enkelumættet fedt: 29g | Trans fedt: 1g | Fiber: 15g (63%) | Sukker: 74g (82%) | Vitamin A: 5604IU (112%) | Vitamin C: 48mg (58%) | Vitamin D: 14µg (93%) | Vitamin E: 8mg (53%) | Vitamin K: 60µg (57%) | Calcium: 561mg (56%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 330µg (83%) | Jern: 8mg (44%) | Mangan: 1mg (50%) | Magnesium: 201mg (50%) | Fosfor: 1158mg (116%) | Koffein: 59mg | Alkohol: 36g
Keyword Påskefrokost, Påskefrokost retter, Påskemiddag
Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

Mere fra samme kategori:

Sommerkartofler med kylling
Muffins med pistacienødder
Medaljoner af svinemørbrad - Indisk inspireret
Risengrød med kanelsukker
Jamaica mørbrad
Biksemad med pølser og løg
Del meget gerne
  • Total19
  • 15
  • 2
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0

Mere fra Artikler

  • Cremet æggesnaps
    Æggesnaps til bagværk og madlavning
  • Steaks stegt som på restaurant metoden
    Steak som på restaurant
  • Oksesteg med stegetermometer
    Kernetemperatur oksekød og kalvekød
  • Mørt oksekød skåret i tynde skiver
    Sådan får du oksekød og kalvekød mørt

Skrevet i: Alle madopskrifter, Artikler, Æg og rogn, Dansk mad Tags: Agurk, Asparges, Avocado, æg, Bacon, citron, dild, Fisk, Franskbrød, kapers, Karse, Kaviar, laks, løg, Melon, ost, øl, Peberrod, Purløg, rejer, Rødspætte, Rugbrød, Sennep, Sild, Snaps, stenbiderrogn, Svinekød, Tun, Vindruer

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·