Påskefrokost er en tradition mange holder hvert år og gerne i f.eks. sommerhuset med den nærmeste familie. I Danmark er der tradition for, at man fejrer påsken med god mad, snaps, øl og sodavand.
En typisk påskefrokost og påskemiddag består ofte af det helt store kolde påskebord, som smørrebrød, serveret med iskold snaps til.
Lune retter som leverpostej med bacon, frikadeller, flæskesteg med rødkål og medisterpølse, er også rigtigt populært at servere. Se alle vores forslag herunder til det perfekte påske frokostbord.
BEMÆRK: Ingredienser er kun forskellige forslag til påskebordet. Det er ikke nødvendigt, at servere alt.
Hold det enkelt
Hold det enkelt og overskueligt. Når fiskebordet er serveret og spist, vil mange allerede være forholdsvis mætte. Så er der ingen grund til, at skulle igennem mange lune retter.
To eller tre lune retter er nok. F.eks lun leverpostej med ristet bacon og evt. også ristet champignon. Frikadeller og medister med rødkål.
Prøv også Alt til et lækkert frokostbord
Gå til
Planlægning af påskefrokosten
Normalt har vi vores tips i bunden af hver opskrift, men her placerer vi tips i toppen, da vi synes vores tips til, at få den perfekte påskefrokost, er vigtigt.
Her ser du vores tips til, at få en dejlig påskefrokost:
Planlæg: Lav en liste over alle de retter, du vil servere, og lav en tidslinje for, hvornår du skal i gang med at tilberede hver enkelt.
Hold det simpelt: Forsøg ikke at lave for mange komplicerede retter. Hold dig til et par retter, som du ved de fleste kan lide, og som du ved hvordan man laver, så retten også smager godt.
Overvej diætrestriktioner: Hvis du har gæster med diætrestriktioner, så sørg for at have muligheder for dem. Overvej at lave en vegetarisk, vegansk, salat, grøntsags eller glutenfri ret.
Pynt bordet: Sæt et festligt præg på dit bord med nogle dekorationer, som har påsketema, gule farver, gule blomster, pastelfarvede servietter og søde påskeæg i gule og grønne farver. Friske afskårne blomster og små grene med i vaser, med nyudsprungne blade eller blomster.
Server en række retter: Tilbyd en blanding af forretter, hovedretter, tilbehør og desserter for at sikre, at der er noget for enhver smag.
Glem ikke drinksene: Servér et udvalg af drinks, som f.eks. vin, cocktails, øl og ikke-alkoholiske muligheder som juice, saftevand eller sodavand.
Nyd dig selv og dine gæster: Husk, at det vigtigste er at hygge dig og bruge tid sammen med dine gæster. Lad være med at stresse for meget over maden eller pynten – det er med at nyde og leve i nuet med sine gæster og kære.
Tradition
Påskefrokosten er traditionsrig på samme måde som julefrokoster, dvs. der er en hel masse ting man “bør” servere til en påskefrokost.
Herunder finder du vores forslag til, det store kolde påskebord med lune retter. Hertil ost og frugt.
Det typiske påskefrokost bord
Det typiske påskefrokost og påskemiddag bord er det store kolde bord, med æg, rejer, marinerede sild, karrysild og snaps.
Dertil tilbydes også citron sodavand og øl, som f.eks. påskebryg. Serveres varm mad som hovedret er lam meget anvendt.
Måske du også vil se Alt til et lækkert frokostbord.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienser til det store kolde påskebord
Bemærk at alle ingredienser er vejledende til 10 personer. Der er både småtspisende og storspisende. Beregn dette når du køber ind. Vær heller ikke “bange” for at en ingrediens bliver udsolgt på bordet. Gæster spiser så blot noget andet.
Brød og smør
- 1 stk. Franskbrød (Til f.eks. laks og rejer)
- 2 stk. Rugbrød
- 250 g Smør
Fisk og skaldyr forslag
- 10 stk. Fiskefileter (Panerede. Serveres lune med remoulade og citron)
- 400 g Sild (Marinerede)
- 400 g Sild (Karry)
- 600 g Rejer (Store)
- 800 g Laks (Varmrøget)
- 400 g Laks (Koldrøget)
- 20 g Sild (Benfri (Til æggemad))
- 100 g Stenbiderrogn
- 50 g Kapers (Til sild)
Kød
- 20 skiver Skinke (Landskinke eller Italiensk kogt og røget)
- 20 skiver Hamburgerryg (Skiver)
Pynt og topping forslag
- 4 stk. Avocado (Skåret i skiver)
- 3 stk. Citron (Skåret i skiver og både)
- 1 stk. Agurk (Skiver)
- 2 stk. Løg (Løgringe til sild)
- 1 stk. Æble (Skåret i tynde skiver )
- 1 bakke Karse (stor)
- 1 bundt Purløg
- ½ bundt Dild
- 100 g Peberrod (Revet)
- 1 glas Asparges (snitter)
Salat og dressing forslag
- 500 g Mayonnaise
- 400 g Tunsalat
- 400 g Karrysalat
- 20 g Dild sennep
- 400 g Hønsesalat
- 400 g Lakse salat
- 200 g Italiensk salat
- 1 stk. Salt og peber
Ingredienser til påskefrokost: Lune retter forslag
- 600 g Leverpostej (Varm hjemmelavet stegt bacon)
- 500 gram Ribbensteg (eller flæskesteg)
- 20 stk. Bacon (I skiver og ristet sprøde)
- 16 stk. Æg (Halve og lune)
- 100 g Rejer (Til æg (kolde))
- 100 g Kaviar (Til æg (kolde))
- 500 gram Medisterpølse (Skåret i aflange stykker)
- 16 stk. Frikadeller (Lune)
Drikkelse til påskebord forslag
- 1 fl Snaps (Gerne dildsnaps)
- 10 liter Vand (koldt)
- 30 stk. Øl (Påskebryg eller pilsner)
- 24 stk. Sodavand (Til børnene og andre som ikke drikke øl)
Ingredienser til dessert og ostebord forslag
- 800 g Ost (Forskellige som brie, mellemlaget, rygeost. havarti, )
- 500 g Vindruer
- 2 stk. Melon
- 1 pakke Knækbrød
- 1 pk Kiks (Forskellige )
- 50 g Smør
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fremgangsmåde kolde retter
- Server altid de kolde retter først.
- Anret de forskellige sild sammen med godt brød, dild, purløg, skiver af æble, kapers, karrysalat og løgringe. Sild serveres evt. med snaps og sodavand. Kunne være citron sodavand.
- Når sild er spist anrettes resten af de kolde retter på påskebordet og placeres pænt og rigtigt. Dvs. sørg for, f.eks. at rejer og mayonnaise står tæt.
- Anret de kolde ingredienser på bordet i passende skåle og tallerkener.
- Når de kolde retter er spist, serveres alle de lune retter.
Fremgangsmåde lune retter
- Tilberede de lune retter på forhånd.
- Ribbensteg og leverpostej tilberedes i ovnen.
- Frikadeller, bacon, fiskefiletter og medister steges på stegepande.
- Pakkes ind i folie eller varmekasse indtil servering.
- Anret de forskellige ingredienser på fade og tallerkener.
- Alle de lune retter kan serveres sammen eller hver for sig, hvis man ønsker at forlænge tiden ved bordet.
Dessert og ost
Sørg for, at frugten er kold og skåret ud i passende stykker og anrettet på passende tallerkener. Anret resten.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
Her er vores tips til opskriften.
- Ingredienser er kun forslag. Du behøver ikke både have ribbensteg og frikadeller. Du vil ende op med alt for meget mad.
- Kaviar kan erstattes af stenbiderrogn
- Pas på med at købe for meget
Retter der ofte serveres til påske
Braiseret lammeskank, rosmarinkartofler og dampkogte urter
Lakseruller og tunmousseruller
Entrecote steak i ovn med sauce bearnaise
📋 Opskrift med noter
Påskefrokost retter til det perfekte påskebord
Bedøm opskriften ⭐ Hvor mange stjerner ⭐⭐⭐⭐⭐?
Ingredienser
Ingredienser til det store kolde påskebord
Brød og smør
- 1 stk. Franskbrød (Til f.eks. laks og rejer)
- 2 stk. Rugbrød
- 250 g Smør
Fisk og skaldyr forslag
- 10 stk. Fiskefileter (Panerede. Serveres lune med remoulade og citron)
- 400 g Sild (Marinerede)
- 400 g Sild (Karry)
- 600 g Rejer (Store)
- 800 g Laks (Varmrøget)
- 400 g Laks (Koldrøget)
- 20 g Sild (Benfri (Til æggemad))
- 100 g Stenbiderrogn
- 50 g Kapers (Til sild)
Kød
- 20 skiver Skinke (Landskinke eller Italiensk kogt og røget)
- 20 skiver Hamburgerryg (Skiver)
Pynt og topping forslag
Salat og dressing forslag
- 500 g Mayonnaise
- 400 g Tunsalat
- 400 g Karrysalat
- 20 g Dildsennep
- 400 g Hønsesalat
- 400 g Laksesalat
- 200 g Italiensk salat
- 1 stk. Salt og peber
Ingredienser til påskefrokost: Lune retter forslag
- 600 g Leverpostej (Varm hjemmelavet stegt bacon)
- 500 gram Ribbensteg (eller flæskesteg)
- 20 stk. Bacon (I skiver og ristet sprøde)
- 16 stk. Frikadeller (Lune)
- 16 stk. Æg (Halve og lune)
- 100 g Rejer (Til æg (kolde))
- 100 g Kaviar (Til æg (kolde))
- 500 g Medisterpølse (Skåret i aflange stykker)
Drikkelse til påskebord forslag
Sådan gør du
Fremgangsmåde kolde retter
- Server altid de kolde retter først.
- Anret de forskellige sild sammen med godt brød, dild, purløg, skiver af æble, kapers, karrysalat og løgringe. Sild serveres evt. med snaps og sodavand. Kunne være citron sodavand.
- Når sild er spist anrettes resten af de kolde retter på påskebordet og placeres pænt og rigtigt. Dvs. sørg for, f.eks. at rejer og mayonnaise står tæt.
- Anret de kolde ingredienser på bordet i passende skåle og tallerkener.
- Når de kolde retter er spist, serveres alle de lune retter.
Fremgangsmåde lune retter
- Tilberede de lune retter på forhånd. Ribbensteg og leverpostej tilberedes i ovnen. Frikadeller, bacon, fiskefiletter og medister steges på stegepande. Pakkes ind i folie eller varmekasse indtil servering.
- Anret de forskellige ingredienser på fade og tallerkener. Alle de lune retter kan serveres sammen eller hver for sig, hvis man ønsker at forlænge tiden ved bordet.
Dessert og ost
- Sørg for, at frugten er kold og skåret ud i passende stykker og anrettet på passende tallerkener. Anret resten.
Noter
- Kaviar kan erstattes af stenbiderrogn
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer