Påskefrokost er en tradition mange holder hvert år og gerne i f.eks. sommerhuset med den nærmeste familie. I Danmark er der tradition for, at man fejrer påsken med god mad, snaps, øl og sodavand.
En typisk påskefrokost og påskemiddag består ofte af det helt store kolde påskebord, som smørrebrød, serveret med iskold snaps til.
Men lune retter som leverpostej, frikadeller. flæskesteg med rødkål og medister, serveres også.
Prøv også Alt til et lækkert frokostbord
Gå til
Tradition
Påskefrokosten er traditionsrig på samme måde som julefrokoster, dvs. der er en hel masse ting man “bør” servere til en påskefrokost.
Herunder finder du vores forslag til, det store kolde påskebord med lune retter. Hertil ost og frugt.
Det typiske påskefrokost bord
Det typiske påskefrokost og påskemiddag bord er det store kolde bord, med æg, rejer, marinerede sild, karrysild og snaps.
Dertil tilbydes også citron sodavand og øl, som f.eks. påskebryg. Serveres varm mad som hovedret er lam meget anvendt.
Måske du også vil se Alt til et lækkert frokostbord.
🥘 Ingredienser
Ingredienser til det store kolde påskebord
- 800 g Rugbrød
- 400 g Sild (Marinerede)
- 400 g Sild (Karry)
- 50 g Kapers (Til sild)
- 2 stk. Løg (Løgringe til sild)
- 1 bundt Dild
- 200 g Karrysalat
- 1 stk. Agurk
- 100 g Peberrod (Revet)
- 8 stk. Æg (Kogte)
- 400 g Rejer (Store)
- 2 stk. Citron (Skåret i skiver og både)
- 1 bakke Karse
- 1 stk. Æble (Skåret i tynde skiver)
- 1 bundt Purløg
- 50 g Kaviar
- 4 stk. Avocado (Skåret i skiver)
- 50 g Stenbiderrogn
- 20 g Sild (Benfri (Til æggemad))
- 50 g Mayonnaise
- 200 g Tunsalat
- 200 g Laks (Varmrøget)
- 200 g Laks (Koldrøget)
- 20 g Dildsennep
- 200 g Hønsesalat
- 200 g Laksesalat
- 200 g Skinke
- 50 g Asparges
- 50 g Italiensk salat
- 1 stk. Salt og peber
- 8 stk. Franskbrød (Til Laks og rejer)
- 50 g Smør
Ingredienser til påskefrokost: Lune retter
- 8 stk. Fiskefileter (Lune med remoulade)
- 400 g Leverpostej (Varm hjemmelavet med bacon)
- 16 stk. Bacon (I skiver og ristet sprøde)
- 8 stk. Æg (Halve og lune)
- 100 g Rejer (Til æg (kolde))
- 50 g Kaviar (Til æg (kolde))
- 16 stk. Frikadeller (Lune)
Drikkelse til påskebord
- 1 fl Snaps (Gerne dildsnaps)
- 4 liter Vand (Iskoldt)
- 8 stk. Øl (Påskebryg)
- 8 stk. Sodavand (Til børnene og andre som ikke drikke øl)
Ingredienser til dessert
🔪 Sådan gør du
Fremgangsmåde kolde retter
- Server altid de kolde retter først.
- Anret de forskellig sild sammen med godt brød, dild, skiver af æble, kapers, karrysalat og løgringe. Server evt. en snaps.
- Når sild er spist anrettes resten på påskebordet og placeres pænt og rigtigt. Dvs. sørg for, f.eks. at rejer og mayonnaise står tæt.
- Anret de kolde ingredienser på bordet i passende skåle og tallerkener.
- Når de kolde retter er spist, serveres alle de lune retter.
Fremgangsmåde lune retter
- Anret de forskellige ingredienser på fade og tallerkener.
- Server alle de lune retter sammen.
Dessert og ost
- Sørg for, at frugten er kold og skåret ud i passende stykker og anrettet på passende tallerkener.
- Anret resten.
💭❓ Tips og FAQ
- Kaviar kan erstattes af stenbiderrogn
Retter der kan serveres til påske
Braiseret lammeskank, rosmarinkartofler og dampkogte urter
Lakseruller og tunmousseruller
Entrecote steak i ovn med sauce bearnaise
📖 Opskrift
Påskefrokost retter
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
Ingredienser til det store kolde påskebord
- 800 g Rugbrød
- 400 g Sild (Marinerede)
- 400 g Sild (Karry)
- 50 g Kapers (Til sild)
- 2 stk. Løg (Løgringe til sild)
- 1 bundt Dild
- 200 g Karrysalat
- 1 stk. Agurk
- 100 g Peberrod (Revet)
- 8 stk. Æg (Kogte)
- 400 g Rejer (Store)
- 2 stk. Citron (Skåret i skiver og både)
- 1 bakke Karse
- 1 stk. Æble (Skåret i tynde skiver)
- 1 bundt Purløg
- 50 g Kaviar
- 4 stk. Avocado (Skåret i skiver)
- 50 g Stenbiderrogn
- 20 g Sild (Benfri (Til æggemad))
- 50 g Mayonnaise
- 200 g Tunsalat
- 200 g Laks (Varmrøget)
- 200 g Laks (Koldrøget)
- 20 g Dildsennep
- 200 g Hønsesalat
- 200 g Laksesalat
- 200 g Skinke
- 50 g Asparges
- 50 g Italiensk salat
- 1 stk. Salt og peber
- 8 stk. Franskbrød (Til Laks og rejer)
- 50 g Smør
Ingredienser til påskefrokost: Lune retter
- 8 stk. Fiskefileter (Lune med remoulade)
- 400 g Leverpostej (Varm hjemmelavet med bacon)
- 16 stk. Bacon (I skiver og ristet sprøde)
- 8 stk. Æg (Halve og lune)
- 100 g Rejer (Til æg (kolde))
- 50 g Kaviar (Til æg (kolde))
- 16 stk. Frikadeller (Lune)
Drikkelse til påskebord
Sådan gør du
Fremgangsmåde kolde retter.
- Server altid de kolde retter først.
- Anret de forskellig sild sammen med godt brød, dild, skiver af æble, kapers, karrysalat og løgringe. Server evt. en snaps.
- Når sild er spist anrettes resten på påskebordet og placeres pænt og rigtigt. Dvs. sørg for, f.eks. at rejer og mayonnaise står tæt.
- Anret de kolde ingredienser på bordet i passende skåle og tallerkener.
- Når de kolde retter er spist, serveres alle de lune retter.
Fremgangsmåde lune retter
- Anret de forskellige ingredienser på fade og tallerkener. Server alle de lune retter sammen.
Dessert og ost
- Sørg for, at frugten er kold og skåret ud i passende stykker og anrettet på passende tallerkener. Anret resten.
Noter
- Kaviar kan erstattes af stenbiderrogn
Skriv en kommentar