En lækker og nem opskrift på røræg med et strejf af chili. Server Røræg – Texas style som et let middagsmåltid eller måske som anderledes forret. Du kan også komme pølser og bacon i, hvis du ikke kan undvære det.
Ingredienser
- 6 søde tomater
- 4 æg
- 1 dl. Mælk
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 1 gul peberfrugt
- Olivenolie
- 1 spsk. frisk timian eller 1 tsk. tørret
- 1 spsk. frisk oregano eller 1 tsk. tørret
- 1 tsk. chili
- Salt og friskkværnet peber
- Citron
- Salat
- Smør
- Purløg
- 1 stk. frisk rugbrød med smør eller 1 stk. smørristet franskbrød
Fremgangsmåde
- Skyl alle krydderurter og grøntsager og klargør dem.
- Løg snittes fint i små stykker.
- Hvidløg snittet i endnu mindre stykker.
- Peberfrugt snittet i små stykker.
- Fjern skind og kerner fra tomater og hak dem fint.
- Kom lidt olie og smør på en pande og svits løg og peberfrugt i et par minutter under omrøring.
- Kom hvidløg og tomat op på panden under omrøring og tilsæt derefter krydderier.
- Smag til med salt og peber og citronsaft.
- Tag en stegepande og kom lidt olie og smør på og skrue godt op for varmen.
- Pisk æg, mælk og salt og peber sammen og kom det på panden.
- Rør rundt i æggemassen hele tiden indtil æggemassen er stivnet og har fået farve.
- Skær et stykke frisk rugbrød eller rist et stykke franskbrød i smør på en pande.
Servering
- Tag en tallerken og kom brødet på. Læg et par salatblade på og kom grøntsagsblandingen ovenpå og kom til sidst røræg over og fordel det lidt i grøntsagsblandingen.
- Krydr med, citronsaft, chili, salt og peber
- Pynt med masser af friskhakket purløg
Prøv også – Røræg stegt
Tips
- Du kan stege bacon sprødt og komme med
Kommentarer
Ingen kommentarer