Asparges grillede på grill med pocheret æg
Af Min Madopskrift
Til 4 personer
Grillede asparges med pocheret æg, er en klassisk, lækker og let forret, der er ganske nem at forberede og lave på grillen.
Se også: Asparges grillede i ovn
Ingredienser:
- 25 stk. friske grønne asparges
- 25 gram smør
- 60 gram daggammelt brød
- 3 spsk. persille friskhakket
- Revet skal af ½ økologisk usprøjtet citron
- Olie (Raps eller olivenolie)
- 1 dl god vineddike
- 4 økologiske store æg
- Bacon (Kan udelades)
- Salt og peber
Pynt:
Pocheret æg
Fremgangsmåde Asparges grillede på grill:
Tænd op i grillen.
Imens grillen bliver klar, smeltes smørret i en stor stegepande. Kom derefter brødkrummerne op i. Rist brødkrummerne indtil de bliver sprøde og til rasp.
Tag det af panden og kom det i en skål. Bland persille og citronskaller i og rør rundt.
Stil det køligt.
Klargør asparges ved at skylle og rense dem og knække det træede stykke af bunden.
Læg asparges på en bradepande beklædt med bagepapir. Pensle dem med olie og sæt dem ved grillen.
Grill asparges til de er møre og har fået mørke grillstriber. Det tager ca. 8 – 10 minutter.
Tag en stor gryde og kom vand i til ca. midten. Kom eddiken i.
Bring det i kog.
Slå æg ud i en dyb tallerken, uden at de brister.
Kom nu forsigtigt hvert enkelt æg op i vandet. Lad æggene blive i vandet i ca. 4 minutter eller indtil de er pocheret.
Tag dem op med en hulske eller gaffel.
Server Asparges grillede på grill, anrettet på en tallerken med 5 – 6 stk. på hver.
Pynt med ægget på toppen.
Drys krummerne over.
Stil salt og peber på bordet. Stil citronskiver på bordet til at presse over retten.
Tips til Asparges grillede på grill:
Koger du asparges først, kan du nøjes med at grille dem et par minutter.
Kom bacon rundt om hver asparges
Kom serranoskinke rundt om hver asparges i stedet for bacon
Kommentarer
Ingen kommentarer