Naanbrød opskrift
Af Min Madopskrift
Opskriften giver 10 store naanbrød.
Naanbrød er fladt indisk brød bagt i en tandoori ovn. Dette er en meget varm ler ovn som opvarmes med trækul.
En almindelig ovn kan sagtens bruges til at bage naanbrød.
Brug evt. en bagesten til at lægge naanbrød på i ovnen.
Naanbrød bages lidt anderledes end du er vant til. Inden naanbrødene kommes i ovnen skal de drysses med masser af sorte nigellafrø, og når de er færdige pensles de med olivenolie eller smør.
Har du ikke nigellafrø, kan man også drysse brødene med andre frø eller friske krydderurter f.eks. sesam, birkes, koriander, hakket hvidløg eller frisk rosmarin.
Her har vi bagt vores naanbrød med tørret rosmarin og pyntet med frisk rosmarin.
Ingredienser Naanbrød opskrift:
- 500 g hvedemel
- 2 dl mælk
- 3 spsk. yoghurt naturel
- 3 spsk. smeltet smør
- 1 tsk. salt
- 4 tsk. sukker
- 1 tsk. bagepulver
- Olivenolie til at pensle brødene med
- Nigellafrø eller anden topping
Pensling:
Olivenolie eller smør
Pynt:
Frisk rosmarin
Fremgangsmåde dejen:
Man kan med fordel bruge en røremaskine til dejen.
Mel, sukker, salt og bagepulver blandes i en skål.
I en anden skål, blandes mælk, yoghurt og olie sammen.
Lav en fordybning i midten af mel blandingen og hæld den flydende blanding i.
Langsomt blandes dejen sammen, ved at arbejde fra midten og indarbejde melet fra kanten af, for til sidst at få en glat, blød dej.
Ælt i godt 10 minutter, tilføj lidt mel, hvis dejen er for klistret.
Læg dejen i en olieret skål, dæk med et fugtigt viskestykke og sæt dejen et lunt sted i 15 minutter.
Form dejen til 10 boller.
Forvarm oven og sæt den på grill funktion og varmen til medium og placer en tung bagesten på den øverste hylde af grillen til varme.
Lad bagestenen blive godt varm.
Rul dejen bolde ud ganske tyndt, helst i en dråbeformet facon, men egentlig er det bare æstetisk og har ikke nogen speciel funktion.
Lav et par dybe huller hist og her.
Drys dit valgte krydderi over (her tørret rosmarin) og tryk det ind i overfladen på dejen.
Placer naans på den meget varme bageplade og grill i blot 1-2 minutter, eller indtil naans er let gyldne. Bag ca. 3 brød af gangen, eller hvad der nu er plads til i din ovn.
Pensl med smør eller olie og stik frisk rosmarin ned i hullerne og server naanbrød varme.
Tips til Naanbrød opskrift
Naanbrød er perfekt som erstatning for snobrød. Bag dem på en lang stegepande.
Kommentarer
Ingen kommentarer