Tunmousse pรฅ ristet brรธd
Af Min Madopskrift
Forret til 8 personer
Her er den klassiske opskrift pรฅ tunmousse som man kom pรฅ ristet franskbrรธd i 80รจrne.
Brug ikke husplads, det er ikke nรธdvendigt. Sรฆt blot tunmousse i kรธleskabet, sรฅ bliver den, som den nu engang skal vรฆre.
Du kan komme tunmousse klassisk opskrift, ovenpรฅ ristet brรธd eller bruge det som fyld, og komme det ind i en pandekage. Tunmousse kan ogsรฅ bruges som tilbรธr og som dip.
Tunmousse klassisk fรฅs ogsรฅ i en fedtfattig udgave.
Ingredienser Tunmousse klassisk opskrift:
- 2 smรฅ dรฅser tun i olie eller vand (Olie er den mest smagsfulde)
- 1 spsk. finthakkede lรธg (alm. lรธg eller forรฅrslรธg)
- 200 g blรธdt smรธr
- 1 dl Cremefraiche
- 2 spiseske mayonnaise
- Citronsaft efter behov
- Salt og friskkvรฆrnet peber
Pynt:
- Finthakket icebergsalat eller rucolasalat
Tilbehรธr:
- Ristet franskbrรธd eller ristet toastbrรธd
Fremgangsmรฅde Tunmousse klassisk opskrift:
Tunmoussen skal stรฅ i kรธleskabet ca. et dรธgn fรธr servering.
Fรธrst hรฆldes vandet eller olien fra tunen og indholdet kommes i en skรฅl. Her findeles tunen med en gaffel til det er nรฆsten helt skilt fra hinanden.
Hak eller riv det lille lรธg meget fint.
Smรธrret tilsรฆttes og mikses sammen med tunen til der ikke lรฆngere er klumper i.
Nรฅr tun og smรธr er blandet godt sammen tilsรฆttes cremefraiche, lรธg og mayonnaise.
Nรฅr alt dette er rรธrt godt sammen smages moussen til med citron, salt og peber.
Herefter stilles tun moussen i kรธleskabet til nรฆste dag.
Smรธr tunmoussen ud pรฅ det ristede franskbrรธd.
Lagets tykkelse kan afhรฆnge alt efter eget รธnske. Hernรฆst fordeles rucolasalat eller icebergsalat ovenpรฅ tunmoussen.





Based on 8 Review(s)















Kommentarer
Ingen kommentarer