Fettuccine med kødsauce
Af min madopskrift
Ingredienser fettuccine med bolognese sauce:
400 gram magert hakket oksekød
500 gram fettuccine
1 løg
Olivenolie
4 fed hvidløg
1 dåse flåede tomater
1 spsk. koncentreret tomatpure
1 gulerod
1 stilk bladselleri
2oo gram skinketerninger
2 dl. Hvidvin
1 spsk. honning eller rørsukker
3 dl. Vand eller mælk
2 spsk. smør.
Krydderier til fettuccine med bolognese sauce:
Salt og peber
Basilikum
Oregano
Merian
Pynt:
Revet parmesanost og basilikum
Tilbehør:
Frisk flutes med smør
Vand i karaffel og 1 glas hvidvin til hver
Fremgangsmåde fettuccine med bolognese sauce:
Skær løg, hvidløg og gulerod i skiver.
Svits det i olie (hvidløg må ikke brænde på).
Tilsæt oksekød og svits det med.
Tilsæt krydderier, tomatkoncentrat og flåede tomater. Tilsæt nu vand eller mælk.
Skær selleri i tynde skiver og tilsæt sammen med skinketerningerne.
Hæld hvidvin og honning eller rørsukker i og smag til med salt og peber.
Lad retten simre i en halv time og smag til med salt og krydderier.
Kog fettuccinen efter anvisningen på pakken.
Rør smør i kødsaucen lige inden servering.
Fettuccinen lægges på en tallerken. Kødsaucen hældes hen over. Pynt med parmesanost og basilikum.
Tilbyd en frisk salat med fetaost til fettuccine med bolognese sauce.
Kommentarer
Ingen kommentarer