Oksebov i tern langtidssimret i gryde
Af min madopskrift
Til 4 personer. Tid ca.ย 2 timer.
Simremad er mad der har simret i lang tid. Smagen og den lรฆkre retย fremkommer i ovnen eller gryden, mens den skรธnneste duft breder sig.
Ingredienser:
- 600 til 800 gr. oksebov, skรฅret i mundrette stykker.
- 1 spsk. paprika 4 timiankviste eller 2 tsk. Tรธrret timian.
- 1 porre skรฅret ud i 1 cm. skiver
- 2 gulerรธdder skรฅret ud i aflange stykker. (รธkologiske, de har mest smag)
- 2 dl hvid eller rรธdvin
- 1 dรฅse flรฅede tomater
- 2 spsk. paprika
- 3 spsk. ekstra jomfru olivenolie
- 2 spsk. Hvidvins eddike
- 3 fed hvidlรธg, skรฅret pรฅ tvรฆrs
- ยฝ stk. meget finthakket rรธd chili medium stรฆrk
- 1 spsk. Honning
- 4 dl. oksebouillon
- Salt
- 1500ย gram kartofler til kartoffelmos
Eller
- 4 dl ris til kogte ris
Tilbehรธr:
Kogte ris eller kartoffelmos Frisk salat
Fremgangsmรฅde:
Fรธrst fjernes alle sener og uรธnsket fedt fra boven.Bemรฆrk den flotte udskรฆring boven er, fibrene er meget tydelige.
Varm olivenolien op i en pande ved svag varme sammen med hvidlรธgsfed skรฅret pรฅ tvรฆrs og to kviste timian.
Efter 1 minuts tid fjernes hvidlรธgene og lรฆgges pรฅ en tallerken.
Lรธg, porre, champignon, chili og gulerรธdder svitses til lรธg er gyldne.
Tag indhold pรฅ panden og hรฆld det op pรฅ tallerken med hvidlรธg.
Oksekรธdet i tern brunes nu i olivenolien.
Svits nu paprika ยฝ minut sammen med kรธd og tilsรฆt nu koncentrat tomatpure og svits yderligere 1 minut.
Tilsรฆt nu 1 dรฅse flรฅede tomater, oksebouillon, vineddike, honning, kรธd og indhold pรฅ tallerken, to kviste timian ogย lidt salt og peber.
Bring gryden langsomt til kogepunkt og skru sรฅ ned sรฅ det simrer og lรฆg lรฅg pรฅ.
Lad retten โsimreโ to timer.
Fjern timiankvistene inden servering.
En halv time fรธr maden er fรฆrdig, koges risene.
Fรธlg brugsanvisningen pรฅ pakken, eller seย i kategori ris:ย kogning af ris.
Tilbered salaten.
Smag simremaden til med salt og peber og server retten medย ris og frisk salat.
Dertil tilbydes isvand med รธkologiske lemon eller citron skiver i vandet.
Tips
Kartoffelmos kan erstatte ris i denne ret.




















Kommentarer
Ingen kommentarer