Oksebov i tern langtidssimret i gryde
Af min madopskrift
Til 4 personer. Tid ca. 2 timer.
Simremad er mad der har simret i lang tid. Smagen og den lækre ret fremkommer i ovnen eller gryden, mens den skønneste duft breder sig.
Ingredienser:
- 600 til 800 gr. oksebov, skåret i mundrette stykker.
- 1 spsk. paprika 4 timiankviste eller 2 tsk. Tørret timian.
- 1 porre skåret ud i 1 cm. skiver
- 2 gulerødder skåret ud i aflange stykker. (økologiske, de har mest smag)
- 2 dl hvid eller rødvin
- 1 dåse flåede tomater
- 2 spsk. paprika
- 3 spsk. ekstra jomfru olivenolie
- 2 spsk. Hvidvins eddike
- 3 fed hvidløg, skåret på tværs
- ½ stk. meget finthakket rød chili medium stærk
- 1 spsk. Honning
- 4 dl. oksebouillon
- Salt
- 1500 gram kartofler til kartoffelmos
Eller
- 4 dl ris til kogte ris
Tilbehør:
Kogte ris eller kartoffelmos Frisk salat
Fremgangsmåde:
Først fjernes alle sener og uønsket fedt fra boven.Bemærk den flotte udskæring boven er, fibrene er meget tydelige.
Varm olivenolien op i en pande ved svag varme sammen med hvidløgsfed skåret på tværs og to kviste timian.
Efter 1 minuts tid fjernes hvidløgene og lægges på en tallerken.
Løg, porre, champignon, chili og gulerødder svitses til løg er gyldne.
Tag indhold på panden og hæld det op på tallerken med hvidløg.
Oksekødet i tern brunes nu i olivenolien.
Svits nu paprika ½ minut sammen med kød og tilsæt nu koncentrat tomatpure og svits yderligere 1 minut.
Tilsæt nu 1 dåse flåede tomater, oksebouillon, vineddike, honning, kød og indhold på tallerken, to kviste timian og lidt salt og peber.
Bring gryden langsomt til kogepunkt og skru så ned så det simrer og læg låg på.
Lad retten ”simre” to timer.
Fjern timiankvistene inden servering.
En halv time før maden er færdig, koges risene.
Følg brugsanvisningen på pakken, eller se i kategori ris: kogning af ris.
Tilbered salaten.
Smag simremaden til med salt og peber og server retten med ris og frisk salat.
Dertil tilbydes isvand med økologiske lemon eller citron skiver i vandet.
Tips
Kartoffelmos kan erstatte ris i denne ret.
Kommentarer
Ingen kommentarer