Kylling med spidskålssalat og petit kartofler
Til 2 personer
Denne opskrift på Kylling med spidskålssalat, er en af vore favorit opskrifter, som bare smager rigtig godt.
Der er masser af god smag og sauce at byde på.
Er du til frikadeller og stuvet spidskål, vil du elske denne opskrift.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Kylling med spidskålssalat
- 2 stk. kyllingebryster
- 1 spidskål
- ½ fennikel
- 1 æble
- 4 dl. vand
- 1 ½ dl. fløde
- 4 spsk. mel
- ½ bouillonterning
- 1 – 2 spsk. revet peberrod
- Timian, frisk eller tørret
- 150 gram bacon i skiver
- Salsa
- Olie til stegning
- Salt og friskkværnet peber
Tilbehør
- 800 gram Ovnbagte petit kartofler med timian
Fremgangsmåde Kylling med spidskålssalat
Skyl de små kartofler, og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld olie over kartoflerne og drys 1 spsk. tørret timian, lidt salt og friskkværnet peber over kartoflerne.
Bag kartoflerne i ca. 20 min. ved 200 grader. Vend dem af og til så de bliver bagt ens på begge sider.
Bank eller tryk med håndroden, kyllingebryster ensartet i tykkelsen, og så tynde, at de kan rulles en omgang.
Smør salsa på undersiden af kyllingebryster.
Skyld æblet. Fjern kernehuset fra æblet, og skær det i små terninger og kom det over salsaen. Drys med frisk eller tørret timian.
Krydr med salt og peber og rul kyllingebryster sammen.
Rul og bind kyllingebryster sammen med skiver af bacon, den sidste skive på langs, så enderne lukkes.
Steg kyllingeruller på en pande ved middel varme på alle sider i ca. 15 min. eller til kyllingeruller er gennemstegte.
Skyld spidskål og fennikel godt og skær det i strimler. Damp eller blancher spidskål og fennikel i kogende vand.
Lav en meljævning af mel og koldt vand og ryst den godt.
Kom vand i en gryde og varm det op med bouillonterning og rør terning ud i vandet. Kog det op. Tilsæt nu spidskål og fennikel og rør det ud.
Tilsæt fløden og rør den ud.
Pisk nu lidt meljævning i og forsæt, indtil saucen har den konsistens du ønsker.
Smag til med salt, friskkværnet peber og revet peberrod
Servering
Server en kyllingerulle med stuvet spidskål og ovnbagte timiankartofler.
Prøv også Frikadeller med stuvet hvidkål
Tips til Kylling med spidskålssalat
Bacon kan erstattes af lufttørret skinke
Spidskål kan erstattes af hvidkål.
Peberrod kan udelades
tina nymann
Er vild med jeres opskrifter, som er god solid, dansk mad med et twist:-)
Bjørn Nielsen
Hej Tina.
Tak for de pæne ord!
Vi kunne ikke sige det bedre selv, det er nøjagtigt hvad vores madside handler om! 🙂
Denne her opskrift, er faktisk en af dem, jeg holder mest af.
Hilsen
Bjørn