Lækker asiatisk hverdagsmad, som kan laves på ca. 30 minutter. Kylling i karry, kokos og serveret med ris, har også en dejlig krydret sauce med en anelse stærk eftersmag, som hældes hen over ris. Lav en skål frisk salat og server til.
Prøv også 30 minutters spicy Masala rejer
Gå til
Opskrift med noter
Kylling i karry, kokos og ris
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 800 g kyllingefilet
- 3 stk. forårsløg
- 200 g bacon (5 cm tynde skiver)
- 1 dåse kokosmælk
- 1 spsk. karry
- 1 dåse tomater (flåede)
- 3 dl. spidskål (skåret i stimler)
- 3 dl. Hvidkål (skåret i strimler)
- 1 dl. rødkål (skåret i strimler)
- 1 stk. porre
- ½ stk. chili (rød)
- 1 spsk. sukker
- 1 stk. citron (eller lime)
- 1 tsk. Salt og lidt peber
Sådan gør du
- Tag en stegepande. Hæld lidt fedtstof på panden og steg bacon til den er sprød. Skær kylling filet i strimler og steg det med.
- Skyl og klargør grøntsager.
- Når kødet er gennemstegt, tilsættes skiveskårede forårsløg, kål, porre, chili.
- Svits det i 5 minutter under konstant omrøring.
- Tilsæt karry og brænd den af i ca. et minut.
- Tilsæt kokosmælk og flåede tomater. Smag til med salt og peber.
- Skru ned for varmen.
- Lad det simre 15 minutter.
- Smag til med sukker, salt og peber.
- Kog risene som anvist på pakken eller som anvist i kategori ris og kogning af ris.
Servering
- Læg ris på en tallerken og hæld kylling i karry henover.
- Læg stykker af frisk ananas henover retten.
- Server straks
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 min. Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 800 g kyllingefilet
- 3 stk. forårsløg
- 200 g bacon (5 cm tynde skiver)
- 1 dåse kokosmælk
- 1 spsk. karry
- 1 dåse tomater (flåede)
- 3 dl. spidskål (skåret i stimler)
- 3 dl. Hvidkål (skåret i strimler)
- 1 dl. rødkål (skåret i strimler)
- 1 stk. porre
- ½ stk. chili (rød)
- 1 spsk. sukker
- 1 stk. citron (eller lime)
- 1 tsk. Salt og lidt peber
🥗Tilbehør
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tag en stegepande. Hæld lidt fedtstof på panden og steg bacon til den er sprød. Skær kylling filet i strimler og steg det med.
- Skyl og klargør grøntsager.
- Når kødet er gennemstegt, tilsættes skiveskårede forårsløg, kål, porre, chili.
- Svits det i 5 minutter under konstant omrøring.
- Tilsæt karry og brænd den af i ca. et minut.
- Tilsæt kokosmælk og flåede tomater. Smag til med salt og peber.
- Skru ned for varmen.
- Lad det simre 15 minutter.
- Smag til med sukker, salt og peber.
- Kog risene som anvist på pakken eller som anvist i kategori ris og kogning af ris.
🍽Servering
- Læg ris på en tallerken og hæld kylling i karry henover.
- Læg stykker af frisk ananas henover retten.
- Server straks
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Kokosmælk kan erstattes af fløde
Kommentarer
Ingen kommentarer