Risotto med kylling og chili
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Risotto er en klassisk italiensk risret, som kan varieres efter ens egen eller gæsternes smag. Her er den med stegt kylling, chili, tomat og frisk rucolasalat.
Ingredienser
- 4 dl Arborio risottoris
- 8 dl hønsefond eller hønsebouillon
- Olivenolie
- 6 fed hvidløg
- 2 dl hakket bacon
- 1 stk. grofthakkede løg
- ¼ rød chili jalapeno finthakket
- 1 lille grofthakket porre
- 1 ½ dl tør hvidvin
- Salt og peber
- En lille håndfuld Rucolasalat
- 15 stk. cherrytomater halveret
- ½ citron
- ½ stegt kylling på 700 gram
Tilbehør
- Revet Parmesanost
Fremgangsmåde
- Tag en stor gryde og hæld hønsefond eller bouillon i. Varm den forsigtigt op, uden at den kommer i kog.
- Tag en gryde stor gryde og kom olie i og varm den op til middel varme. Kom nu grofthakket bacon i gryden og svits det et par minutter. Tilsæt nu hvidløg, tomater og chili til gryden og svits det i et par minutter, mens der røres hele tiden. Tag hvidløg, chili og bacon op igen og læg det på en tallerken.
- Kom nu ris, porre og løg op i gryden og svits det i nogle minutter.
- Tilsæt hvidvin og smag til med salt og peber. Husk og rør rundt.
- Lad det samle sig lidt, indtil hvidvinen er næsten suget ind i ris.
- Tilsæt nu ⅓ del fond eller bouillon mens der røres. Når det er suget ind i ris gentages processen indtil al fond eller bouillon er brugt.
- Tilsæt nu kylling og varm det op i nogle minutter.
- Sluk for varmen.
- Tilsæt al chili, halvdelen af hvidløg, bacon og næsten al rucola salaten og smag til med citronsaft, salt og peber.
- Rør godt rundt i gryden.
- Server med et stort drys parmesanost og resten af hvidløg og bacon på toppen.
Tips
- Du kan bruge andet fjerkræ
Kommentarer
Ingen kommentarer