Risotto med kylling og chili
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Risotto er en klassisk italiensk risret, som kan varieres efter ens egen eller gรฆsternes smag. Her er den med stegt kylling, chili, tomat og frisk rucolasalat.
Ingredienser
- 4 dl Arborio risottoris
- 8 dl hรธnsefond eller hรธnsebouillon
- Olivenolie
- 6 fed hvidlรธg
- 2 dl hakket bacon
- 1 stk. grofthakkede lรธg
- ยผ rรธd chili jalapeno finthakket
- 1 lille grofthakket porre
- 1 ยฝ dl tรธr hvidvin
- Salt og peber
- En lille hรฅndfuld Rucolasalat
- 15 stk. cherrytomater halveret
- ยฝ citron
- ยฝ stegt kylling pรฅ 700 gram
Tilbehรธr
- Revet Parmesanost
Fremgangsmรฅde
- Tag en stor gryde og hรฆld hรธnsefond eller bouillon i. Varm den forsigtigt op, uden at den kommer i kog.
- Tag en gryde stor gryde og kom olie i og varm den op til middel varme. Kom nu grofthakket bacon i gryden og svits det et par minutter. Tilsรฆt nu hvidlรธg, tomater og chili til gryden og svits det i et par minutter, mens der rรธres hele tiden. Tag hvidlรธg, chili og bacon op igen og lรฆg det pรฅ en tallerken.
- Kom nu ris, porre og lรธg op i gryden og svits det i nogle minutter.
- Tilsรฆt hvidvin og smag til med salt og peber. Husk og rรธr rundt.
- Lad det samle sig lidt, indtil hvidvinen er nรฆsten suget ind i ris.
- Tilsรฆt nu โ del fond eller bouillon mens der rรธres. Nรฅr det er suget ind i ris gentages processen indtil al fond eller bouillon er brugt.
- Tilsรฆt nu kylling og varm det op i nogle minutter.
- Sluk for varmen.
- Tilsรฆt al chili, halvdelen af hvidlรธg, bacon og nรฆsten al rucola salaten og smag til med citronsaft, salt og peber.
- Rรธr godt rundt i gryden.
- Server med et stort drys parmesanost og resten af hvidlรธg og bacon pรฅ toppen.
Prรธv ogsรฅ kylling smรธrstegt
Tips
- Du kan bruge andet fjerkrรฆ


















Kommentarer
Ingen kommentarer