Omelet med spinat og varmrøget laks
Dette er endnu en rigtig cafe klassiker, som du vil finde på mange små spisesteder og caféer landet rundt.
Retten er nok blevet så populær pga. af den gode smag, og nok også fordi den er så nem at lave. Du kan evt. lave en lille forret til, hvis du får storspisende gæster.
Ingredienser Omelet med spinat og laks:
- 8 æg
- 375 gram frisk spinat, grofthakket
- 450 gram varmrøget laks, skåret i stykker
- 2 dl mælk
- Smør
- Olivenolie
Fremgangsmåde Omelet med spinat og laks:
Skyld spinat.
Æggene skilles i æggeblommer og æggehvider.
Pisk hviderne stive.
Pisk mælk, salt og peber sammen i en anden skål.
Hak spinat så du har ca. 2 dl og kom det i mælkeblandingen. (Dette kan udelades)
Vend og bland nu forsigtigt æggemassen over i hviderne.
Kom en god klat smør og lidt olie på panden og hæld noget blandingen op på, så du får en god omelet.
Steg nu omeletten indtil den er gylden. Kom nu ca. 1 til 1 ½ dl spinat i midten af omeletten.
Tag nogle laksestykker og kom dem over.
Luk omeletten ved at rulle den sammen som en pandekage.
Gentag indtil alle omeletter er færdige.
Servering:
Kom friskværnet peber over og drys lidt flagesalt på toppen også.
Drys evt. lidt purløg over og server med frisk groft rugbrød eller brød til.
Måske du har lyst til at prøve Omelet med kylling og spinat
Tips til Omelet med spinat og laks.
Udskift laks med sprødstegt kylling.
Bag omeletten på begge sider og kom fyldet på “bagsiden” så den er sprød både indeni og udenpå.
Kommentarer
Ingen kommentarer