• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Julemad og julebag

    Gammeldags klejner

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 8 måneder siden

    Gammeldags klejner

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total178
    • 175
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Gammeldags klejner som mormor lavede dem, sprøde og dejlige med smag af vanilje og kardemomme. Husk at klejner bedst opbevares i lufttæt pose eller i en kagedåse, da de ellers risikerer at blive de bløde.

    Prøv også mormors klejner med fløde

    Gå til
    • Krydderier til klejner
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💬 Kommentarer

    Krydderier til klejner

    Denne opskrift på gammeldags klejner, er med de klassiske krydderier. Vanilje og kardemomme tilsættes klejnerne, så de smager rigtig godt direkte fra gryden, så server dem gerne for dine gæster, straks de er kogt.

    📋 Opskrift

    Gammeldags klejner

    Gammeldags klejner som mormor lavede dem

    Opskrift på gammeldags klejner
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 2 stemmer
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 40 min
    Arbejdstid 1 t
    Samlet tid 1 t 50 min
    Ret Julemad
    Køkken Dansk
    Antal 50 klejner
    Kalorier 3 %

    Ingredienser
      

    • 350 g hvedemel
    • ½ tsk. hjortetakssalt
    • 100 g smør (eller margarine)
    • 2 tsk. kardemomme
    • ½ stk. vaniljestang
    • 100 g sukker
    • 2 stk. æg
    • ½ dl piskefløde

    Til kogning

    • 1 pk. palmin (svinefedt eller olie)

    Sådan gør du
     

    • Bland mel og hjortetaksalt i en skål. Kom smør eller margarine i sammen med kardemomme, og rør det godt sammen.
    • Pisk æg og sukker sammen til en æggesnaps.
    • Bland det i skålen og tilsæt fløde. Rør og ælt nu, indtil du har en god ensartet dej.
    • Lad dejen hvile i en overdækket skål, et døgn i køleskabet. Du kan gemme dejen i køleskabet i op til en uge, for at forstærke smagen.
    • Så skal dejen rulles ud i passende længde og højde.
    • Rul den tynd (ca. ½ cm. tykkelse) og skær den i strimler med en klejnespore.
    • Strimler til gammeldags klejner skal være ca. 10 X 3 cm. Skær et ca. 2 ½ cm linje midt i dej strimlen. Buk den ene dej ende igennem hullet og træk ganske let ud i dejen. Derved opstår klejnen.
    • Kog klejnerne i en gryde indtil de er gyldne. Klejnerne må ikke røre hinanden under kogningen.
    • Læg klejnerne til afdrypning på fedtsugende papir.
    • Kom dem i en lufttæt pose og derefter i en dåse når de er kølet ned.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 54kcal (3%) | Kulhydrater: 7g (2%) | Protein: 1g (2%) | Fedt: 2g (3%) | Mættet fedt: 1g (6%) | Flerumættet fedt: 1g | Enkelumættet fedt: 1g | Trans fedt: 1g | Fiber: 1g (4%) | Sukker: 2g (2%) | Vitamin A: 75IU (2%) | Vitamin C: 1mg (1%) | Calcium: 4mg | Jern: 1mg (6%)
    Keyword gammeldags klejner, Klejner med vanilje
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargøring ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 40 min. Samlet tid ca. 1 time og 50 min. Opskrift giver 50 stk.

    🥘 Ingredienser

    • 350 g hvedemel
    • ½ tsk. hjortetakssalt
    • 100 g smør eller margarine
    • 2 tsk. kardemomme
    • ½ stk. vaniljestang
    • 100 g sukker
    • 2 stk. æg
    • ½ dl piskefløde

    Til kogning

    • 1 pk. Palmin svinefedt eller olie

    🔪 Sådan gør du

    1. Bland mel og hjortetaksalt i en skål. Kom smør eller margarine i sammen med kardemomme, og rør det godt sammen.
    2. Pisk æg og sukker sammen til en æggesnaps.
    3. Bland det i skålen og tilsæt fløde. Rør og ælt nu, indtil du har en god ensartet dej.
    4. Lad dejen hvile i en overdækket skål, et døgn i køleskabet. Du kan gemme dejen i køleskabet i op til en uge, for at forstærke smagen.
    5. Så skal dejen rulles ud i passende længde og højde.
    6. Rul den tynd (ca. ½ cm. tykkelse) og skær den i strimler med en klejnespore.
    7. Strimler til gammeldags klejner skal være ca. 10 X 3 cm. Skær et ca. 2 ½ cm linje midt i dej strimlen. Buk den ene dej ende igennem hullet og træk ganske let ud i dejen. Derved opstår klejnen.
    8. Kog klejnerne i en gryde indtil de er gyldne. Klejnerne må ikke røre hinanden under kogningen.
    9. Læg klejnerne til afdrypning på fedtsugende papir.
    10. Kom dem i en lufttæt pose og derefter i en dåse når de er kølet ned.

    💭 Tips

    • Du kan tilsætte lidt citronsaft til dejen
    Del meget gerne
    • Total178
    • 175
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Mere fra Julemad og julebag

    • Klassiske Pebernødder
    • Brunkager klassisk opskrift
    • Klejner med citron og flormelis
    • Bedste havregrynskugler

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Bagværk, Julemad og julebag Tags: æg, fløde, hvedemel, kardemomme, mel, vanilje

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Gitte

      februar 28, 2018 at 2:40 am

      Lige mine tanker Allan !

      Svar
    2. Allan

      marts 06, 2018 at 7:20 pm

      Smager bare som de skal…Jul jul jul 🙂

      Svar
    3. Janni

      december 18, 2021 at 12:03 am

      5 stars
      Hej
      Fik lavet jeres opskrift. Tilsatte dog kun 1 tsk. kardemomme, da det krydderi er jeg ikke så vild med.
      Klejner blev vildt sprøde lækre, med både eftersmag af vanilje og man kunne lige ane kardemommen, som jeg foretrækker det.

      Hilsen
      Janni

      Svar
      • Bjørn Nielsen

        december 19, 2021 at 9:22 pm

        Hej Janni
        Ja, man kan ændre og tilrette i ingredienser så de passer til ens smag.
        Godt du blev glad for opskriften.

        Hilsen
        Bjørn

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Blandet saft lavet på saftkoger
    • Valnøddesnaps

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Blommekage New York Times
    • Blommetærte med marcipan
    • Bedste metode til, at fjerne ukrudt mellem fliser

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind