Ovnbagt krydret kyllingebryst med grøntsager
Af Julie Fie – Min Madopskrift
Opskrift til 2 personer
Kylling er altid en klassiker når der skal laves mad.
Kylling kan laves på så mange forskellige måder – og så er det sundt!
Kylling indeholder ikke så meget fedt i forhold til mange andre former for kød og derfor er kylling et godt valg hvis der skal noget sundt og lækkert på bordet.
Jeg er selv rigtig glad for denne ret og laver den ofte når jeg skal hygge med mine veninder.
Retten er nemlig udover at være sund og lækker, også en ret økonomisk billig menu. Kyllingebryst kan købes billigt og grøntsagerne er heller ikke dyre.
Derudover er retten let at lave for når, først grøntsagerne er skåret og kyllingen krydret, så skal den bare i ovnen og så kan den stå og blive klar, mens du nyder et velfortjent glas vin med dine venner.
Det skal du bruge:
Til kyllingen:
- 2 stk. kyllingebryststykker med skin og ben
- 1 stk. hvidløg og olie til hvidløgsolie
- Peber
- Hvidløgspeber
- Chili flager
- Evt. noget grill krydderi
* Når du vælger chili er det lige meget i hvilken form du bruger den. Om det er chili flager, stødt chili eller andet du vælger så er det op til dig hvor meget og hvad du synes som giver den bedste smag.
Til grøntsagerne:
Når der skal vælges grøntsager til kyllingen er det kun fantasien og smagsløgene som sætter grænser. Jeg har i min ret valgt at bruge:
- Gulerødder
- Løg
- Rødbeder
- Men du kan bl.a. også bruge:
- Broccoli
- Kål
- Løg (både almindelige og rødløg)
- Pastinak
- Blomkål
- Peberfrugt
- Kartofler
- Tomat
Fremgangsmåden Ovnbagt krydret kyllingebryst:
Først forvarmes ovnen til 225 grader ved almindelig ovn.
Herefter laves der en hvidløgsolie.
Olien hældes i en lille skål og hvidløg presses ud i olien.
Der røres rundt til olien og hvidløgene er blandet godt sammen.
De valgte grøntsager skæres ud i størrelse efter eget behov og lægges i en frysepose.
Herefter hældes en smule af hvidløgsolien ned i fryseposen med grøntsager og krydderier tilsættes (chili og hvidløgspeber).
Så rystes fryseposen godt, så grøntsager, krydderier og olie bliver mikset godt sammen.
Herefter hældes grøntsagerne ud i et ildfast fad og kyllingebryst stykkerne placeres ovenpå grøntsagerne.
Hvidløg presses udover kyllingerne sammen hvorefter der kommes lidt hvidløgspeber, chili og grillkrydderi på også. Dette giver skindet en rigtig sprød og saftig smag efterfølgende.
* Grøntsagerne kan laves aftenen før og lægges i fryseposen sammen med krydderierne. På den måde kan grøntsagerne ligge hele natten og suge krydderierne til sig og derved får de den lækreste smag når de tilberedes dagen efter!
Så er retten klar til at komme i ovnen. Fadet med Kylling og grøntsager placeres i midten af ovnen på en rist.
Retten skal have ca. 30 min. i ovnen eller til kyllingen er mør. Når retten er færdig tages fadet ud af ovnen og anrettes på tallerkener eller som det er i fadet.
* Det ”eneste usunde/fede” ved denne ret er skindet på kyllingen. Man kan, hvis man ønsker mindre fedt og kalorier i retten, selvfølgelig pille skindet fra. Jeg anbefaler dog at man venter til kyllingen er færdig og kommet ud af ovnen. Så kan man altid pille det af her, hvis man ikke ønsker det.
Tips til Ovnbagt krydret kyllingebryst
Hvidløgsbrød kan anbefales til retten.
Velbekomme og god fornøjelse med min opskrift!
Mange madhilsner fra Julie Fie
Kommentarer
Ingen kommentarer