Lasagne med agurk
Lasagne er en klassisk ret, som man laver helt fra bunden af selv. Derfor kan man let udskifte og tilføre aktuelle ingredienser som krydderier og grøntsager.
Lasagne er en hurtig og nem ret som smager fantastisk. Lav din egen favorit lasagne og brug endelig årstidens grøntsager
Hvorfor lave den samme lasagne sommer og vinter, når der om sommeren er så mange lækre grøntsager man kan komme i sin lasagne.
Lasagne findes i mange varianter, her er lasagne med agurk. Du kan udelade Bechamelsauce/Mornay sauce.
Af Min Madopskrift
Tid ca. 45 min Til 4 personer
Ingredienser: Sommerlasagne (Gerne økologiske)
- 500 g. magert oksekød (7- 12 %)
- 2 hakkede løg
- 5 fed hvidløg,
- 1 agurk, skåret i skiver
- 4 gulerødder
- cherrytomater
- 2 stilke bladselleri
- 1 lille dåse koncentreret tomatpuré
- 2 dåser flåede tomater
- 2 dl rødvin
- ½ dl. rød eller hvidvins eddike (Kan udelades)
- 1.spsk. honning
- 4 dl mælk eller bouillon
- Lasagneplader
- Revet ost
- Krydderier: salt, peber, paprika, cayennepeber, oregano, timian og muskatnød, chili
- Smør og olie til stegning
Bechamelsauce/Mornay sauce: (se også kategori sauce)
- 1 spsk. smør,
- 2 spsk. mel,
- 3 dl. mælk,
- Frisk muskatnød og revet ost.
Fremgangsmåde Lasagnesauce:
Svits først kød, og kom derefter alle grøntsagerne (undtagen agurk og tomater) i. Derefter tilsættes krydderier, som skal svitses i godt to minutter.
Derefter tilsættes resten af ingredienserne.
Det skal stå og simre svagt i ca. 10 min til 6 timer, jo længere jo mere koncentreret smag.
Snit agurken på et mandolinjern, eller snit den i tynde skiver med en skarp kniv.
Skær cherrytomater midt over og drys dem med oregano og hvidløg.
Bechamelsauce (Mornaysauce)
En stor spiseske lurpak smør smeltes langsomt i en gryde, piskes sammen med et par spsk. hvedemel. Når melet har suget alt smørret og er en samlet klump, piskes mælken langsomt i, lidt af gangen. Når det har saucekonsistens kommer man osten i, og pisker videre. Smag til med muskatnød, salt og peber, når osten er smeltet.
Fremgangsmåde Sommerlasagne
I et fad kommer man først lidt lasagnesauce i bunden. Derefter skiftevis lasagneplader og lasagnesauce, (min. 4 lag plader) slut af med lasagnesauce.
Hvis du vil have bechamelsauce, toppes lasagnen med et lag bechamelsauce og smørklatter.
Kom agurkeskiverne og tomater på.
Fadet sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 30 – 35 min.
Lasagnen tages ud af ovnen og skal hvile i ca. 10 min. inden servering.
Drys parmesanost ovenpå, og tilbyd en god grøn salat og godt brød til, f.eks. flutes og smør.
Tilbyd gerne en øl og iskoldt vand til Sommerlasagne.
Prøv også Klassisk lasagne
Tips til Sommerlasagne
Brug årstidens grøntsager og krydderurter, f.eks spinat, tomat, agurk, gulerødder, squash, med mere. Kun fantasien sætter grænsen.
Kommentarer
Ingen kommentarer