Giver 2 glas nutella
Hvem elsker ikke Nutella, og børnene vil elske denne sunde og cremede Nutella. Desuden får du her Nutella i en meget sundere udgave, som du kan komme på brødet i børnenes madkasse, og med god samvittighed. Sund og cremet nutella er en nyere opskrift, som kan laves i stedet for den originale opskrift, hvor der bruges meget sukker.
Sund og cremet Nutella med dadler
For at få det bedste resultat, skal du bruge en kaffekværn, multihakker eller foodprocessor til at male hasselnødder helt fine med. Denne nutella er baseret på friske bløde dadler som er meget søde, og derfor egner sig fortrinligt til at søde opskriften.
Ingredienser
- 200 g hasselnødder
- 10 bløde dadler
- 2 spsk. palmeolie (f. eks kokosolie)
- 1 spsk. usødet kakaopulver
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1 ½ dl mandelmælk eller rismælk
- ½ tsk. salt
Fremgangsmåde
- Blend hasselnødderne i multihakker, kaffekværn eller foodprocessor indtil det er blevet til helt fint mel.
- Jo, du læste rigtigt, kaffekværn, jo finere du maler hasselnødder jo finere bliver din nutella. En god kaffekværn kan kværne dine nødder helt perfekt.
- Tag nu sten ud af dadlerne.
- Kom de udstenede dadler og mel af hasselnødder op i en skål og rør det hele godt sammen.
- Tilsæt resten af ingredienserne og rør indtil massen bliver nogenlunde ensartet.
- Kom det hele i en blender og blend det indtil du har fået en helt ensartet masse. (Nutella).
- Er massen for tør, kan du komme mandelmælk eller palmeolie i.
- Er massen for fugtig, tilsættes ekstra hasselnødder.
Prøv også Nutella hjemmelavet
Opbevaring
- Nutellaen opbevares i en tæt beholder i køleskabet i max 14 dage.
Tips til Sund og cremet Nutella
- Du kan erstatte hasselnødder med mandler.
- Du kan tilsætte flere eller færre dadler efter behag.
Kommentarer
Ingen kommentarer