Hjemmelavet Nutella smager meget bedre end den Nutella man køber, og det er endda meget hurtigt og nemt, at lave sin helt egen lækre Nutella. Den store forskel i købt Nutella kontra hjemmelavet Nutella ligger i konsistens og smag. Og så kvaliteten selvfølgelig, da vi i hjemmelavet Nutella bruger mange flere nødder og meget mindre sukker.
Opskrift på lækker cremet Nutella
Hjemmelavet Nutella smager af nødder og kakao. Købt færdiglavet Nutella smager mere af nougat og konsistensen er også som nougat.
Du skal lave små portioner af gangen, da Nutellaen skal opbevares i køkkenskuffen, da den ellers bliver for hård.
Du kan variere sukkermængden, men det er nødvendigt med meget sukker, da den ikke opbevares i køleskab.
Jo mere flormelis, jo mere cremet konsistens og længere holdbarhed. Til gengæld bliver nutellaen mindre sund.
Prøv også hjemmelavede træstammer
Opskrift med noter
Hjemmelavet Nutella
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 200 gram Hasselnødder
- 200 gram Flormelis ((100 gram))
- 1 spsk. Kakaopulver (usødet )
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 1 tsk. Vegetabilsk olie
- 2 spsk. Palmeolie ((kan udelades))
- 1 dl. Letmælk
- ½ tsk. Salt
Sådan gør du
- Hæld hasselnødderne i en blender eller multihakker og blend dem helt fint, og indtil de begynder at smide olien i nødderne! Jo mindre tid i blender jo grovere Nutella.
- Tilsæt nu 100 gram flormelis og hæld de øvrige ingredienser ned, en efter en og blend det hele godt sammen.
- Tilsæt evt. ekstra mælk eller olie til Nutellaen har en cremet og brun konsistens.
- Smag på Nutellaen om den har den rigtige smag og konsistens. Ønskes der en mere sød og cremet Nutella, kommes den resterende mængde flormelis i som ønskes.
Servering
- Spises straks på et stykke franskbrød
Noter
- Du behøver ikke riste hasselnødder, som der står i mange opskrifter. Det er både usundt og unødvendigt. Ristede hasselnødder danner akrylamid, som er et stof som er giftigt for kroppen. Vil man absolut riste nødder, bør det gøres så nænsomt som muligt og helst ved svag varme og i lang tid.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Tips til Nutella hjemmelavet
- Du kan erstatte kakao med mørk eller lys chokolade hvis du ønsker en anden smag.
- Letmælk kan erstattes af fløde, som piskes til flødeskum og tilsættes på samme måde som letmælken.
Er Nutella sundt?
Nutella eller nøddepålæg som Nutella er ikke særligt sundt, selvom den består af mange nødder. Der er meget sukker og mange kalorier i et glas med Nutella. Hasselnødder indeholder også mange kalorier, så sammen med sukkeret giver det et meget højt kalorie indhold pr. 100 g. Derfor skal man prøve på, at komme et tyndt lag Nutella på brødet som muligt.
Hvad er Nutellas holdbarhed?
Holdbarheden er ca. 14 dage i køkkenskabet, da der er meget sukker som øger holdbarheden. Men vi anbefaler du spiser den hurtigere, da den mister lidt af sin gode smag efter ca. en uge. Hvis du kommer Nutellaen i køleskabet, skal den have stuetemperatur inden du kan spiser af den, da den har tildens til, at blive hård i konsistensen i køleskabet.
Kan Nutella fryses ned
Ja, men det anbefaler vi ikke, da konsistensen forandrer sig under frysningen. Lav hellere en mindre portion.
Kommentarer
Ingen kommentarer