• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Desserter

    Nutella hjemmelavet

    Af Bjørn Nielsen Opdateret apr 7, 2021

    Nutella hjemmelavet

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Hjemmelavet Nutella smager meget bedre end den Nutella man køber, og det er endda meget hurtigt og nemt, at lave sin helt egen lækre Nutella. Den store forskel i købt Nutella kontra hjemmelavet Nutella ligger i konsistens og smag. Og så kvaliteten selvfølgelig, da vi i hjemmelavet Nutella bruger mange flere nødder og meget mindre sukker.

    Opskrift på lækker cremet Nutella

    Hjemmelavet Nutella smager af nødder og kakao. Købt færdiglavet Nutella smager mere af nougat og konsistensen er også som nougat.

    Du skal lave små portioner af gangen, da Nutellaen skal opbevares i køkkenskuffen, da den ellers bliver for hård.

    Du kan variere sukkermængden, men det er nødvendigt med meget sukker, da den ikke opbevares i køleskab.

    Jo mere flormelis, jo mere cremet konsistens og længere holdbarhed. Til gengæld bliver nutellaen mindre sund.

    Prøv også hjemmelavede træstammer

    Nutella hjemmelavet

    Hjemmelavet Nutella

    Opskrift på lækker hjemmelavet cremet Nutella
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Arbejdstid 20 min
    Samlet tid 25 min
    Ret Snack
    Køkken Dansk
    Antal 1 stk.
    Kalorier 119 %

    Ingredienser
      

    • 200 gram Hasselnødder
    • 200 gram Flormelis ((100 gram))
    • 1 spsk. Kakaopulver (usødet )
    • 1 tsk. Vaniljesukker
    • 1 tsk. Vegetabilsk olie
    • 2 spsk. Palmeolie ((kan udelades))
    • 1 dl. Letmælk
    • ½ tsk. Salt

    Sådan gør du
     

    • Hæld hasselnødderne i en blender eller multihakker og blend dem helt fint, og indtil de begynder at smide olien i nødderne! Jo mindre tid i blender jo grovere Nutella.
    • Tilsæt nu 100 gram flormelis og hæld de øvrige ingredienser ned, en efter en og blend det hele godt sammen.
    • Tilsæt evt. ekstra mælk eller olie til Nutellaen har en cremet og brun konsistens.
    • Smag på Nutellaen om den har den rigtige smag og konsistens. Ønskes der en mere sød og cremet Nutella, kommes den resterende mængde flormelis i som ønskes.

    Servering

    • Spises straks på et stykke franskbrød

    Noter

    • Du behøver ikke riste hasselnødder, som der står i mange opskrifter. Det er både usundt og unødvendigt. Ristede hasselnødder danner akrylamid, som er et stof som er giftigt for kroppen. Vil man absolut riste nødder, bør det gøres så nænsomt som muligt og helst ved svag varme og i lang tid.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 2377kcal (119%) | Kulhydrater: 245g (82%) | Protein: 34g (68%) | Fedt: 154g (237%) | Mættet fedt: 26g (163%) | Fiber: 21g (88%) | Sukker: 213g (237%) | Vitamin A: 244IU (5%) | Vitamin C: 13mg (16%) | Calcium: 359mg (36%) | Jern: 10mg (56%)
    Keyword Hjemmelavet Nutella
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    Tips til Nutella hjemmelavet

    • Du kan erstatte kakao med mørk eller lys chokolade hvis du ønsker en anden smag.
    • Letmælk kan erstattes af fløde, som piskes til flødeskum og tilsættes på samme måde som letmælken.

    Er Nutella sundt?

    Nutella eller nøddepålæg som Nutella er ikke særligt sundt, selvom den består af mange nødder. Der er meget sukker og mange kalorier i et glas med Nutella. Hasselnødder indeholder også mange kalorier, så sammen med sukkeret giver det et meget højt kalorie indhold pr. 100 g. Derfor skal man prøve på, at komme et tyndt lag Nutella på brødet som muligt.

    Hvad er Nutellas holdbarhed?

    Holdbarheden er ca. 14 dage i køkkenskabet, da der er meget sukker som øger holdbarheden. Men vi anbefaler du spiser den hurtigere, da den mister lidt af sin gode smag efter ca. en uge. Hvis du kommer Nutellaen i køleskabet, skal den have stuetemperatur inden du kan spiser af den, da den har tildens til, at blive hård i konsistensen i køleskabet.

    Kan Nutella fryses ned

    Ja, men det anbefaler vi ikke, da konsistensen forandrer sig under frysningen. Lav hellere en mindre portion.

    Sund og cremet nutella
    Sund og cremet nutella smager godt på frisk franskbrød
    Del meget gerne
    • Total0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Laks og grøntsager med hjemmelavet hollandaise sovs
    Jordbærsalat med friske asparges og spinatblade »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Børnevenlig mad, Desserter Tags: hasselnødder, kakao, mælk, vanilje

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind