• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Opskrifter » Desserter

Nutella hjemmelavet

Af Bjørn Nielsen Opdateret 2 år siden

Nutella hjemmelavet

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Hjemmelavet Nutella smager meget bedre end den Nutella man køber, og det er endda meget hurtigt og nemt, at lave sin helt egen lækre Nutella. Den store forskel i købt Nutella kontra hjemmelavet Nutella ligger i konsistens og smag. Og så kvaliteten selvfølgelig, da vi i hjemmelavet Nutella bruger mange flere nødder og meget mindre sukker.

Opskrift på lækker cremet Nutella

Hjemmelavet Nutella smager af nødder og kakao. Købt færdiglavet Nutella smager mere af nougat og konsistensen er også som nougat.

Du skal lave små portioner af gangen, da Nutellaen skal opbevares i køkkenskuffen, da den ellers bliver for hård.

Du kan variere sukkermængden, men det er nødvendigt med meget sukker, da den ikke opbevares i køleskab.

Jo mere flormelis, jo mere cremet konsistens og længere holdbarhed. Til gengæld bliver nutellaen mindre sund.

Prøv også hjemmelavede træstammer

Nutella hjemmelavet

Hjemmelavet Nutella

Opskrift på lækker hjemmelavet cremet Nutella
Din skærm er tændt hele tiden

Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
Klargør 5 min
Arbejdstid 20 min
Samlet tid 25 min
Ret Snack
Køkken Dansk
Antal 1 stk.
Kalorier 119 %

Ingredienser
  

  • 200 gram Hasselnødder
  • 200 gram Flormelis ((100 gram))
  • 1 spsk. Kakaopulver (usødet )
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 1 tsk. Vegetabilsk olie
  • 2 spsk. Palmeolie ((kan udelades))
  • 1 dl. Letmælk
  • ½ tsk. Salt

Sådan gør du
 

  • Hæld hasselnødderne i en blender eller multihakker og blend dem helt fint, og indtil de begynder at smide olien i nødderne! Jo mindre tid i blender jo grovere Nutella.
  • Tilsæt nu 100 gram flormelis og hæld de øvrige ingredienser ned, en efter en og blend det hele godt sammen.
  • Tilsæt evt. ekstra mælk eller olie til Nutellaen har en cremet og brun konsistens.
  • Smag på Nutellaen om den har den rigtige smag og konsistens. Ønskes der en mere sød og cremet Nutella, kommes den resterende mængde flormelis i som ønskes.

Servering

  • Spises straks på et stykke franskbrød

Noter

  • Du behøver ikke riste hasselnødder, som der står i mange opskrifter. Det er både usundt og unødvendigt. Ristede hasselnødder danner akrylamid, som er et stof som er giftigt for kroppen. Vil man absolut riste nødder, bør det gøres så nænsomt som muligt og helst ved svag varme og i lang tid.

Ernærnærings fakta

Kalorier: 2377kcal (119%) | Kulhydrater: 245g (82%) | Protein: 34g (68%) | Fedt: 154g (237%) | Mættet fedt: 26g (163%) | Fiber: 21g (88%) | Sukker: 213g (237%) | Vitamin A: 244IU (5%) | Vitamin C: 13mg (16%) | Calcium: 359mg (36%) | Jern: 10mg (56%)
Keyword Hjemmelavet Nutella
Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

Tips til Nutella hjemmelavet

  • Du kan erstatte kakao med mørk eller lys chokolade hvis du ønsker en anden smag.
  • Letmælk kan erstattes af fløde, som piskes til flødeskum og tilsættes på samme måde som letmælken.

Er Nutella sundt?

Nutella eller nøddepålæg som Nutella er ikke særligt sundt, selvom den består af mange nødder. Der er meget sukker og mange kalorier i et glas med Nutella. Hasselnødder indeholder også mange kalorier, så sammen med sukkeret giver det et meget højt kalorie indhold pr. 100 g. Derfor skal man prøve på, at komme et tyndt lag Nutella på brødet som muligt.

Hvad er Nutellas holdbarhed?

Holdbarheden er ca. 14 dage i køkkenskabet, da der er meget sukker som øger holdbarheden. Men vi anbefaler du spiser den hurtigere, da den mister lidt af sin gode smag efter ca. en uge. Hvis du kommer Nutellaen i køleskabet, skal den have stuetemperatur inden du kan spiser af den, da den har tildens til, at blive hård i konsistensen i køleskabet.

Kan Nutella fryses ned

Ja, men det anbefaler vi ikke, da konsistensen forandrer sig under frysningen. Lav hellere en mindre portion.

Sund og cremet nutella
Sund og cremet nutella smager godt på frisk franskbrød

Mere fra samme kategori:

Gløgg til børn
Ramsløgspesto og Pesto af ramsløg
Wok med tigerrejer og couscous
Marokkansk mynte the
Stenalderbrød
Verdens bedste brød
Del meget gerne
  • Total0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Mere fra Desserter

  • Risalamande cheesecake med kirsebærgelé på kagetallerken
    Risalamande cheesecake
  • Æblekage med flødeskum og brombærmarmelade
    Æblekage med makroner og flødeskum
  • Nem blommekompot med vanilje
    Blommekompot med vanilje
  • Nem blommekompot på 30 minutter
    Blommekompot

Skrevet i: Alle madopskrifter, Børnevenlig mad, Desserter Tags: hasselnødder, kakao, mælk, vanilje

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·