Der er en del forvirring om, hvad en æggesnaps egentlig er, da den kan laves på flere måder. Æggesnaps til bagværk og madlavning er to forskellige opskrifter, da æggesnaps til bagværk og dessert indeholder sukker og æggesnaps til madlavning ofte er uden sukker, men består af hele ægget, der blot er pisket til en cremet masse.
Forvirret ? Det skal du ikke være, du får begge opskrifter nedenunder.
Rørt i hånden
Da vi var børn, lavede vi tit æggesnapse i en kop, da der ikke var så meget slik at få. Her kom vi en eller to æggeblommer i en kop og så tilsatte vi ca. 1 ½ spsk. sukker eller mere.
Så rørte vi rundt i koppen med en teske indtil, vi havde en cremet æggesnaps der fyldte hele koppen. Det kunne godt tage 15 minutter til en halv time, at få al sukker rørt ud.
Det smagte herligt og så var vi beskæftiget. En æggesnaps behøves ikke røres sammen i hånden, brug et piskeris og få en let og luftig æggesnaps.
Her nedenunder kan du se de to forskellige opskrifter på æggesnaps og hvad de bruges til.
Her får du opskriften på den klassiske æggesnaps af æggeblommer og æggesnaps lavet med hele æg. Begge opskrifter laves med og uden sukker.
Prøv også røræg stegt
Gå til
Æggesnaps til bagværk og dessert
Æggesnapsen til dessert og bagværk indeholder sukker, men kan laves uden sukker også, hvis der ikke ønskes sukker.
Æggesnapse med sukker kan både røres sammen med en teske i en lille kop eller piskes sammen med et piskeris.
Den bruges til, at gøre kagen mere let og luftig, så kagen ikke falder sammen under bagningen og bliver tung og klæg.
Æggesnaps til madlavning
En æggesnaps til f.eks. madlavning er ofte uden sukker. Her piskes ofte de hele æg sammen til en luftigt æggemasse.
Ofte er der tilsat forskellige krydderier som f.eks. salt og peber. Æggekage og omelet er retter med æggesnaps uden tilsat sukker.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 2 min. Arbejdstid ca. 10 min. Samlet tid ca. 12 min. Opskrift til 1 person.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Æggesnaps af æggeblommer
- 2 stk. Æggeblommer
- 1½ spsk. Sukker
Æggesnaps af hele æg
- 2 stk. Æg
- 1 spsk. Sukker (kan udelades hvis det er til mad)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Æggesnaps af æggeblommer
- Kom æggeblommer og sukker i en skål og pisk det til en cremet masse.
- Æggesnapsen er færdig når al sukkeret ikke knaser mere og er opløst, så der haves en luftig og lys æggesnaps.
Æggesnaps af hele æg
- Slå æggene ud og del æggehvider og æggeblommer i hver sin skål. Tilsæt sukkeret til æggeblommerne.
- Pisk hver sin skål sammen, så du har cremet æggesnaps af æggeblommer i den ene skål og luftige æggehvider i den anden skål. Vend forsigtigt æggesnapsen i æggehvider. Så du stadig har en luftig æggesnaps.
- Hvis æggesnapsen skal bruges til f.eks. æggekage, udelades sukkeret, så æggeblommer blot piskes sammen og vendes i den luftige æggehvide.
- Anvendes straks.
Opskrift med noter
Æggesnaps til bagværk og mad
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Æggesnaps af æggeblommer
- 2 stk. Æggeblommer
- 1½ spsk. Sukker
Æggesnaps af hele æg
- 2 stk. Æg
- 1 spsk. Sukker (udelades hvis det er til mad)
Sådan gør du
Æggesnaps af æggeblommer
- Kom æggeblommer og sukker i en skål og pisk det til en cremet masse.
- Æggesnapsen er færdig når al sukkeret ikke knaser mere og er opløst, så der haves en luftig og lys æggesnaps.
Æggesnaps af hele æg
- Slå æggene ud og del æggehvider og æggeblommer i hver sin skål. Tilsæt sukkeret til æggeblommerne.
- Pisk hver sin skål sammen, så du har cremet æggesnaps af æggeblommer i den ene skål og luftige æggehvider i den anden skål. Vend forsigtigt æggesnapsen i æggehvider. Så du stadig har en luftig æggesnaps.
- Hvis æggesnapsen skal bruges til f.eks. æggekage, udelades sukkeret, så æggeblommer blot piskes sammen og vendes i den luftige æggehvide.
- Anvendes straks.
Noter
- Æggesnaps laves med sukker til desserter og bagværk
- Æggesnaps uden sukker anvendes til madlavning som f.eks. æggekage
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Æggesnaps laves med sukker til desserter og bagværk
- Æggesnaps uden sukker anvendes til madlavning som f.eks. æggekage
- Der kan tilsættes smag til æggesnaps, som f.eks. vanilje eller lakridspulver
❓ FAQ
Der er sukker i æggesnaps hvis den er til bagværk eller dessert
Æggesnaps med æggeblommer giver en mindre luftigt æggesnaps end æggesnaps med hele æg, da æggehvider bliver mere luftige end æggeblommer.
De kan begge dele, men det tager meget længere tid at røre æggesnapsen sammen.
Kommentarer
Ingen kommentarer