Citronmåne
Giver 2 citronhalvmåner
Af Min Madopskrift
Her er opskriften på den klassiske citronmåne eller citron halvmåne. Jo mere citronskal og citronsaft du kommer i dejen og glasuren, jo mere intens bliver smagen af citron.
Ingredienser Citronmåne
- 2 æg
- 175 g. flormelis
- Økologisk citron
- 1 dl. kærnemælk
- ½ dl. smeltet smør
- 1 spsk. revet citronskal
- 150 g. mel
- 50 g. majsstivelse
- ½ tsk. natron
Ingredienser Glasur
- 175 g. flormelis
- 2 spsk. citronsaft
- 1 spsk. revet citronskal
Fremgangsmåde Citronmåne
- Tag et piskeris og en stor skål.
- Kom æg og flormelis i skålen og pisk det til en luftig æggesnaps.
- skyl den økologiske citron og dup den tør.
- Riv skallen fint.
- Tag en ny skål og kom kærnemælk, smør og citronskal op i skålen og rør det godt sammen.
- Kom det op i æggesnapsen mens du pisker.
- Gør skålen ren og kom majsstivelse, mel og natron i skålen.
- Bland det godt sammen.
- Kom det hele op i skålen med æggesnapsen.
- Kom dejen i en smurt eller springform med bagepapir.
- Bag kagen ved 175 grader i ca. 40 min eller indtil kagen er gylden og gennembagt.
- Sæt til afkøling.
- Tag en skål og kom flormelis i skålen. Hold lidt tilbage i tilfælde at glasuren bliver for tynd.
- Rør flormelis, citronsaft og citronskal godt sammen.
- Hæld glasuren over kagen, når den er helt afkølet ellers glider glasuren af.
Prøv også vaniljesandkage
Tips til Citronmåne anrettet på tallerken
- Smagen af citron er kraftigere når kagen har stået nogle timer
Kommentarer
Ingen kommentarer